Telefoni
14.01.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kmalu na voljo Samsungov pametni telefon z zamenljivo baterijo

Že videno, bi dejali nekateri skeptiki, saj smo od tega korejskega tehnološkega giganta v preteklosti že videli napoved robustnega modela Galaxy XCover Pro, ki je ponujal možnost zamenjave baterije.
Kmalu na voljo Samsungov pametni telefon z zamenljivo baterijo
Kmalu na voljo Samsungov pametni telefon z zamenljivo baterijo

Pred kratkim pa so pri Samsungu tudi uradno razkrili, da bodo kupcem ponudili nov model z istim imenom, ki bo ameriškim kupcem na voljo v prvi polovici letošnjega leta. Naprava naj bi stala 499 ameriških dolarjev, uporabniki pa ga bodo lahko kupili pri ponudniku Verizon.

Kot obljubljajo pri proizvajalcu, bodo uporabniki za slabih 500 dolarjev dobili robusten telefon z možnostjo zamenjave baterije, ki ima kapaciteto 4050 mAh, telefon pa podpira hitro polnjenje na 15 W. Napravo XCover Pro naj bi uporabljali predvsem delavci v industrijskih prostorih ali na prostem. Velika baterija naj bi omogočala dolgo delovanje, možnost zamenjave pa preprosto in hitro opcijo za dodajanje sveže baterije.

V telefon so vgradili dva gumba, katerih funkcionalnost je mogoče ponastaviti za različne aplikacije, denimo govor na klik (angl. push-to-talk). Uporabniki Microsoftovih Timov lahko enega od gumbov izkoristijo za možnost neposredne komunikacije, ki posnema radijsko postajo (walkie talkie).

Pri Samsungu pravijo, da ima XCover Pro certifikat EMV Level 1, kar pomeni, da bo telefon lahko v pomoč pri vodenju poslov. Preko njega bodo stranke izvedle tudi plačilo tako, da se dotaknejo telefona s svojo NFC kartico, telefonom ali pametno uro. Telefon ima vgrajeno Samsungovo prodajno programsko opremo, predstavniki proizvajalca pa pravijo, da je Visa telefon odobrila za svoj pilotni program za plačila “Tap to Phone”.

Naprava je primerna za delo v zelo prašnih prostorih, saj ima posebno zaščito, ki preprečuje vdor zelo majhnih delcev v ohišje telefona. Teoretično bo telefon preživel tudi padec z višine približno 1.5 metra, izjemno visoke nadmorske višine, temperature, vlažnost in druge neugodne pogoje.

Po lastnostih uvrščajo telefon v srednji kakovostni razred. Ima 6,3 palčni zaslon z ločljivostjo 2220 x 1080 px (ki ga lahko, po besedah Samsungovih predstavnikov, uporabljate tudi z nataknjenimi rokavicami), 2 GHz osemjedrni procesor, 4 GB RAM-a in 64 GB notranjega spomina. Telefon nima AMOLED zaslona, podpira pa spominsko kartico micro SD do 512 GB. V telefon so vgradili tudi tri kamere. Sprednja ima 13 MP, zadnji dve pa ponujata 25 in 8 MP.

Telefon poganja najnovejši Android 10 in Samsungov One UI 2.0.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več