Telefoni
26.03.2019 22:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple s svojo kreditno kartico

Tudi Apple je stopil v svet kreditnih kartic, saj tako kot je Google, ponujajo sedaj svojo, ki bo predvidoma na voljo že letos - poleti.
Prihaja Apple Card
Prihaja Apple Card

Po besedah podjetja je to kartica, posebej zasnovana za mobilne uporabnike. Gre za kreditno kartico, torej se plačila “tržejo” enkrat mesečno iz vašega bančnega računa. Seveda bo ta kartica najprej na voljo v ZDA.

Kreditna kartica naj bi bila tudi brez mesečnih stroškov in bo omogočala plačilo tudi na več obrokov, kar smo vajeni uporabniki kreditnih kartic pri slovenskih bankah.

Tudi aplikacija bo nekaj vrhunskega, saj bo kompletno spremenila naše razumevanje vsakodnevne porabe sredstev. Za začetek bo vse kriptirane transakcije, ki jih vidimo ob plačilu s karticami, spremenila v uporabniku bolj prijazne (npr. transakcija, katera je vidna kot “3519 N Clark”, bo s pomočjo tehnološko napredne aplikacije dobila uporabniku bolj prijazno ime “7-Eleven”).

Transakcije bodo prav tako organizirane v različne kategorije, tako da boste hitro videli, za katere stvari porabite največ denarja (hrana, nakupovanje, potovanje …).

Tudi na nagrajevanje uporabnikov niso pozabili, saj bodo pri vsaki transakciji 2 % povrnili (t.i. cashback) na kartico Apple Cash, katera se bo lahko uporabljala za pošiljanje denarja prijatelju, odplačevanju dolga … Povračilo bo na voljo takoj, v istem dnevu in ne šele naslednji mesec, kot smo vajeni pri večini “cashback” ponudnikov.

Kar se pa tiče provizij, kartica ne bo imela nobene provizije na pozna odplačila (vseeno pa so tukaj obresti). Prav tako ne bo nobenih mesečnih stroškov, mednarodnih provizij in provizij za prekoračitev limita.

Kartice bo izdajala banka Goldman Sachs v ZDA, v partnerstvu z MasterCardom. Vsako transakcijo (vsaj preko aplikacije z uporabo NFC-ja) bo potrebno potrditi ali z prstnim odtisom ali z obrazom.

Podjetje za konec še zagotavlja popolno anonimost, saj so transakcije kriptirane na strežnikih in vidne samo vam. Prav tako se kategoriziranje opravi kar na sami napravi in ne na strežnikih.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več