Poslovne rešitve
24.09.2015 08:51

Deli z drugimi:

Share

Inovativen mobilni program zvestobe Vipster

Na slovenski trg je vstopila nova aplikacija, ki ponuja prednosti tako za ponudnike kot tudi za stranke. Vipster je edina mobilna aplikacija, ki ponudniku zgradi bazo strank in mu omogoči redno komunikacijo z njimi, hkrati pa stranke nagrajuje za vsak obisk njene priljubljene restavracije, bara, salona, fitnesa, hotela ali trgovine.
Foto: Barbara Reya
Foto: Barbara Reya

Inovativen in napreden mobilni program zvestobe Vipster ponudnikom omogoča, da svoje stranke vedno znova nagradijo za zvestobo. Stranka se ob vsakem obisku svoje priljubljene lokacije prijavi, opravi tako imenovan »Check-in« k ponudniku s svojim mobilnim telefonom. Ker stranka sama naredi vse s telefonom, gre za avtomatično gradnjo baze strank, s katero lahko ponudnik ciljano komunicira preko Vipsterja. Tako ponudnik preko Vipsterja na primer na dogodek povabi samo najbolj zveste stranke, ki so ga v zadnjih 3 mesecih obiskale vsaj 5-krat, ali tiste, ki so ga ocenile z oceno 5 (zadovoljne stranke), morda tiste, ki ga niso obiskale že mesec dni, prej pa so bile redne stranke.

»Opravljena je bila temeljita analiza trga in niti v Sloveniji niti drugje ni bila najdena mobilna rešitev, ki bi presegla koncept zbiranja točk zvestobe ali zbiranja kuponov oz. predstavljala kaj več kot zgolj e-verzijo kartice zvestobe. Vipster pogled je v tem obziru inovativen, saj uporabniku zagotavlja izključno informacije in ugodnosti ponudnikov, ki jih obiskuje. Verjamemo, da je prihodnost spleta in mobilnega marketinga v kakovostni in personalizirani informaciji, ki kupcu predstavlja dodano vrednost in ne še en “SPAM” več,« je povedal Marko Maher, direktor in ustanovitelj spletnePOSTAJE ter idejni vodja Vipsterja. Idejo za produkt je črpal iz dejanskih potreb trga, ne samo slovenskega, ampak globalnega. V preteklih letih je veliko potoval po svetu, deloma zasebno, deloma poslovno, vedno je bil na preži za idejami, ki imajo potencial za naslednjo globalno zgodbo o uspehu.

Razvoj in izpopolnjevanje ideje Vipster je trajalo tri leta, dejanska konceptualna in tehnična izvedba pa je skoncentrirana v obdobju od letošnjega marca do sedaj. Investicija v ta del je že presegla 50.000 evrov in se bo, upoštevajoč stroške poslovnega razvoja, približala 80.000 evrom do konca leta.

Prednost Vipsterja pred drugimi programi zvestobe je v tem, da z njim ponudnik zbira povratne informacije svojih zvestih strank, ki se ne ustavijo pri zaposlenemu, ampak pridejo direktno in izključno do odgovornih oseb, torej niso javno objavljene. Naročniki imajo poleg povratnih informacij na voljo pregledna poročila, kot so trendi obiskov po starosti, spolu, frekvenci obiskov, vračanju strank, zadovoljstvu strank in podobno.

Izbor ugodnosti za zveste stranke, ki jih bo Vipster ponujal, je v celoti prepuščen ponudniku. Pri tem je jasno, da boljše, ko so ugodnosti, več strank si bo namestilo Vipster in večjo bazo bo zgradil ponudnik. Edini pogoj je, da vsaka stranka pri ponudniku prejme ugodnost ob prvi prijavi kot darilo za prijavo k ponudniku.

Vipster na ta način stranko motivira za vsak naslednji obisk. Če na primer ponudnik želi, da je frekvenca obiskov vsaj enkrat na mesec, se nastavi ugodnost za dva obiska v enem mesecu (npr. 10 % popust). Vipster bo stranko pet dni pred potekom ugodnosti spomnil, da se ji ugodnost izteka in na ta način povečal možnost obiska. S tem tudi stranki poveča možnosti za pridobitev ugodnosti, saj se v poplavi informacij, ki smo jih vsakodnevno deležni, hitro izgubimo in pozabimo, kdaj moramo kakšno ugodnost porabiti ali kdaj nam pripada.

Vipster iz dneva v dan uporablja več naročnikov, med drugim restavracija Rio Momo, kavarna Jurman in pizzerija Piramida. Osveženi seznam ponudnikov lahko vedno najdete na www.vipster.si, kjer si lahko ogledate tudi njihove ugodnosti. Ob prvem obisku si Vipster naložite iz App Stora ali Google Playa.

»Pomembno skrb namenjamo varovanju Vipster uporabnikov, katerih podatkov ne razkrivamo nikomur. Naši naročniki lahko pošljejo sporočila v omejenem številu in upoštevajoč statistične podatke, na primer moškim med 20 in 30 let, ki so jih obiskali trikrat v zadnjem mesecu. Ne morejo poslati sporočila niti osebi X niti priti do kontaktnih podatkov, preko katerih bi jih zasipali s količino informacij. Uporabnikom tako zagotavljamo prave in koristne informacije, vezane na ozek nabor izbranih ponudnikov, kamor se uporabnik z veseljem vrača,« doda Marko Maher.

Od samega začetka so skrbno spremljani odzivi strank in naročnikov, v skladu z njimi se prilagaja produkt. Ko bo testna faza zaključena, planirajo razvoj poslovanja tudi preko meja Slovenije. Razvoj produkta in poslovanja na tuje trge financira spletnaPOSTAJA, ki je ena od vodilnih slovenskih spletnih agencij in tudi lastnik produkta. Za trženje na slovenskem trgu pa so ustanovili podjetje Vipster.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več