Telefoni
17.03.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kakšna je prihodnost pametnih telefonov?

Dan danes lahko kupimo vse od zložljivih telefonov, pa takih, ki imajo dva zaslona, ki se nato združi v enega in takih, ki omogočajo kar holografski pogled na svet. Kaj nas še čaka?
Kakšni telefoni nas vse še čakajo?
Kakšni telefoni nas vse še čakajo?

Največji tekmeci na tem področju, med katere sodita Samsung in Apple vedno ubereta bolj “varni” pristop k izboljšavi in nadgradnji svojih telefonov, saj vidimo le manjše popravke in izboljšave z vsako generacijo, ki sedaj že tradicionalno izide vsako leto. Medtem pa manjši prozivajalci, kot so One Plus, Vivo,… pa radi bolj eksperimentirajo z novimi tehnologijami.

Tako je LG javnosti predstavil odklepanje telefona s pomočjo VR tehnologije. Tu ne gre za virtualno realnost/resničnost, vendar za prepoznavanje žil v roki samega uporabnika, katera razporeditev je unikatna pri vsakem posamezniku. Prav tako telefon omogoča opravljanje kar s premiki rok, brez fizičnega dotika zaslona.

Nato je tukaj telefon proizvajalca Nubia, ki je kar praktično “podaljšek” pametne ure na roki, saj naj bi bil po njihovih besedah pametni telefon in ne pametna ura. “Telefon” je opremljen z večjim zaslonom, ki dejansko spominja na znanstveno fantastiko izpred parih let, kot tudi z sprednjo kamero (zadnje iz tehničnih razlogov nima, saj jo je nemogoče implementirati, če ima uporabnik “telefon” vedno na roki).

Najbolj zanimiv pametni telefon pa je seveda pametni telefon podjetja Energizer, katero je vse prej znano kot proizvajalec baterij, ne kot pametnih telefonov. Kljub temu so na tržišče prišli z svojim pametnim telefonom, ki ima vgrajeno kar 18,000 mAh baterijo, kar je prej podobno kot prenosni bateriji (power banku), kot pametnemu telefonu.

Kot fotoaparat je pa tukaj še Nokia z telefonom, ki ima vgrajenih kar 5 različnih kamer. Po besedah proizvajalca naj bi fotografija bila do 10x svetlejša od navadnih telefonov. Na tej točki je potrebno razmisliti ali kupujemo pametni telefon ali pametni fotoaparat. Pri zajemu fotografij namreč deluje vseh 5 kamer, da naredijo nekakšno “super” fotografijo kot rezultat.

Nenazadnje so pa še tukaj zložljivi telefoni podjetja Samsung in Huawei, ki se odprejo bolj ali manj kot knjiga, kjer se dva zaslona združita v enega. Seveda je tudi cena trenutno primerna temu, saj je za tak telefon potrebno odšteti okrog 1500€.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več