Telefoni
15.05.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar morate vedeti o storitvi Apple News+

Vse, kar morate vedeti o storitvi Apple News+
Vse, kar morate vedeti o storitvi Apple News+

Applova storitev Apple News+ je nova naročniška storitev, ki naročnikom omogoča dostop do številnih revij in časopisov po vsem svetu. Grez za poskus, s katerim Apple želi odgovoriti na vse večje težave z lažnimi novicami in vsemi ostalimi nepreverjenimi viri novic na spletu. Ena glavnih prednosti uporabe Apple News+ je združevanje večih naročnin na enem mestu, kar je uporabnikom bolj prijazno, hkrati pa bolj ekonomično. Če ima torej nekdo več naročnin, mu nova storitev omogoča, da k tem doda še mnoge druge in vse skupaj upravlja z enim računom.

Kako je Apple News+ razlikuje od Apple News?

Povedano zelo preprosto, Apple News+ je plačljiva verzija storitve Apple News, RSS, ki spremlja in koordinira vse največje spletne portale na svetu. Storitev je postavljena znotraj aplikacije Apple News, naročniki pa lahko dostopajo do vseh brezplačnih vsebin in tudi vseh plačljivih.


Novost pri Apple News+ je, da je tukaj na voljo tudi vsebina v obliki spletnih revij in časopisov, ki bi sicer bila skrita za posameznimi naročninami. Poleg ostalih zanimivih lastnosti Apple News+ omogoča, da si uporabniki shranijo vsebine za “off-line” dostopanje, prav tako pa lastnost “Family Sharing” dovoljuje deljenje naročnine z do šestimi uporabniki iOS ali Mac naprav.


Kako dobiti dostop do Apple News+?

Uporabniki lahko dostopajo do storitve Apple News+ preko aplikacije Apple News na kompatibilnih iPhone in iPad napravah, ki jih poganja iOS 12.2, ali Mac računalnikih z operacijskim sistemom macOS Mojave 10.14.4. Vsi uporabniki, ki si želijo naročnine na novo Applovo storitev, lahko dostop najdejo preko gumba “Apple News+”, ki se nahaja v aplikaciji Apple News.


Nasvet: Za vzpostavitev naročnine je potrebno izbrati Get Started > Try It Free. Plačilo se potrdi z uporabo tehnologij “Touch ID” ali “Face ID”.


Storitev Apple News+ je trenutno na voljo samo v ZDA in Kanadi, Apple pa že načrtuje širitev na druge države. Kdaj točno naj bi prišlo do te širitve, ni znano, Apple pa je pred časom napovedal, da bo za širitev poskrbel v prihajajočih mesecih. Dostop do Apple News+ za Avstralijo in Evropo bi naj bil na voljo v začetku jeseni 2019.


Kakšna je cena naročnine na Apple News+?

Trenutno naročnina na storitev Apple News+ v ZDA stane $9.99 na mesec, medtem ko je cena v Kanadi nekoliko višja, in sicer $12.99. Poslovni model je trenutno zastavljen tako, da so uporabniki primorani vsak mesec podaljšati naročnino oz. vsak mesec posebej plačevati isti znesek. Apple vsem, ki se prijavijo, ponuja 30-dnevni brezplačni preizkus z izbiro gumba “Try It Free”.


Brezplačno testno obdobje uporabe Apple News+ se prekine takoj, ko se uporabnik odloči za to. Če se odloči, da bi izkoristil brezplačno obdobje do konca, ga moramo pred obnovitvijo samo prekiniti.


Nasvet: Za prekinitev brezplačnega testnega obdobja Apple News+ odpremo aplikacijo Apple News, potem gumb “Following” in nato “Manage Subscriptions > Cancel Free Trial”.


Kako brskati po Apple News+?

Ko je uporabnik uspešno naročen na vsebine Apple News+, ima neposreden dostop do vsebin preko aplikacije Apple News. Kako dostopati do vsebin Apple News+? Najprej izberemo gumb Apple News+, ki je na iPhone napravah lociran na dnu navigacijske vrstice na dnu ekrana, ali na stranski vrstici, če uporabljamo iPad ali Mac računalnike.


Kakšne vsebine so na voljo znotraj storitve Apple News+?

V storitev Apple News+ so vključene vsebine več kot 300 revij iz najrazličnejših kategorij: prosti čas, zabava, novice, politika, poslovni svet, finance, tehnologije, potovanje, regionalno, šport, avtomobili, hrana, dom in vrt, hobiji in še bi se kaj našlo. Glede na to, da je storitev trenutno na voljo samo v ZDA in Kanadi, je Apple vključil tudi več kot 30 revij iz Kanade.


Kot smo že omenili, imajo uporabniki med drugim tudi dostop do številnih časopisov: The Los Angeles Times, The Wall Street Journal, in The Star (Kanada) in digitalne publikacije, med drugim The Skimm, The Highlight by Vox, Vulture, Grub Street, The Cut in TechCrunch.


Kako prebirati vsebino na Apple News+?

Večina vsebine znotraj storitev Apple News+ je v formatu Apple News Format (ANF). Dotična vsebina oz. format je optimizirana tako, da je za uporabnika karseda interaktivna. To pomeni, da nastopajo animirane naslovne slike, različne vsebine s povezavami na podstrani in zunanje strani itd. Uporabniki pa lahko brez težav tudi približujejo določene dele vsebin.


Na drugi strani pa imamo revije, ki ne podpirajo Applovega novičarskega formata. Za to imamo kar nekaj primerov v PDF-ju. Od lanskega marca so na voljo tudi PDF arhivi za večino revij in časopisov, lahko pa si uporabniki po svoje uredijo profil, ki potem predstavlja njihov uporabniški vmesnik.


Kako se naročiti na Apple News+ Magazine?

Storitev Apple News+ omogoča uporabnikom, da svoje najljubše revije dodajajo v sekcijo “My Magazines”. To pomeni, da bo uporabnik vseskozi na tekočem z zadnjimi izdajami revije, hkrati pa mu ne bo potrebno skrbeti za posamezne datume izidov. V tej isti sekciji se lahko čez čas pojavijo novi predlogi za sledenje revijam glede na trenutno branje in iskalno zgodovino.


Kako prenesti in upravljati “off-line” vsebino v Apple News+?

Kot smo že omenili omogoča Apple News+ prenašanje vsebin in potem dostop do njih v “off-line” načinu. Za prenos določene vsebine morajo uporabniki najprej izbrati ikono v obliki oblaka, ki se pojavi pod vsako posamezno publikacijo.


Ko enkrat prenesemo Apple News+ revijo, bo na iPhonu, tablici ali računalniku ostala 30 dni. Po tem se bo vsebina avtomatsko izbrisala. Uporabniki bodo lahko pred temi 30 dnevi izbrisali revijo samo v primeru, če bo njihov pomnilniški prostor skoraj poln. Glede na to, da smo praktično vseskozi na mobilnih podatkih, Apple ne pričakuje, da bo veliko uporabnikov prenašalo revije in ostale vsebine, vsekakor pa nam lahko lastnost kdaj pride prav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,