Telefoni
09.12.2020 16:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši telefoni za otroke v letu 2020

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Meja, kdaj otrok začne redno uporabljati svoj telefon, je iz leta v leto nižja. Dobra novica je, da nam ni potrebno vzeti ravno kredita, da bi lahko svojemu malčku kupili soliden pametni telefon. Glede na to, da otroci v večini primerov ne potrebujejo najnovejših in najzmoglivejših naprav, poleg tega pa se kaj hitro lahko zgodi, da telefon izgubijo ali uničijo, smo pripravili seznam potencialno zanimivih telefonov za vaše otroke.

Pametni telefoni otrok staršem lahko pomagajo, da imajo nad njimi več nadzora, kar se pogosto izkaže kot koristna stvar, še posebej, če je otrok živahen in včasih preveč pogumen. Naj bo to sprehod psa v parku, druženje s prijatelji na igrišču, ali karkoli drugega, dobro je, da starši imamo vpogled v aktivnost otroka povezano s telefonom. Obstaja nešteto različnih “starševskih aplikacij”, s katerimi lahko na povsem nevsiljiv način pridemo do podatkov uporabe naprav, ki nam lahko pomagajo pri ustreznem usmerjanju otroka.

Pa si poglejmo nekaj potencialno zanimivih telefonov letošnjega leta, ki so posebej primerni za otroke od osnovne šole pa vse do zgodnjega najstništva.

Nokia 3310

Se še spomnite legendarne “Kače”? Če je vaš otrok še dovolj majhen, ga bodo igre, kot je “Kača” in nekaj drugih izdaj Nokiine posodoboljene, retro Nokie 3310, zagotovo še pritegnile. Nova verzija telefona je narejena iz plastike, na voljo je v štirih različnih barvnih kombinacijah, nudi pa 2,4-inčni polariziran, ukrivljen ekran, ki je dovolj jasen in svetel za uporabo ne glede na zunanjo sončno svetlobo. Nokia 3310 je zelo lahka in kompaktna, kar jo dela še posebej primerno za otroke. Seveda pa je Nokia posrkbela za “legendarno” vzdržljivost baterije, ki lahko drži tudi en mesec (seveda odvisno od tega, kako aktiven je vaš otrok na telefonu).

Unihertz Atom

Unihertz Atom je mini 4G telefon, ki je opremljen z operacijskim sistemom Android 9.0 Pie. Certifikat IP68 pomeni, da je Atom odporen na vibracije, ekstremne temperature, prah in vodo. Unihertz je telefon opremil še s skenerjem prstnih odtisov in Face ID tehnologijo, s čimer je poskrbel za dodatno varnost, hkrati pa je olajšal odklepanje naprave. NFC tehnologijo otroku omogoča brezstično plačevanje, kar pomeni, da mu s seboj ni potrebno nositi ločene denarnice. Če je vaš malček nekoliko bolj pogumen in radoveden, prideta prav tudi tehnologiji GPS+GLONASS, ki staršem omogočata spremljanje otrokove lokacije. 2.00mAh baterija posrkbi, da telefon z enim polnjenjem drži cel dan.

GreatCall Lively Flip

Barvit, enostaven za uporabo in posebej prikladen za naše najmlajše. Telefon Lively Flip ima velik, svetel ekran in velike tipke, poleg tega pa je navigacija po telefonu resnično enostavna, saj je na voljo “list-based” meni. Zmogljiv in močan zvočnik omogoča glasno in jasno komunikacijo, od muh pa ni niti 8MP kamera, ki je za potrebe osnove fotografije več kot dovolj. Na tipkovnici najdemo tudi gumb “Urgent Response” in v telefonu še nekaj ostalih orodij, ki otrokom pomagajo, da so vseskozi na vezi s starši.

iPhone SE (2020)

Za nekoliko starejše otroke in najstnike, ki si želijo zmoglivejše naprave in razumejo, da telefon ni igrača, je iPhone SE (2020) odlična izbira. Telefonov 4,7-inčni Retina HD ekran sedi na relativno kompaktnem ogrodju, kljub vsem modernim funkcionalnostim, ki jih ponuja. Kljub temu, da je iPhone SE (2020) najcenejši novi iPhone, ni nikakor poceni. Poganja ga zmogljiv 13 Bionic procesor, za fotografije pa skrbi visokokvalitetna enojna kamera. Za otroke je primeren tudi za to, ker je glede na rezultate testov precej trpežen. Na voljo je v črni, beli in rdeči barvi.

Moto G7 Play

Za otroke z nekoliko večjimi rokami, ki so morda obenem navdušeni nad športom ali “gamingom”, lahko dobite večji telefon za dobro ceno. Moto G7 Play, “telefon za odrasle”, ki je primeren za starejše otroke ali najstnike. Poganja ga napredni Qualcomm Snapdragon 632 procesor, opremljen pa je s 5,7-inlnim 19:9 ekranom 2 GB RAM-a in 32 GB notranjega pomnilnika (ki ga lahko dodatno razširimo z MicroSD kartico do 512 GB. Operacijski sistem je Android 9.0. Moto G7 Play je vodoodporen, P2i nano premaz ga dela še odpornega na praske, dodatno pa telefon ščiti še Corning Gorilla Glass 3. Odklepanje naprave je enostavno, ali preko skenerja prstnih odtisov, ali preko tehnologije prepoznavanja obraza.

Nokia 4.2

Morda res ni najbolj “kul” telefon vseh časov, vendar pa je za nekoliko starejše otroke bolj pomembno vprašanje, koliko in kaj zmore? Nokia 4.2, veliko. Glavni razlog? 5,71-inčni veliki HD+ ekran na dotik, ki v kombinaciji s Qualcommovim Snapdragon 439 “octa-core” 2.0GHz procesorjem zmore resnično veliko. 3GB RAM-a in 32GB notranjega spomina z možnostjo MicroSD razširitve ter Android 9.0 Pie. Mobilna 4G LTE povezava za prenašanje aplikacij, iger in pretočnost vsebin. 19:9 kino ekran je kot nalašč za gledanje videov, fotografij in igranje iger. Zadnja 13MP kamera in “depth-sesnsing” 2MP zadnja kamera ter 8MP prednja kamera za sebke in videe.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več