Telefoni
07.01.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Novi Applovi produkti v letu 2019: katere Applove naprave bi lahko dobili kmalu? (1. del)

Novi Applovi produkti v letu 2019: katere Applove naprave bi lahko dobili kmalu? (1. del)
Novi Applovi produkti v letu 2019: katere Applove naprave bi lahko dobili kmalu? (1. del)

Raziskali smo govorice in napovedi glede potencialnih novih Applovih naprav, ki bi lahko prišle na trg že zelo kmalu. Od iPhonov, iPadov, do Macov in ostalih naprav, ki jih ljubitelji Appla že nestrpno pričakujejo. Pa poglejmo, kaj lahko od Appla pričakujemo v bližnji prihodnosti.

Leto 2018 nam je prineslo novi HomePod zvočnik v februarju, novi iPad v marcu, MacBook Pro julija, novi Apple Watch in iPhone v septembru in v oktobru še iPad Pro, Mac mini in novi MacBook Air. Zdaj, ko smo že dodobra zajadrali v leto 2019, pričakujemo še nove slušalke AirPods, MacBook in iMac računalnike. Poleg tega se širijo precej glasne govorice o novih TV vsebinah, ki jih Apple že kar nekaj časa obljublja, in ki naj bi bile na voljo na iPhonih, iPadih in na Apple TV. V nadaljevanju pa si poglejmo malce bolj podroben pregled dogajanja v letu 2019.

Spletni portal MacWorld je zbral vse govorice in trende, ki kažejo, da bo leto 2019 za Apple še enkrat več zelo pestro. Pregled bomo začeli z napravami, ki v letu 2018 niso bile posodobljene. Lansko leto smo dobili iPhone XS, XS Max in iPhone XR, vendar vseeno obstaja še en iPhone, ki ga ljudje že kar nekaj časa težko pričakujejo.

iPhone SE 2

Verjetno se vsi spomnimo, da je Apple marca 2016 predstavil precej popularen iPhone SE, za katerega obstaja trenutno veliko zanimanja in povpraševanja po nadgradnji v SE 2. Vsakič, ko pomislimo, da so dnevi temu modelu iPhona šteti, se v medijih pojavi nova govorica, ki daje upanje, da bo razvoj dotičnega modela še naprej sledil Applovi filozofiji. Če se na trgu slučajno pojavi nov SE 2 model, potem lahko pričakujemo obstoječi dizajn, vendar posodobljene lastnosti kot je A10 procesor ali boljši, poleg tega pa bi skoraj nujno bilo izboljšati kamero.

Obstajajo celo govorice, da bi lahko novi SE 2 prevzel dizajn iPhona X, vendar nismo ravno prepričani, da bi Apple uporabil Face ID na svojem “entry-level” iPhonu.

Kdaj lahko torej pričakujemo iPhone SE 2? Mogoče spomladi 2019?

iPad mini

Če smo že pri legendarnih Applovih napravah, ne moremo mimo iPada mini kajne? Na žalost se nam zdi, da so dnevi iPada mini resnično šteti. Apple ni posodobil svojega mini iPada od septembra 2015 in kot vse kaže majhna verzija tablice ni ravno glavni fokus Appla – iPad mini niti ni najcenejša verzija iPada, saj je dražji od iPada. Prodaja kaže, da postajajo bolj popularni iPhoni z večjimi ekrani za vse tiste, ki iščejo več manevrskega prostora na zaslonu.

Kljub vsemu pa obstaja še vedno nekaj upanja, kajti tako kot pri iPhonu SE, so tudi tukaj prisotne govorice, da bi iPad mini lahko bil posodobljen – mogoče s tanjšim, bolj vzdržljivim, aluminijastim ogrodjem in Smart Connector kablom, s katerim bi postal kompatibilen z iPad Pro napravami.

Kdaj lahko torej pričakujemo iPad mini? Mogoče spomladi 2019?


AirPods, HomePod, AirPower in TV streaming

Apple je pripravljen, da še bolj agresivno vstopi na trg televizije in zvoka.


Applova storitev predvajanja vsebin

V letu 2019 bi lahko dobili Applovo naročniško (ali brezplačno) “streaming” storitev. Nobena skrivnost ni, da podjetje dela lastne serije in vsebine, torej se nekaj zagotovo kuha. Vsebina bo po vsej verjetnosti na voljo na iPhonih, iPadih in Apple TV-jih, prav tako pa se nadejamo, da bodo tudi Mac uporabniki deležni dotične vsebine preko TV aplikacije.


Kdaj? Spomladi 2019.


Apple TV

O Apple TV-ju ni nekih bistvenih novosti, je pa slišati govorice o tem, da bi lahko Apple razvijal manjši, cenovno ugodnejši Appl TV “stick”, ki bi lahko Apple TV približal masovnemu občinstvu.


Kdaj? Spomladi 2019.


Air Power

Istočasno, ko so septembra 2017 izšli iPhone 8/8 Plus/X, je Apple razkril, da bo izdelal svojo prvo polnilno brezžično ploščad, ki bo kompatibilna z novimi iPhoni (ki seveda podpirajo brezžično polnjenje). Ploščad se imenuje AirPower.

AirPower polnilec bo naenkrat lahko polnil več naprav, od iPhona, Apple Watch pametne ure, slušalke AirPods in novi AirPods. Po zadnjih napovedih bo to polnjenje celo “pametno”, kajti preko analize stopenj polnjenja in maksimalne kapacitete naprav, bo polnilec sam določil, komu dovajati več energije in kdaj.

Zavedati se moramo, da zanimive lastnosti pomenijo višjo ceno in velika verjetnost je, da bo to najboljši brezžični polnilec na trgu – za lastnike najnovejših iPhonov seveda. Edini problem je, da Apple do septembra 2018 ni imel produkta, ki bi ga lahko prodajal, kar pomeni, da je naletel na precejšnje težave z dizajnom. Samo upamo lahko, da je Apple uspel rešiti te težave in da bo naprava v letošnjem letu že nared. V nasprotnem primeru se zna zgoditi ,da AirPower ne bo nikoli zaživel.

Kdaj? Spomladi 2019 (ali nikoli).

AirPods 2

Ko je Apple prvič predstavil slušalke AirPods, so mnogi kritizirali dizajn in precej visoko postavljeno ceno. Danes so dotične slušalke nepogrešljiv del sprehodov po mestu, zahvaljujoč se predvsem zanesljivosti in enostavnosti uporabe. Mnogi so napovedovali, da bo Apple posodobil AirPods slušalke do konca leta 2018, vendar iz tega ni bilo nič, kar pomeni, da lahko realno pričakujemo nove slušalke v letošnjem letu.

Po pisanju in napovedih portala MacWorld bi lahko slušalke AirPods prišle nekje marca, kajti to je čas, ko Apple po navadi predstavlja tiste cenovno dostopnejše naprave. Nove lastnosti, ki bi jih lahko vsebovale slušalke so vodoodpornost, “Hey Siri” aktivacijo in potencialno tudi biometrični senzor, ki se lahko uporablja za merjenje srčnega utripa uporabnika.

Kdaj? Spomladi 2019.

HomePod 2

Če bo vse potekalo po načrtih, prihaja v letu 2019 še eden “Pod”. Pričakujemo, da bo Apple nadgradil še HomePod zvočnik – kljub temu, da ni povsem jasno, kaj bi Apple lahko naredil, da bi zvočnik še izboljšal ali ga naredil cenejšega.

Obstajajo govorice, ki pravijo, da bi Apple lahko izdal manjši, cenejši HomePod, da bi na tak način lažje tekmoval z Amazonom in Googlom. Dejstvo je, da bi cenovno ugodnejša Applova naprava pozitivno vplivala na povečanje prodaje pametnih zvočnikov.

Kdaj? Spomladi 2019.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več