Telefoni
18.06.2019 09:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Minimalističen telefon BoringPhone

Pametni mobilni telefon BoringPhone ponuja zgolj osnovne funkcije telefona.
Pametni mobilni telefon BoringPhone ponuja zgolj osnovne funkcije telefona.

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo na vsakem koraku. Po rokah jih vrtimo praktično ves čas, saj ni opravila, ki ga ne bi zmogli. Klepetamo s prijatelji, urejamo službene dokumente, dostopamo do oddaljenih računalnikov, igramo igre, uživamo v videoposnetkih, beremo novice, fotografiramo in snemamo ter opravljamo še mnogo drugih stvari. Postali so torej pravi mini računalniki.

Kljub njihovi vsestranski uporabnosti, posegajo v naše življenje že v tolikšni meri, da vplivajo na našo produktivnost ali nas spravljajo v slabo voljo in nam kratijo spanec. Teh težav s pametnim mobilnim telefonom BoringPhone novozelandskega start-up podjetja zagotovo ne bomo imeli. Novi BoringPhone je namreč namenjen uporabnikom, ki se želijo oddaljiti od sodobnih pametnih telefonov, opremljenih s številnimi mobilnimi aplikacijami, ki v praksi bolj kot ne motijo pozornost uporabnika in tratijo njegov čas, ki bi ga lahko dejansko vložil v kaj produktivnega in uporabnega.

Pametni mobilni telefon BoringPhone ponuja zgolj osnovne funkcije telefona, kot so klici, sporočila in digitalni fotoaparat ter uro, računalnik, navigacijo (OsmAnd), glasbo, beležko, bliskavico, fotogalerijo, snemalnik zvoka, povezovanje, podcaste (AntennaPod) in klasični radio FM. Aplikacij za mreženje na družabnih omrežjih (Facebook, Twitter, Instagram), e-poštnih aplikacij, internetnega brskalnika ali aplikacij za dostop do mobilnih iger tu zagotovo ne bomo našli. BoringPhone temelji na spremenjeni različici mobilnega sistema LineageOS, ki sicer temelji na Androidu, a je bila možnost namestitve novih aplikacij popolnoma onemogočena.

Po strojni opremi pametni mobilni telefon BoringPhone temelji na osnovi telefona Xiaomi Mi A1, kar pomeni, da je opremljen s 14-centimetrskim oziroma 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1.080p, zaščitnim steklom Gorilla Glass 3, procesorjem Qualcomm Snapdragon 625 in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Najdemo še vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov, ki je razširljiv prek pomnilniške kartice microSD, baterijo kapacitete 3.080 miliamper ur in fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk z možnostjo zajema videoposnetkov v ločljivosti 4K. Seveda ne gre spregledati niti vmesnika USB-C, nepogrešljive brezžične povezave Bluetooth in že nekoliko pozabljenega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke.

Čeprav pametni mobilni telefon BoringPhone ponuja zgolj osnovne funkcije, ni ravno poceni, saj je na spletnem portalu Kickstarter zanj treba odšteti preračunanih 295 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več