Aplikacije in dodatni programi
30.10.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (1. del)

S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (1. del)
S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (1. del)

Kdo pravi, da pametni telefoni ne sodijo v kuhinjo? Dandanes lahko s pomočjo telefona pridemo do nešteto receptov, pa naj bo to mehiška, italijanska, libanonska ali kakršnakoli druga kuhinja. Ne glede na to, ali uporabljate iOS ali Android, za vas imamo nekaj odličnih brezplačnih in plačljivih kuharskih aplikacij.

Pa si poglejmo nekaj najbolj zanimivih, med katerimi smo prepričani, da bo vsak našel nekaj zase. Naj omenimo samo še to, da je članek sestavljen iz dveh delov, torej druga polovica seznama sledi v drugem delu članka.

Forks Plant-Based Recipes ($5 )

Ste vegan, ali samo razmišljate o tem, da bi to postali? Ta kuharska aplikacija ustvarjalcev filma Forks Over Knives vam pri tem lahko pomaga. Dostopate lahko do preko 400 receptov več kot 50-ih priznanih chefov, vsak teden pa se v aplikaciji pojavijo novi recepti. “Step-by-step” navodila naredijo kuhanje enostavno, medtem ko vam galerija čudovitih fotografij vzbudi apetit. Na vsakem koraku boste dobili seznam vseh sestavin, nakupovalni seznam pa vam omogoča, da ste vseskozi na tekočem z živili, ki jih potrebujete.

IOS in ANDROID

BBC Good Food (brezplačna)

BBC ne nudi samo kvalitetne britanske televizije, temveč tudi bogato bazo receptov, do katerih najlažje pridemo preko aplikacije BBC Good Food. Med več kot 10.000 recepti najdemo takšne, ki so jih dodali uporabniki, testirali člani ekipe BBC Good Food in recepte slavnih chefov. V aplikaciji si lahko ustvarite račun in shranjujete svoje najljubše recepte, prav tako pa lahko te shranjujete za pozneje in jih ocenjujete. Tudi tukaj so na voljo “step-by-step” navodila, recepte pa lahko na enostaven način delite tudi z družino in prijatelji.

ANDROID in IOS

Paprika ($5)

Paprika je kuharska aplikacija za upravljanje z recepti. Kaj točno to pomeni? Aplikacijo lahko uporabite za shranjevanje receptov, ki jih najdete na spletu. Poleg tega lahko dodajate svoje recepte, kreirate nakupovalne sezname, načrtujete obroke in shranjujete vaše najljubše jedi in menije. Aplikacija sicer ni brezplačna, vendar je vse, kar pričakujemo od kuharske aplikacije – med drugim vam omogoča, da shranjujete recepte ostalih aplikacij.

ANDROID in IOS

Tasty (brezplačna)

Verjetno ste na družbenih omrežjih že zasledili kak Tasty video, zdaj pa je tukaj še aplikacija, ki vam vse ponuja na enem mestu. Tasty nudi odlična “step-by-step” navodila, poleg tega pa ekranu ne pusti, da bi se med kuhanjem ugasnil. Vsi imetniki aplikacije imate prvi dostop do novih videov, aplikacija pa je v veliki meri personalizirana, kar pomeni, da si jo lahko prilagodimo po svojih potrebah. Vegetarijanci pozor, z enim klikom lahko skrijete vse recepte, ki vsebujejo meso. Filtri vam omogočajo, da iščete po brezglutenskih, veganskih, “low-carb” jedeh ter mnogih drugih kategorijah.

ANDROID in IOS

Oh She Glows ($2)

Z nekaj več kot 140 različnimi recepti, ki temeljijo na uporabi zelenjave, med temi najdemo tudi 120 brezglutenskih receptov, je aplikacija Oh She Glows ne samo zdrava izbira, temveč so jedi tudi estetsko zanimive. Medtem ko samo glede na fotografije verjetno težko izberemo jed, ki jo želimo pripraviti, je sicer uporabniški vmesnik enostaven za uporabo. Vsak recept se ponaša s kratkim opisom, navodili, seznamom dodatnih trikov in nutricionističnimi informacijami. Obstaja tudi opcija, ki nam omogoča, da si določene recepte označimo kot priljubljene, da jih potem hitro najdemo. Iskalnik s podrobnimi filtri nam omogoča, da iščemo po receptih glede na informacije o alergijah, sezoni, tipu jedi in še več.

ANDROID in IOS

BigOven (brezplačna)

Z nekaj več kot 350.000 recepti BigOven poskrbi, da kuhanje resnično postane užitek. S to aplikacijo bomo zagotovo imeli inspiracijo, znali se bomo organizirati, tako v domači kuhinji, kot na poti. Nekaj od najbolj prikladnih lastnosti aplikacije BigOven so dostop do bogate knjižnice receptov, zmožnost dodajanja fotografij našega ustvarjanja in pa lastnost sestavljanja nakupovalnega seznama, glede na izbrani recept. Enostavno v aplikacijo vnesemo sestavine, ki jih imamo v hladilniku in BigOven nam ponudi, kaj vse se da narediti iz tega. V aplikacijo so vključili tudi družabni aspekt, kar pomeni, da lahko spremljamo, kaj ustvarjajo naši prijatelji, družinski člani, ali naši najljubši blogerji.

ANDROID in IOS

Food Network Kitchen (brezplačna)

Food Network Kitchen združuje vse najbolj znane televizijske chefe v mobilni napravi. Na izbirjo je več kot 70.000 receptov, ki pokrivajo vse obroke, od zajtrka do večerje. Aplikacija vsebuje tudi koristne videe in fotografije različnih kuharjev in kuharskih oddaj. Iščete lahko po določenih kuharjih, ali po sestavinah, ki jih želite vključiti. Sami pa lahko dodate še lastne zapiske, nasvete in zamenjave sestavin pri določenih receptih. Tudi aplikacija Food Network Kitchen nam omogoča, da znotraj aplikacije sestavimo nakupovalni seznam, preverimo nutricionistične informacije in dodajamo posebne zapiske.

ANDROID in IOS


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več