Aplikacije in dodatni programi
31.10.2020 15:02

Deli z drugimi:

Share

S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (2. del)

S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (2. del)
S temi aplikacijami bo vaše kuhanje postalo umetnost (2. del)

Nadaljujemo s pregledom zanimivih kuharskih aplikacij, ki nam kuhanje ne samo olajšajo, temveč naredijo bolj zabavno in kar je najpomembneje, še bolj okusno. Verjamemo, da je vsak že v prvem delu članka našel kakšno aplikacijo zase, vsi tisti, ki pa niste našli svoje najljubše aplikacije, boste to zagotovo uspeli v drugem delu.

Tore, poglejmo si, kaj nam trgovini Google Play Store in Apple Store še ponujata na področju kuharskih aplikacij.

Yummly (brezplačna)

Yummlyjeva največja konkurenčna prednost je iskalnik. Poleg klasičnih lastnosti, kot so na stotine receptov, iskalnik rezultate popolnoma prilagodi specifičnim željam in življenjskemu slogu uporabnika. Ste na dieti in si vseeno želite dober burger? Yummly poskrbi tudi za to. Imate zahrbtno alergijo na kokos? Tudi to za Yummly ni problem. Aplikacija se sčasom nauči, kaj je uporabniku všeč in kaj ne ter sama začne s predlogi, ki so prilagojeni na okus uporabnika. Podobno kot ostale aplikacije v prvem delu članka tudi Yummly omogoča shranjevanje receptov med priljubljene.

ANDROID in IOS

Allrecipes Dinner Spinner (brezplačna)

Vsi recepti, ki jih najdemo v aplikaciji Allrecipies, so plod skupnosti več kot 50-ih milijonov ljudi po svetu. Fotografije, ocene in recenzije, vse to daje prav poseben družabni aspekt, ki ga ostale aplikacije nimajo toliko. Sicer pa je dotična aplikacija dokaj standardna, saj uporabniku nudi možnost kreiranja nakupovalnega seznama, shranjevanje priljubljenih receptov in filtriranje iskanja glede na specifične diete, čas kuhanja in hrano, ki je ne maramo.

ANDROID in IOS

Cookpad (brezplačna)

Poznate aplikacijo All The Cooks? To je po novem Cookpad. Virutalni prostor, kjer poteka izmenjevanje receptov s prijatelji, družino in tudi neznanci. Ko končate s kuhanjem, lahko sliko z receptom naložite v aplikacijo, ostali uporabniki pa lahko komentirajo. Recepti do zloženi po kategorijah, vsak uporabnik pa ima lasten profil znotraj aplikacije. Cookpad se stalno posodablja, med drugim je ena zadnjih nadgradenj tudi to, da lahko do receptov dostopate brez internetne povezave. Vse pomembne recepte najdemo na enem mestu, nova sekcija “Community” pa omogoča še spremljanje kuharskih podvigov ostalih uporabnikov.

ANDROID in IOS

Epicurious (brezplačna)

Epicurious je bila ob svojem izidu označena, kot “flagship” kuharska aplikacija. Na voljo je samo za iOS uporabnike, nudi pa preko 35.000 testiranih in ocenjenih receptov, ki se prikazujejo v dizajnersko odvršenem uporabniškem vmesniku. Aplikacija omogoča kreiranje nakupovalnih seznamov, deljenje receptov po različnih platformah, poleg tega pa lahko med kuhanjem snemamo glasovna posnetke, ki nam lahko služijo za navodila. Epicurious vsebuje tudi pametno kuharsko štoparico, ki točno ve, kako dolgo se peče losos, piščanec in več kot 40 ostalih živil. Kljub temu, da uredniki aplikacije objavljajo svoje recepte, poleg teh najdemo še recepte svetovno znanih kuharskih revij.

IOS

SideChef (brezplačna)

Z aplikacijo SideChef imamo dostop do več kot 11.000 receptov najbolj znanih blogerjev in chefov. Glavni cilj aplikacije je narediti kuhanje karseda enostavno za vse, ne glede na nivo kuharskega znanja. Vsak recept vsebuje “step-by-step” navodila, dodatne fotografije, videe, glasovna navodila in časovnike. Prikladna lastnost je tudi ta, da lahko hitro prilagodimo količino hrane recepta. Ste posebej ponosni na določeno jed? Naredite fotografijo in jo delite s SideChef skupnostjo.

ANDROID in IOS

Weber iGrill (brezplačna)

Žar je nepogrešljiva sestavina super poletja kajne? Kljub temu pa je dokaj težko najti kvalitetno zbirko receptov, ki bi bili posebej prilagojeni za žar mojstre. Aplikacija Weber Grill naredi ravno to, nudi več kot 300 različnih žar receptov, ki vsebujejo obroke, ki so v celoti pripravljeni na žaru (tudi sladica). Enkrat, kot izberemo recept, lahko dodajamo in brišemo stvari na nakupovalnem seznamu, aplikacija nam sama zračuna, koliko časa peči določeno vrsto mesa itd. Weber Grill celo vsebuje vgrajeni časovnik, ki je kompatibilen z Apple Watch, kar pomeni, da nam med pečenjem ne bo potrebno odložiti niti piva.

ANDROID in IOS

Kitchen Stories (brezplačna)

Kitchen Stories se trudi, da vsem kuharjem pomaga ne samo z recepti, temveč tudi z naborom fotografij in videov. Poleg tega pa so za vsak recept na voljo tudi preprosta in jasna navodila. Glavni namen aplikacije je prezentacija hrane na karseda privlačen način, kar pomeni, da če smo dovzetni za seksi fotograije hrane, potem je Kitchen Stories verjetno prava aplikacija za nas.

ANDROID in IOS

Green Kitchen ($4)

Ne glede na to, ali ste vegetarijanec, ali pa zgolj želite v vašo prehrano vnesti več zelenjave, Green Kitchen je prava aplikacija za vas. Na voljo je samo za iOS uporabnike. 153 vegetarijanskih receptov, ki sta jih izbrala kreatorja aplikacije, vsebuje mešanico glavnih jedi, prigrizkov in zdravih napitkov. Seveda so ob vsakem receptu dodane čudovite fotografije, prav tako pa je vsak recept označe, da takoj vidimo, ali gre za vegansko, brezglutensko, ali polnozrnato jed. Green Kitchen na enostaven način prikaže pripravo zdrave hrane, seznam receptov pa se konstantno dopolnjuje.

IOS


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več