Telefoni
13.03.2020 20:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posledice koronavirusa: Apple na Kitajskem v februarju prodal manj kot 500.000 iPhonov

Posledice koronavirusa! Apple na Kitajskem v februarju prodal manj kot 500.000 iPhonov
Posledice koronavirusa! Apple na Kitajskem v februarju prodal manj kot 500.000 iPhonov

Posledice izbruha koronavirusa čuti tudi »veliko jabolko«, ki je po poročanju Reutersa na Kitajskem v februarju prodalo slabih 500.000 iPhonov. Po podatkih organizacije China Academy of Information and Communications Technology, je prodaja iPhonov padla na 494.000 prodanih naprav, kar je enormen padec prodaje napram februarju lani, ko je Apple na Kitajskem prodal 1,27 milijona iPhonov.


Spletni portal Business Insider je na Apple naslovil nekaj vprašanj, vendar odgovorov še niso dobili.

Apple pa seveda ni edini proizvajalec pametnih telefonov, ki beleži padec prodaje na Kitajskem. Tamkajšnja vlada je objavila podatek, da je trg pametnih telefonov na Kitajskem v letošnjem februarju dosegel zgolj 6,34 milijone prodanih pametnih telefonov, kar je 54,7% manj, kot v istem obdobju lani. Pri Androidovih napravah je prodaja padla iz 12,72 milijona na 5,85 milijona prodanih naprav. To so seveda ogromne razlike, na katere so proizvajalci opozarjali takoj po izbruhu virusa.


Apple je v februarju opozarjal, da bo novi koronavirus vplival na njihov prihodek, saj so bili primorano začasno ustaviti proizvodnjo v določenih tovarnah na Kitajskem. Applove trgovine so bile prav tako zaprte, Apple pa je hitro ocenil, da ne bodo dosegli zastavljenih marčevskih ciljev za predhodno četrtletje.


Polom na evropskih borzah, tudi ljubljanski

Na Financah situacijo na borzi opisujejo nekako tako. Potem ko so se ponoči sesedle cene nafte – upadle so za 30 odstotkov –, so ob odprtju potop doživele tudi delnice na glavnih evropskih borzah. Nemški DAX je ob odprtju borze izgubil sedem, londonski FTSE 100 pa osem odstotkov vrednosti. Razprodajam smo priča tudi na ljubljanski borzi – ob odprtju je indeks SBI TOP upadel za več kot šest odstotkov, toliko so izgubile tudi denimo delnice Krke.


Najbolj na ljubljanski borzi trenutno izgubljajo delnice Cinkarne Celje (-11%), Pozavarovalnice Save (-7,8%), Telekoma Slovenije (-7,5%) in NLB (-6,6%).


Na borzi v Frankfurtu največje padce beležijo delnice Deutsche Banka (-11%), Daimlerja (-8%), BASF (-7%) in Volkswagna (-7%).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več