Aplikacije in dodatni programi
22.08.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

8 najboljših aplikacij za vse ljubitelje viskija

9 najboljših aplikacij za vse ljubitelje viskija
9 najboljših aplikacij za vse ljubitelje viskija

O viskiju, tako kot o praktično vseh žganih pijačah, obstaja ogromno literature, zgodb in filozifije. Še v 19. stoletju so viski pili samo reveži, gospoda je pila konjak. To se je spremenilo leta 1889 ob krizi konjaka, v kateri je svojo priložnost dobil viski. Ta je verjetno najbolj znana žgana pijača, za katero pa se pogosto zgodi, da je težko razločiti med dejanskim viskijem in mešanico vodke in čaja.


Glede na to, da je naš pametni telefon z nami vseskozi, ga lahko izkoristimo, da nam pomaga pri izbiri kvalitetne pijače. Za vas smo pripravili seznam najboljših aplikacij za iOS in Android, ki so lahko vodniki po svetu kvalitetnega viskija.

1. Whiskey App

Če iščete kvaliteten viski, ali si želite shraniti lastne vnose in ocene, potem je ta aplikacija prava za vas. Aplikacija je sestavljena iz štirih osnovnih funkcij: raziskovanje prave steklenica zase, nasvet, dodatno in osebni seznami. Tukaj lahko pišemo svoje ugotovitve, okuse in vtise ob okušanju, vse to pa lahko pošljemo celo prijateljem in primerjamo mnenja.

Android

2. Distiller – Your Personal Liquor Expert

Nekateri mu pravijo “pijani Googl”. Če obožujete viski, bourbon, ali kaj podobnega, potem je presenetljivo, da te aplikacije še ne uporabljate. Za najboljšo možno uporabniško izkušnjo si ustvarimo račun in dobimo dostop do vseh orodij aplikacije. Če smo v aplikacijo vnesli dovolj različnih vrst pijače, nam aplikacija sama priporoča novosti. Vse, kar moramo narediti je, da specificiramo nekaj kriterijev. Na voljo imamo ocene ostalih uporabnikov in z njimi delimo svoje vtise.

Android; iOS

3. Whiskey Suggest

Ali točno veste, kaj vam je pri vašem okusu všeč? Oz. nasprotno, česa ne marate? Aplikacija Whiskey Suggest vam bo pomagala pri iskanju novih okusov in znamk, ki bodo zadovoljile vaš okus. Whiskey Suggest je ogromen katalog pijač, ki vsebuje ocene, recenzije in specifične informacije o posameznih steklenicah in blagovnih znamkah. Poskeniramo črtno kodo našega najljubšega viskija in aplikacija nam pove vse, kar nas zanima. Zgodovino, podrobnosti o okusu, lastnosti, vse.

Android; iOS

4. Flaviar

Flaviar je aplikacija, ki je dostopna samo na iOS platformi, vendar navdušuje z dizajnom in uporabniškim vmesnikom. Primerna je predvsem za uporabo sommelierjev. Takoj ob vstopu v aplikacijo dobimo občutek, da so razvijalci najeli ekipo profesionalnih oblikovalcev. Zanimivo je predvsem to, da Flaviar vsak mesec svojim uporabnikom pošlje degustacijski set, sestavljen iz petih vrst alkoholnih pijač. To pomeni, da lahko preizkusimo nove in originalne okuse viskijev, za ceno majhnega dela steklenice. S pomočjo teh mesečnih pokušin, lahko hitro ugotovimo, kaj nam paše po okusu.

iOS

5. Whisky Whisky Scanner

Iz sameg imena aplikacije je očitno, da je glavni namen aplikacije nudenje informacij o viskiju, ki se nahaja v bazi podatkov. Vsaka stran z informacijami vsebuje podatke o vrsti viskija, starosti in povprečni ceni. Seveda se cena lahko od trgovine do trgovine razlikuje, prav tako od dobavitelja in države, vendar še vedno dobimo vsaj približno predstavo.

Android; iOS

6. Whisky Journal

Ko se zanjdemo pred pomembnim praznovanjem, smo vedno v dilemi, kaj kupiti kot darilo. Včasih imamo sicer dokaj dobro predstavo, kaj dotična oseba želi, najbolj pogosto pa je žal tako, da nimamo pojma, kaj kupiti. Če gre za bližnjega prijatelja ali prijateljico, je kvalitetna steklenica žgane pijače vedno dobra izbira. Med najbolj popularna daril spada tudi viski. Aplikacija Whisky Journal je neke vrste družbeno omrežje, ki povezuje ljubitelje viskija.

S pomočjo aplikacije si lahko beležimo vtise od viskijih, ki smo jih poizkusili, označimo kaj nam je bilo všeč in kaj ne, vpišemo naše najljubše znamke viskijev ipd. V bazi aplikacije je več kot 5000 različnih vrst viskijev, kar pomeni, da se moramo že resnično potruditi, da najdemo kakšnega, ki ga ni v aplikaciji. Vsi podatki, ki jih vnašamo v aplikacijo, se avtomatsko sinhronizirajo v oblak, kar pomeni, da lahko do podatkov dostopamo iz različnih naprav.

Android; iOS

7. Drammer

Če se vam zgornja številka 5000 ne zdi dovolj impresivna, potem imamo za vas aplikacijo Drammer, ki vsebuje več kot 25000 vrst alkoholnih pijač. S pomočjo aplikacije lahko iz velike zbirke najdemo naš najljubši viski in si naredimo virtualno zbirko, glede na naš okus. S skeniranjem črtne kode takoj najdemo pravi viski za nas, istočasno pa lahko napišemo mnenej ali recenzijo. Aplikacija je na voljo tako za iOS naprave kot tudi Androide.

Android, iOS

8. Barreled

Barreled je ena najboljših aplikacij za iOS, ki nudi resnično pogat nabor viskijev, hkrati pa z domiselnim uporabniškim vmesnikom pomaga uporabnikom, da delijo svoje vtise. Preberemo lahko tudi mnenja drugih uporabnikov in se glede na predloge odločimo, kaj izbrati zase. Baza podatkov vsebuje več kot 4000 različnih steklenic, ki so jih ocenili pravi poznavalci.

Aplikacija Barreled nam lahko pomaga tudi v trgovini, ko stojimo pred polico in se enostavno ne moremo odločiti, kaj izbrati. Aplikacija deluje tudi v “off-line” načinu. Vsaka steklenica vsebuje ocene, podatke o okusu in še več

Alkohol je vsekakor škodljiva stvar. Škodljiva pa je samo takrat, ko ga zlorabimo. Če si vsake toliko radi privoščimo kvaliteten kozarec viskija, s tem ni nič narobe. Seveda pa nismo vsi strokovnjaki za viski in zato so tukaj zgornje aplikacije, ki nam lahko pomagajo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več