Poslovne rešitve
16.04.2014 16:18

Deli z drugimi:

Share

Slovenci s prestižno nagrado na področju e-zdravja

Slovenci s prestižno nagrado na področju e-zdravja
Slovenci s prestižno nagrado na področju e-zdravja

Na največji evropski konferenci zdravstvene informatike je slovensko računalniško podjetje Marand s svojo rešitvijo med 156 prijavljenimi rešitvami na področju e-zdravja osvojila prestižno nagrado.

Podpredsednica Evropske komisije Neelie Kroes, ki je odgovorna za področje digitalne agende EU, je organizator tekmovanja EU SME eHealth Competition. Tekmovanje je vzpodbuda najboljšim rešitvam na področju e-zdravja, ki jih v EU razvijajo majhna in srednje velika podjetja.

Think!EHR Platform™, rešitev podjetja Marand, je bila med 156 prijavljenimi izbrana kot druga najbolj inovativna na letošnjem tekmovanju v Nici v Franciji (spletna stran: www.ehealthcompetition.eu). Marandova rešitev je podrobno predstavljena na spletni strani www.marand.com. Kot ostalih 16 finalistov tekmovanja je tudi Marand imel na voljo 5 minut za predstavitev rešitve pred žirijo mednarodnih strokovnjakov s področja e-zdravja. Marand je zgolj za točko zgrešil prvo nagrado, to je osvojilo podjetje iz Velike Britanije.

“Osvojitev te nagrade je še en uspeh v nizu, ki smo ga deležni ne le na tekmovanjih, ampak predvsem v praksi. Naša rešitev dejansko lahko pripomore k izboljšanju postopkov in večji učinkovitosti zdravljenja. Kvalitetni podatki so tudi osnova za klinične raziskave. Z našo rešitvijo to dokazujemo v sistemih e-zdravja ter bolnišnicah v Sloveniji, Rusiji in Švedski, že kmalu pa tudi v številnih novih državah,« je povedal Tomaž Gornik, direktor podjetja Marand.

Think!EHR Platform™ je visoko zmogljiva rešitev CDR (repozitorij za klinične podatke), katere namen je shranjevanje, upravljanje, preiskovanje in izmenjava elektronskih zdravstvenih podatkov. Temelji na odprtem podatkovnem modelu in omogoča univerzalen zapis kliničnih podatkov, njihovo prenosljivost med različnimi aplikacijami, ustanovami in celo državami. Marand je tovrsten odprt model implementiral kot eden prvih na svetu, zato je rešitev tudi zelo iskana. Še več, svojo rešitev je Marand prenesel v t.i. računalniški oblak in je partnerjem na voljo za takojšnjo uporabo na spletni strani www.ehrscape.com.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več