Telefoni
11.01.2018 15:51

Deli z drugimi:

Share

Samsung bo razkril Galaxy S9 februarja

Samsung bo razkril Galaxy S9 februarja
Samsung bo razkril Galaxy S9 februarja

Samsung je potrdil informacije o datumu razkritja svojega Galaxyja S9. No, čisto natančno še ne vemo kdaj bomo spoznali novi model, vemo pa, da bo to enkrat februarja, in sicer med kongresom Mobile World Congress. Dotični dogodek je v zadnjih nekaj letih postal največji na področju mobilne telefonije in vse več glavnih akterjev iz industrije se odloča, da svoje novosti predstavijo ravno na tem kongresu.

Južnokorejski tehnološki gigant je za svoj predstavitveni dogodek obljubil, da bo razkril podrobnosti glede začetka prodaje Samsunga Galaxy S9. prav tako pa je za zdaj znano, da bo Samsung poskrbel za prenovljeno programsko opremo Bixby, ki preko umetne inteligence uporabnikom Samsunga pomaga v vlogi digitalnega asistenta.

Na začetku leta je vedno polno namigovanj in špekulacij okrog datumov izidov novih modelov mobilnih telefonov in CES je ravno eden od teh dogodkov, katerega podjetja izkoristijo, da nekoliko zbudijo publiko in napovejo vsaj približen časovni okvir, v katerem lahko pričakujemo novosti. DJ Koh, predsednik mobilne telefonije pri Samsungu, je na tiskovni konferenci na letošnjem CES-u potrdil, da bo Samsung uporabil letošnji Mobile World Congress za predstavitev svojega Galaxyja S9. Govorice so se sicer širile, da bi Samsung lahko to potezo izvedel kar na CES-u prejšnji teden, vendar so se pri južnokorejskem velikanu odločili, da še nekoliko počakajo.

Kar se tiče dosedanjih Samsungovih predstavitvenih dogodkov je po navadi bilo tako, da so se držali napovedanih časovnih okvirjev. Lansko leto so sicer res naredili izjemo pri modelu Galaxy S8, vendar je bila izjema praktično nujna, namreč šlo je za prvi model po Galaxy Notu 7. Samsung je napovedal S8 za marec, in sicer samostojni predstavitveni dogodek v New Yorku, vendar so se v zadnjem trenutku odločili, da bodo v napravo vključili še poseben varnostni protokol za varnost baterij. Poteza se je izkazala kot prava, je pa res, da smo potem na novega S8 čakali nekoliko dlje.

Razkritje novega Galaxyja na MWC-ju bi bilo popolnoma v skladu z dosedanjimi predstavitvenimi dogodki, ki jih je Samsung uporabil za nove modele – na konvenciji je do sedaj predstavil tako Galaxy S5, Galaxy S6 in Galaxy S7. Kot kaže je Barcelona, kjer MWC že tradicionalno poteka, pravi kraj za nove modele Galaxy.

Glede na vse govorice in tudi preverjene informacije, ni pričakovati, da bi Galaxy S9 navdušil s kakšno večjo posodobitvijo ali novostjo. Koh je razložil, da lahko pričakujemo nadgradnjo Samsungovega umetno inteligentnega asistenta, glavni poudarek pa naj bi bil na uporabniškemu vmesniku. Kar se tiče dizajna bi naj novi Samsung bil precej podoben predhodniku, le da bo opremljen z nekaj manjšimi posodobitvami kamere in zadnjega čitalca prstnih odtisov.

Za Galaxy S9 prav tako pričakujemo procesor Exynos 9810, ki bi lahko omogočil lastnosti kot je Applov Face ID in Animoji na iPhonu X. Pomnilniški prostor bo po vsej verjetnosti ostal enak, majhna verjetnost pa je, da bi S9 lahko ponudil več pomnilniškega prostora kot predhodnik.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več