Telefoni
28.12.2018 10:00

Deli z drugimi:

Share

Nokia in njena moč umetne inteligence

.. Pametni mobilni telefoni so vse bolj zmogljivi in so postali osrednje naprave našega vsakdana. Zato, da zmorejo vse, kar imamo za opraviti, pa morejo biti dovolj zmogljivi. Najnovejša telefona znamke Nokia vam bosta zagotovo kos ..
Nokia in njena moč umetne inteligence
Nokia in njena moč umetne inteligence

Vrsta opravil, ki jih danes uredimo kar na mobilnih telefonih, zahteva zadosten sistemski pomnilnik, dovolj prostora za shranjevanje podatkov, telefon mora delati dobre fotografije in biti všečen hkrati, skratka imeti mora vrsto lastnosti, da smo z njim zadovoljni.

Nokia 7.1 z umetno inteligenco

Pametni mobilni telefon Nokia 7.1 se kot pravi asistent prilagaja vam in vaši uporabi. Nauči se priljubljenih nastavitev in se sčasoma še izboljša, da vse skupaj deluje bolje in dlje časa. To mu omogoča Android 9 Pie, ki na plan sprosti moč umetne inteligence, da telefon izkoristite kar se da najbolje. Danes mora telefon delati izvrstne fotografije, v nasprotnem primeru ne more računati na zadovoljstvo uporabnika. Nokia 7.1 navdušuje z dvojnima hrbtnima kamerama (12 in 5 milijonov slikovnih točk) z optiko ZEISS, ki omogočata izjemne fotografije, tehnologija umetne inteligence pa omogoča še vrsto različnih možnosti, ki vas bodo navdušile. Zajamate lahko ostrejše fotografije HDR s povišano osvetlitvijo, širšim razponom barv ter z več podrobnostmi. Prav tako boste lahko ustvarili fotografije profesionalnega videza s preprosto zameglitvijo. Če se v vas skriva kaj fotografa, lahko ravnovesje beline, ISO, zaslonko in hitrost zaklopa izberete tudi ročno. Potem je tu še način Dual-Sight, ki omogoča zajem fotografij in videov z igrivo noto, če uporabite 3D like, maske in filtre. Telefon odlikuje prilagajanje v slabo osvetljenem prostoru, kar je pogosto največja pomanjkljivost kamer na mobilnih telefonih. Mobilnik je seveda opremljen tudi s kamero na sprednji strani ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk.

5,84-palčni oziroma 14,83-centimetrski zaslon FullHD+ PureDisplay z razmerjem stranic 19 : 9 in steklom Corning® Gorilla® sega od roba do roba. Ohišje iz aluminija je na robovih zaobljeno in poskrbi za premijski izgled naprave. Da bo uporabniška izkušnja še boljša, je mobilnik na hrbtni strani opremljen tudi s senzorjem za prstne odtise.

To je tudi telefon, pri katerem vas ob celodnevnem gledanju, igranju in spletnem brskanju ne bi smelo skrbeti za vzdržljivost baterije. Nad njegovo zmogljivostjo boste navdušeni, kar vam bo omogočila močna mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 636. Telefon vas bo navdušil še s 3 oziroma 4 gigabajti sistemskega pomnilnika in z 32 oziroma 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko s kartico MicroSD nadgradite za dodatnih do 400 gigabajtov.

Prihaja še zmogljivejša Nokia 8.1

Za tiste še bolj zahtevne, ki ste pripravljeni malo počakati, pa na naš trg prihaja Nokia 8.1. Na hrbtni strani ima prav tako dve kameri, a še bolj zmogljivi – z 12 in 13 milijoni slikovnih točk ter optiko ZEISS. Spredaj se ponaša s kamero za zajemanje selfijev ločljivosti kar 20 milijonov slikovnih točk, ki izvrstne rezultate doseže tudi v temnejših svetlobnih pogojih, kar ji omogoča tehnologija prilagodljivega senzorja, ki štiri slikovne pike združi v eno. Ima še bolj izpopolnjen sistem fotografiranja s pomočjo umetne inteligence in še bolje kreiran način Dual-Sight. V primerjavi s svojo manjšo sestro Nokio 7.1 ima Nokia 8.1 tudi nekoliko večji, 15,7-centimetrski oziroma 1,18-palčni zaslon. Njeno srce je z umetno inteligenco podprt procesor Qualcomm Snapdragon 710. 4 gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov shrambe bi moralo zadostovati vašim potrebam. S 3500 mAh baterijo pa med dnevno uporabo ne bo potrebe po iskanju polnilnika.

Kaj prinaša Android One?

Pri Googlu zasnovana programska izkušnja ponuja vse, kar si želite – prečiščen vmesnik, ki je preprost za uporabo, izbran nabor vnaprej nameščenih aplikacij in brezplačno neomejeno shrambo za visokokakovostne fotografije s storitvijo Google Foto. Tako oba telefona izpolnjujeta nabor strogih standardov za strojno opremo, kar omogoča najboljše zmogljivosti. Android One vam zagotavlja redne varnostne posodobitve in dve leti nadgradenj operacijskega sistema, kar pomeni, da sta pametna telefona s platformo Android One vedno zaščitena in opremljena z najnovejšimi Googlovimi inovacijami.

Več o telefonih Nokia lahko izveste pri mobilnih operaterjih, ki ponujajo aparate ali na spletni strani nokia.si. Aparate Nokia zastopa podjetje TCCM s.r.o. iz Češke republike. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več