Telefoni
13.10.2020 12:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja prvi “ekološki” telefon

Prihaja prvi "ekološki" telefon
Prihaja prvi "ekološki" telefon

Na priljubljenem portalu Indiegogo je zaživel nov projekt, ki obljublja prvi ekološki telefon na svetu za izredno nizko začetno prodajno ceno. Tukaj je Teracube. Podjetje Teracube je na portalu Indiegogo predstavilo kampanjo, ki promovira prvi ekološki telefon – Teracube 2e.

Celoten pametni telefon je narejen iz recikliranih materialov, omogoča zamenljivo baterijo, je enostaven za popravilo in celo samo ohišje je popolnoma biorazgradljivo. Obljubljajo tudi 4-letno garancijo. Telefon je popolnoma popravljiv, kar pomeni, da ga lahko v primeru težav popravimo kar sami z domačim orodjem, brez obiska dragega servisa. Podjetje obljublja tudi, da bodo rezervni deli na voljo po razumnih cenah. Telefon skupaj držijo zgolj vijaki, kar popravilo še dodatno olajša.

Embalaža bo narejena iz recikliranega papirja in sojine barve. Prav tako boste ob nakupu prejeli do 50 % manj embalaže kot pri standardnih telefonih, ki se trenutno prodajajo na tržišču. Pri Teracubu so šli celo kokrak dlje – samo pakiranje ne bo vsebovalo polnilca in dodatnih kablov za polnjenje, saj tako želijo prispevati k varovanju okolja in zmanjšanju stroškov proizvodnje. Bodo pa vseeno vključili brezplačen ovitek.

Popravila bo, kot že omenjeno, opravil uporabnik sam, v roku dveh let od nakupa pa ga bo lahko poslal na servis, kjer bodo telefonu na primer zamenjali zaslon, kar spada med najpogostejša popravila – menjava zaslona bo stala okoli 50 evrov. Obljubljajo, da bodo za vsak nakup posadili eno drevo in poskrbeli, da bo telefon še vsaj tri leta prejemal posodobitve za najnovejši Android. Telefon bo odklenjen, zato ga bo možno uporabljati pri katerem koli mobilnem operaterju. Na njem tudi ne bo prednaloženih nepotrebnih aplikacij.

Za konec še nekaj tehničnih specifikacij. Telefon bo poganjal MediaTek Helio A25 Octa-core procesor s 4 GB RAMa in 64 GB notranjega pomnilnika. Prav tako bo imel dve zadnji kameri (13 + 8MP) in bo opremljen z 6,1-palčnim HD+ IPS zaslonom (720 x 1560). Omogočal bo tudi razširljiv pomnilnik z microSD pomnilniško kartico in dual SIM delovanje. Prednaložen bo Android 10.

Kot vsi trenutni pametni telefoni, bo tudi ta omogočal odklepanje s prstnim odtisom in prepoznavanjem obraza. Prav tako podpira bluetooth 5.0 in WiFi 5 standard. Na žalost pa ne bo omogočal povezljivosti z omrežjem 5G.

Pri samih specifikacijah najbolj izstopa zamenljiva 4000mAh litij-ionska baterija, ki bo v najboljšem primeru zdržala kar dva dni. Začetna cena telefona je zgolj 99 ameriških dolarjev oziroma 84 evrov. Obljubljajo, da bodo prvi telefoni poslani že proti koncu letošnjega leta. Podprite projekt na spletni strani – https://teracube2e.kckb.st/racnovice.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več