Telefoni
27.12.2018 12:35

Deli z drugimi:

Share

Najboljše iPhone in iPad igre leta 2018

Najboljše iPhone in iPad igre leta 2018
Najboljše iPhone in iPad igre leta 2018

Če bi verjeli besedam kritikov na družbenih omrežjih, bi o letu 2018 znali povedati to, da je bilo leto na “gaming” sceni slabo. Ne glede na vse iz vrhunske zbirke iger, ki so izšle za iPhone in iPade, to ne moremo trditi. Pomislimo samo na akcijsko uspešnico Fortnite, ali na novo uspešnico Donut County – kot kaže leto 2018 za iOS “gaming” ni bilo tako slabo kajne?

Leto 2018 je bilo leto polno reinkernacij starih imen kot so The Room: Old Sins, Alto’s Odyssey in Reigns: Game of Thrones. Na drugi strani so nas presenetili naslovi kot je Fortnite, ki je navdušil tako Mac uporabnike kot vse tiste igralce, ki prisegajo na konzole. Leto 2018 je bilo leto umetnosti, akcije in optimizma za prihodnost iOS sistema kot igričarske platforme. Spodaj smo pripravili kratek pregled iger, ki so v letošnjem letu izstopale iz konkurence.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey je igra, ki nadaljuje zgodbo originala iz leta 2015, Alto’s Adventure. Če se spomnimo, smo takrat bordali po belih strminah gora neznano kje, v nadaljevanju Odyssey pa počnemo praktično isto, le da smo tokrat namesto na snega postavljeni na peščene sipine v puščavi.

Sama uporabniška izkušnja je ponovno zelo preprosta, vendar kvalitetna, tako kar se tiče zvoka, kot tudi vizualij. V bistvu je naša naloga samo to, da z dotikanjem ekranam preskakujemo skalovje in izvajamo trike ter tako zbiramo točke. Ko nekaj časa igramo Alto’s Odyssey se v minimalistični glasbi igre dokaj hitro izgubimo oz. se počutimo kot v neke vrste meditaciji.

Donut County

Pripravite se na pravi kaos v Donut Countyju, kjer se znajdemo v vlogi dostavljalca “donutov”, ki so v bistvu premikajoče se luknje, ki spreminjajo velikost vsakič ko z njimi nekaj pogoltnemo. Včasih s temi luknjami pogoltnemu stole; včasih celotne kmetijske farme; včasih pa nebogljene prebivalce podeželja.

Donuty County nas ne bo nikoli razočarala, saj so ustvarjalci poskrbeli, da s kreativno dinamiko puzel vedno najdemo nove izzive, ki so v igri predstavljeni na kreativen in zanimiv način. Apple je Donuty County celo označil za najboljši iPhone igro leta 2018.

Fortnite

Razvijalec Epic Games je letos zadel v polno. Ustvaril je super popularno “battle-royale” streljačino Fortnite, ki je marca razveselila tudi vse uporabnike iPhonov, saj je Epic Games posrkbel za iOS verzijo igre. Streljanje, gradnja in gibanje v igri so ustvarjeni z najvišjo mero dovršenosti in vsekakor upravičujejo vse milijarde, ki jih je Fortnite prinesel na račun razvijalcev.

Dotična mera kvalitete v obliki mobilne igre bi bila dovolj impresivna že sama po sebi – tako kot odlična konkurenca PUBG, ki je prav tako izšla letos – vendar se je razvijalec Epis odločil, da omogoči igranje z enim Fortnite računom tako na mobilnih napravah, konzolah in računalnikih.

The Room: Old Sins

Do zdaj bi že morda mislili, da bodo igre The Room počasi izgubljale publiko, vendar je letošnja izdaja The Room: Old SIns ponovno dokazala, da imajo 3D puzle v sebi še veliko čarobne energija, ki igralce navdušuje vse od leta 2012. Nadaljevanje Old Sins je celo tako dobra igra, da bi lahko brez težav postala najboljša v seriji.

V bistvu nobena druga igra ne poskrbi, da so 3D objekti tako realni, vedno pa imamo na voljo tudi sistem namigov, ki nam pomaga, če slučajno ostanemo brez ideje, kako naprej. Ena nasvet za igranje The Room: Old Sins: ne obupajte prehitro, kajti igra je polna “aha” momentov, ki so zagotovo eni najboljših na iPhone napravah.

Stardew Valley

Stardew Valley je prijazna priložnost eskapizma, ki nenehno čaka v prostorih vaših žepov. V igri se prelevimo v lastnika podedovane kmetije v simpatični vasici, ki nas navduši s svojim izgledom in brezčasovnim konceptom igranja.

Vsi tisti, ki smo kdajkoli igrali Simse, vemo, kako je vzpostavljati odnose v virtualnem svetu kajne? Stardew Valley je podobna zgodba, le da v tem primeru skrbimo za kmetijo, pridelke in obenem za dobre medsosedske odnose. Zdaj, ko je igra na voljo tudi na iPhonih, lahko za svojo kmetijo skrbimo na vsakem koraku.

Shadowgun Legends

Shadowgun Legends je prvoosebna streljačina, v kateri sodelujemo s skupino plačancev, ki ima nalogo, da lovi in ubija nezemljane. Takole na prvi pogled je igra Shadowgun Legends malenkost podobna Gears of War in zelo podoba igri Destiny. Vsekakor ambiciozna postavitev za mobilno igro, ki pa jo Shadowgun Legends zelo kvalitetno izpelje.

Kar se tiče same zgodbe igre ni ravno veliko za povedati, so pa zato toliko bolj navdušujoče grafika, strelski obračuni in nabor različnih možnosti, ki igralcem omogočajo veliko svobode. Za vsakega se nekaj najde: od PvP-jev, “co-op” spopadov, do napetih kratkih misij.

Asphalt 9: Legends

Letošnje leto je minilo v znamenju iger, ki so karseda najbolje poizkušale izkoristiti nove procesne moči iPhonov. Ena od iger, ki ji je to uspelo najbolje, je zagotovo Asphalt 9: Legends. Gre za zadnje nadaljevanje dolgoletne serije, ki nas je navdušilo predvsem z zelo natančnimi replikami prog in lokacij, ki vključujejo mesta kot so San Francisco, Šanghaj in Rim.

Asphalt 9: Legends je vznemirljiva arkadna dirkaška igra polna z nitro pospeški in uničujočimi okolji. Poleg tega je letošnja novost način “Touchdrive”, ki igralcu omogoča lažje igranje na poti.

Reigns: Game of Thrones

Reigns: Game of Thrones nas spominja, da najboljše igre, ki bazirajo na glavnih televizijskih serijah, ne potrebujejo masivnih proračunov kot jih je deležna sama serija. Reigns: Game of Thrones je milo rečeno preprosta mobilna igra, ki temelji na principu TInderja. Vse kar igralec počne je, da podrsava levo ali desno ter si na tak način dviguje vpliv na Železnem prestolu.

Oddmar

Brez pretiravanja: Oddmar je najboljša 2D platformna igra za iPhone. Krasi jo izjemna kreativnost in igrivost igre kot je recimo Rayman. Vse skupaj je toliko bolj presenetljivo, kajti Oddmar je bil narejen specifično za telefone in ne za konzolo Nintendo Switch.

Igralec je postavljen v vlogo ne preveč spretnega Vikinga, ki nima prav nobenih izkušenj z bojevanjem, vendar se vseeno mora dokazati. Glavni cilj je premagati 25 zanimivih stopenj, ki so polne zbiranja kovancev in zlaganja puzel, v katerih Oddmar z metanjem gob sestavlja trampoline, s katerimi pride do cilja. Igra Oddmar ponuja vrhunsko odzivnost ekrana na dotik.

Pocket City

Dandanes je težko najti dobro mobilno igro, v kateri gradimo svoje lastno mesto, ne glede na to, katero napravo uporabljamo. Na srečo smonašli eno najboljši modernih iger za iOS, in sicer Pocket City. Upamo si celo trditi, da je igra tako dobro, da nas nekoliko spominja celo na najboljše čase SimCityja.

Pocket City uspe na mobilno napravo pripeljati vrhunski uporabniški vmesnik, ki je ravno pravšnji za dotični format. Za vsakega se najde nekaj, od postavljanja celotnega mesta, do borbe proti potresom in visoki stopnji kriminala – Pocket City ponuja vse.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več