Programska in razvojna orodja
05.12.2020 13:05

Deli z drugimi:

Share

Microsoft 365: Kje najdem vse dokumente in datoteke v skupni rabi?

Microsoft 365: Kje najdem vse dokumente in datoteke v skupni rabi?
Microsoft 365: Kje najdem vse dokumente in datoteke v skupni rabi?

V tokratnem članku o novih lastnostih okolja Microsoft 365 vam predstavljamo še eno uporabno lastnost okolja, s katero boste postali bolje organizirani, vaše delo pa bo potekalo še učinkoviteje.

Uporabniki orodij M365 lahko dodajamo bližnjice do map v skupni rabi (ki se nahajajo v knjižnicah v skupni rabi na OneDrive-u in v SharePoint-u) ter do teh bližnjic dostopamo neposredno iz svojega OneDrive-a.

Uporabniki lahko dodajamo bližnjico do katere koli mape v skupni rabi iz razdelka “Skupna raba z mano” ali iz knjižnic v skupni rabi v storitvi OneDrive ali v SharePoint.

Kje so že tiste datoteke, ki so v skupni rabi z mano?
Za začetek je pomembno, da se naučite, kje lahko najdete in vidite vse datoteke, ki so enkrat bile deljene z vami. Najprej se prijavite v spletno različico OneDrive-a. Na levi strani kliknite povezavo “Skupna raba” in nato “Skupna raba z vami”.

Med datotekami, ki so prikazane v skupni rabi, dvokliknite ikono tiste mape, ki jo želite sinhronizirati v Windows Raziskovalca (v mojem primeru se ta mapa imenuje “V skupni rabi”). Mapa se bo odprla v novem zavihku brskalnika in v menijski vrstici boste videli možnost “Sinhronizacija”. Kliknite nanjo in mapa v skupni rabi bo zdaj vidna v Windows Raziskovalcu.

Kako dodate bližnjico mape v skupni rabi v OneDrive?

1. Vpišite se v spletno različico Microsoft 365 in iz menija vseh aplikacij – levo zgoraj (9 pikic) – izberite “OneDrive”.

2. V podoknu za krmarjenje na levi strani izberite “V skupni rabi” → “V skupni rabi z mano”.

3. Poiščite mapo, ki jo želite dodati in kliknite na potrditveno polje pred njo, da jo izberete. Ker ta funkcija za posamično datoteko ni omogočena, morate nujno izbrati mapo. Če bi želeli v Windows raziskovalcu videti neko datoteko, jo najprej postavite v mapo.

4. Desno od imena mape kliknite na tropičje in iz spustnega seznam izberite “Dodaj bližnjico do mojih datotek”.

Potem ko dodate bližnjico, se bo ta v vašem OneDrive-u prikazala kot mapa z ikono povezave.

Informacije o lastniku mape bodo vidne v stolpcu “Skupna raba”, s čimer se bodo razlikovale od vaše lastne vsebine.

Uporabniki do teh OneDrive bližnjic lahko dostopate podobno, kot dostopate sedaj do lastnih OneDrive vsebin. Vidne bodo v vseh napravah. Če boste izgubili dostop do bližnjice, boste opazili napako »Dostop zavrnjen« in boste pozvani k odstranitvi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več