Aplikacije in dodatni programi
11.06.2020 13:30

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za urejanje in dekoriranje doma

Color Capture
Color Capture

Če razmišljate o prenovi doma, ali zgolj o nakupu posameznega kosa pohištva, ne prepuščajte ničesar naključju. Verjetno ne boste preveč presenečeni, če vam povemo, da obstajajo aplikacije, ki vam pomagajo pri dekoriranju, izbiri prave barvne kombinacije, meritvah in celo postaviti slike na steno.

Našli boste nešteto brezplačnih in plačljivih aplikacij za vse uporabnike telefonov, s pomočjo portala 21oak.com pa smo za vas izbrskali nekaj tistih, za katere menimo, da so najbolj uporabne. Izpostaviti velja še to, da imajo mnoge med temi aplikacijami direktne povezave do spletnih trgovin, kar še dodatno olajša prenovo doma. Pa si poglejmo, katere so najboljše aplikacije za urejanje in dekoriranje doma.

Aplikacije, ki vam pomagajo pri izbiri barve

Izbrati pravo barvo za steno vaše kuhinje? Kar težka naloga kajne? S spodaj naštetimi aplikacijami si lahko pomagate. Kljub temu si velja zapomniti, da nobena od teh aplikacij ne zagotavlja 100-odstotne točnosti, kajti ekrani telefonov so kalibrirani drugače, kar pomeni, da se barve na telefonih malce razlikujejo kot v resničnosti. Poleg tega naj opomnimo še to, da so mnogi proizvajalci barv že razvili lastne aplikacije in če iščete točno določeno blagovno znamko barve, je morda najbolje, da preverite, če že ne obstaja aplikacije iskanega proizvajalca.

Color Capture

Ta priročna aplikacija avtorja Benjamina Moora prepozna vzorec barve z neko sliko, ali predmetom iz narave. Recimo, da nam je všeč barva kosa pohištva, ali nečesa drugega iz narave. Listje, rože, karkoli. Aplikacija nam med drugim omogoča, da naložimo sliko iz svoje knjižnice, ali skeniramo QR kodo. Poleg tega nam Color Capture omogoča, da si shranimo sliko z ujemajočo se barvo in ustvarimo razne barvne kombinacije.

Platforma: iPhone, iPad, Android

Cena: brezplačna

ColorSnap Visualizer

Aplikacija Sherwin Williams dvigne barvno izkušnjo na višji nivo, saj uporabnikom omogoča barvanje prostorov in predlog končnega izgleda. Dotično aplikacijo lahko uporabimo za barvanje prostorov v realnem času, kot to prikazuje slika.

Platforma: iPhone, iPad, Android

Cena: brezplačna

Paint Tester (iOS) in Color Grab (Android)

Paint Tester je visoko ocenjena “room-painting” aplikacija, ki omogoča, da izberemo barvo in jo preizkusimo na stenah našega doma. Zanimiva lastnost aplikacije je tudi ta, da nam pomaga pri kombiniranju barv med pohištvom in stenami.

Če želimo recimo uskladiti barvo sobe, ali iščemo točno določen odtenek neke barve, nam ta aplikacija pove jasno oznako barve in nam tako pomaga pri kombiniranju. Color Grab nam tako pokaže številčno oznako barve, nam pa ni potrebno skrbeti za predogled in ocenjevanje.

Aplikacije, ki vam pomagajo pri opremljanju in prenavljanju doma

Včasi se zgodi, da nam doma primanjkuje specifičnih orodij, ki jih potrebujemo za merjenje, preverjanje lege in postavitev pohištva. Lahko se sicer odpravimo do trgovine in izberemo orodja, ki jih potrebujemo, lahko pa preprosto uporabimo spodnje aplikacije, ki se v določenih situacijah izkažejo, kot izjemno koristne.

Photo Measures

Si predstavljate aplikacijo, ki izmeri celotno sobo in mere aplicira na pohištvo? To je aplikacija Photo Measures.

Platforma: iPhone, iPad, Android

Cena: $6.99 (preračunanih 6,15 eur)


iHandy Carpenter

Ta aplikacija združuje 5 uporabnih orodij, ki so primerne za uporabo predvsem pri manjših projektih. Na začetku bo potrebna kalibracija, vendar ko to naredimo, je aplikacija dovolj točna, da nadomesti orodja, kot so ravnilo, merilec kotov ipd.

Platforma: iPhone, iPad, Android

Cena: $6.99 (preračunanih 1,75 eur)

Vizualizacija pohištva

Ko je tehnologija navidezne resničnosti bila še v povojih, si verjetno ne bi mislili, da se bodo ljudje nekega dne sprehajali s telefoni in opremljali svoj dom. Kakorkoli že, danes nam tehnologija to omogoča in nekaj podjetij je že vpeljalo tehnologijo navidezne resničnosti v inovativne apliakacije, ki so kot nalašč za dekoracijo doma.

roOomy

Aplikacija uporabnikom omogoča dostop do 3D modelov pohištva nekaterih izmed največjih trgovcev, kot sta Amazon in Crate & Barrel ter omogoča postavitev dejanskih kosov pohištva v domače prostore. Na voljo so tudi nekatere druge 3D sobe, kjer lahko preizkusimo cel dizajn prostora. Poleg vsega lahko izgled prostorov povsem personaliziramo in končni izdelek delimo na družbenih omrežjih, kjer zagotovo dobimo še kak nasvet s strani naših prijateljev ali sledilcev.

Platforma: iPhone, iPad

Cena: brezplačna

Houzz

Gre za izjemno popularno aplikacijo, ki vsebuje več kot 20 milijonov visoko resolucijskih fotografij zunanjega in notranjega dizajna hiš, stanovanj, prostorov in še več, 10 milijonov produktov in materialov in približno milijon 3D produktov. Aplikacija Houzz ima vse, med drugim tudi aktualne popuste, vizualno kombiniranje produktov in celo možnost “in-app” nakupov. Poleg vsega lahko v aplikaciji skiciramo svoje zamisli in te delimo z družinskimi člani ali prijatelji. Houzz je trenutno najbolj celostna dekorativna aplikacija na trgu, uporabna pa je za praktično vse projekte, ne glede na velikost le-teh.

Platforma: iPhone, iPad, Android

Cena: brezplačna


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več