Telefoni
14.06.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

V Italiji je omrežje 5G že na voljo

Najnovejše omrežje pete generacije 5G, je na voljo že v Veliki Britaniji, Španiji, Švici, na Poljskem in sedaj tudi še v Italiji. Kako pa je s tem pri nas?
V Italiji je omrežje 5G že na voljo
V Italiji je omrežje 5G že na voljo

Omrežje 5G, je tako že na voljo v Londonu, Madridu, Barceloni, Varšavi, Neaplju in Rimu, ter v Zurichu in Bernu. Pri nas je najnovejše omrežje še vedno “tabu” in še vedno so tukaj ljudje, kateri mislijo, da je postavitev omrežja škodljiva za naše zdravje.

Za povezavo z omrežjem 5G je seveda potreben pametni telefon, ki omogoča takšno povezavo (Xiaomi Mi Mix 3 5G in LG V50 ThinQ 5G, kmalu pa še Samsung Galaxy S10 5G) oziroma dodatna zunanja antena.


Glavna sposobnost omrežja 5G je teoretična hitrost do 1 Gbps, katera pa je pri večini testnih točkah omejena zgolj na 5G hitrost k uporabniku in 4G od uporabnika. Vsekakor pa lahko zaradi tega prenašamo vsebino s spleta v neverjetno kratkem času, glede na 4G.


5G pa je še daleč od realne uporabe, saj največjo težavo predstavlja domet singala, kateri se porazgubi po že samo nekaj ulicah razdalje, vendar se kljub temu uspešno razvija in testira.


Vsekakor ne bomo dočakali omrežja 5G čez noč, niti najverjetneje ne bo na voljo vsepovsod, ampak bo zelo verjetno omejeno na velika mesta in še to najprej na sam center.

Zemljevid, kjer je omrežje 5G že na voljo -> https://www.speedtest.net/ookla-5g-map


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,