Telefoni
16.12.2020 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši poceni pametni telefoni v letu 2020

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Cene najboljših pametnih telefonov iz leta v leto rastejo, na srečo pa se proizvajalci zavedajo, da niso vsi uporabniki pripravljeni odšteti več kot 1.000 evrov za novo napravo. Pripravili smo pregled letošnjih najboljših poceni oz. denarnicam prijaznih pametnih telefonov, ki s svojimi specifikacijami povsem zadostijo večini povprečnih uporabnikov. 

Vsi dobro vemo, koliko stanejo novi pametni telefoni, kajne? Če telefon uporabljamo zgolj za osnovna opravila in ne moremo najti razloga, ki bi upravičil nakup najnovejših “flagship” naprav, potem na trgu najdemo kar nekaj denarnicam prijaznih opcij. Te naprave zagotovo ne nudijo takšno kvaliteto fotografij, kot najboljši “premium” telefoni, definitivno pa ni nobene razlike, ko govorimo o pošiljanju sporočil ali opravljanju klicev. Po mnenju portala Digital Trends, eden najboljših na seznamu, Google Pixel 4a 5G, nudi kar štiri kamere, velik ekran in vse, kar uporabniki potrebujemo za normalno, vsakdanjo rabo. 


Ekipa spletnega portala Digital Trends je primerjala različne “budget” telefone in izbrala najboljše naprave, v različnih cenovnih razredih. Spodnji pregled najboljših poceni telefonov v letu 2020 je dober začetek, če na trgu iščete novo napravo in ne želite zapraviti preveč denarja. 

Najboljši poceni pametni telefoni v letu 2020:

Najboljši poceni telefon: Google Pixel 4a 5G

Z odlično kamero in solidnimi performansami je to najboljši telefon, ki ga v letošnjem letu lahko dobimo za manj kot $500. Pixel 4a 5G je primeren za vse, ki iščejo zmogljivo napravo, s solidno kamero in podporo 5G za nizko ceno. Google Pixel 4a 5G je odlična izbira za vse tiste, ki si želijo skoraj “high-end” telefon, za relativno nizko ceno. 


Najboljši poceni Android telefon pod $400 Android: Google Pixel 4a

Google Pixel 4a nudi solidno učinkovitost delovanja in vrhunsko kamero, kar pa zdaj že nekako pričakujemo od Pixel naprav. Z izbiro te naprave dobimo čistokrvno “Googlovo” izkušnjo programske opreme in eno najboljših kamer v tem cenovnem razredu. Pixel 4a je primeren za vse tiste, ki iščejo “budget” telefon nekje do $400. Definitvno je Googlu z napravo Google Pixel 4a uspelo dvigniti standarde za telefone v tem cenovnem razredu. Celotna recenzija naprave Google Pixel 4a.


Najboljši poceni iPhone pod $400: Apple iPhone SE (2020)

Zakaj kupiti iPhone SE (2020)? Za iPhone je to vsekakor poceni telefon, ki ga poganja enak A13 Bionic procesor, kot iPhone 11 in iPhone 11 Pro. Za SE (2020) bi lahko rekli, da je v resnici iPhone v moderni, zmoglivejši preobleki, predvsem z izboljšano kamero. Če se sprašujete, za koga je primeren? Za vse tiste, ki želijo iPhone, vendar so omejeni s financami. Celotna recenzija naprave iPhone SE (2020).


Najboljši poceni telefon pod $300: Moto G Power

Moto G Power je telefon, ki na prvi pogled izgleda precej dražji, kot v resnici je, istočasno pa ima nekaj slabosti, ki pa za ta cenovni razred niti niso presenetljive. G Power nudi solidno učinkovitost delovanja, je dokaj dobra vsestranska naprava, ki pa jo krasi izvenserijska zmogljivost baterije. Dotična naprava je primerna za vse, ki iščejo stilsko dovršeni “budget” telefon z velikim ekranom. Celotna recentija naprave Moto G7.


Najboljši poceni telefon pod $200: Nokia 5.3

Telefon z ogromno baterijo, velikim ekranom in relativno čisto izkušnjo programske opreme. Če torej iščete telefon, ki nudi vse to, predvsem pa baterijo, ki brez težav zdrži do dva dni normalne rabe, je Nokia 5.3 prava izbira. Celotna recenzija naprave Nokia 5.3.


Najboljši poceni telefon pod $100: Moto E5 Play

Kot lahko vidimo, je Moto E5 Play ultra poceni telefon, ki pa še vedno nudi povsem zadovoljivo izkušnjo pametnega telefona. Pri tako nizki ceni seveda moramo pričakovati kompromise, še vedno pa so področja, kjer MOto E5 Play navduši. Če torej spadate med tiste uporabnike, ki večino časa pošiljate sporočila opravljate klice, brskate po spletu in uporabljate družbena omrežja, potem je E5 Play povsem dovolj. Celotna recenzija Moto E5 Play.


Ali kupiti poceni telefon ali počakati, da cena “flagship” telefonov pade?

Kot že rečeno, je cena “flagship” naprav v zadnjih letih konstantno naraščala. Kljub temu, če ste pripravljeni počakati in nato izbirati med “bivšimi flagship” napravami za kakšno leto ali dve nazaj, potem lahko pričakujete padec cene. Skoraj vsi Android proizvajalci čez čas ponudijo popuste na nove naprave in ti popusti se s starostjo telefona samo še povečujejo. Po drugi strani pa se je kvaliteta “budget” telefonov v zadnjih letih precej izboljšala, hkrati pa so napredovali na področju dizajna. To pomeni, da se bo neka srednjecenovna naprava lahko kosala z recimo dve leti starim “flagship” telefonom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več