Aplikacije in dodatni programi
19.12.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše novičarske aplikacije za Android in iOS (2. del)

Najboljše novičarske aplikacije za Android in iOS (2. del)
Najboljše novičarske aplikacije za Android in iOS (2. del)

V prvem delu članka smo vam predstavili nekaj najbolj popularnih novičarskih aplikacij ta trenutek, v drugem delu pa bomo pogledali še nekoliko širše in raziskali nekaj manj znanih, vendar še vedno kvalitetnih aplikacij. Če torej v prvem delu niste našli primerne aplikacije, ki bi zadostila vašim željam, boste v spodaj predstavljenih aplikacijah morda vseeno odkrili pravo za vas.


BuzzFeed in BuzzFeed News

BuzzFeed je kot strela z jasnega navdušil uporabnike s svojimi viralnimi zgodbami in ostalo zabavno vsebino, nato pa se je usmeril v nekoliko bolj resno, kvalitetno novinarstvo. Aplikacija nam omogoča, da imamo vse, kar se nam zdi pomembno, na enem mestu, poleg tega pa lahko po želji kategoriziramo članke po različnih tipih. Iščemo lahko različne kvize, najdemo najbolj »vroče« novice in prilagodimo iskalne filtre glede na specifične želje.

iOS; Android


SmartNews

Aplikacija analizira aktualne novice in jih kategorizira tako, da uporabnik karseda najhitreje pride do želenih vsebin. Njihovo vodilo je, da uporabnik dobi potrebne novice v »minuti« – s pomočjo preprostega iskalnega vmesnika in algoritma.

iOS; Android


Flipboard

Aplikacija Flipboard izstopa iz povprečja po tem, da je njihov glavni cilj uporabnik, ki aktivno prebira novice. Uporabniški vmesnik je narejen na principu revije, uporabnik pa dejansko lista po aplikaciji. Na voljo je na stotine publikacij, Flipboard pa ponuja bogati število tematik, ki zagotovo navdušijo vsakogar. Torej, če vas zanimajo aktualne zgodbe iz sveta tehnologije, gospodarstva, ali karkoli tretjega, potem je aplikacija Flipboard prava za vas.

iOS; Android


Reddit

Reddit sicer ni ravno novičarska aplikacija, vendar pa ostaja kljub temu dejstvo, da mimo Reddita ne uide praktično noben večji dogodek. Reddit je aplikacijo izdal šele leta 2016, vendar je ta hitro postala najbolj priljubljen način, kako izkusiti Reddit na Androidu in iOS sistemu. Reddit je odličen način, kako biti v stiku z najbolj aktualnimi novicami, in sicer preko »subredditsov«. Uporabniki pa nato »glasujejo« za popularno vsebino in jo komentirajo.

iOS; Android


Reuters

Ena najbolj znanih novičarskih aplikacij in mesto, kjer ustvarja kar 2.500 reporterjev po 200 lokacijah po svetu. Reuters pokriva praktično vse, kar si sploh lahko zamislimo kot novice. Torej, če spremljamo Reuters, skorajda ne moremo zgrešiti ničesar. Aplikacija nam omogoča, da si poosebimo uporabniški vmesnik, nastavimo alarme ob izrednih novicah, poleg tega pa nam celo omogoča spremljanje borznega trga. Določene članke si lahko tudi shranimo za poznejše branje, ko recimo nismo povezani na internet.

iOS; Android


Inkl

Aplikacija, ki se bori proti raznoraznim lažnim novicam in se osredotoča predvsem na verodostojne in zaupanja vredne novice. Sami si lahko nastavimo filtre tako, da nam aplikacija sama ponuja tiste novice, za katere predvideva, da so nam zanimive, od avtorjev, katerih članke smo predhodno že pozitivno ocenjevali. Aplikacija je hitra, ima enostaven vmesnik, poleg tega pa moderen dizajn, kjer ni nobenih oglasov. Po sedem dnevni brezplačni preizkusni dobi, plačujemo za uporabo aplikacije 10$ na mesec – v to ceno so vključene vse publikacije, ki jih aplikacija nudi.

iOS; Android


Al Jazeera English

Al Jazeera je bil prvi 24-urni novičarski kanal, ki je pokrival teme iz Bližnjega vzhoda. Hitro je postal eden najbolj priljubljenih in uveljavljenih medijev v regiji. Od takrat se je razvil v veliko več kot samo kanal in danes pokriva novice po celem svetu. Aplikacija nudi dostop do 24-urnih posnetkov v živo, posnetke največjih dogodkov itd. Zanimiv so tudi komentarji in kolumne, katere ustvarjajo avtorji iz celega sveta.

iOS; Android


Inoreader

Inoreader je še eden od zanimivih novičarskih portalov, ki uporabnikom servira novice iz celega sveta. Izbiramo lahko med 28-imi sekcijami; aplikacija pa nam nudi novice, ki nas zanimajo. Inoreader nam omogoča, da si lahko shranjujemo spletne strani za poznejše gledanje, poleg tega pa lahko iščemo vsebino, ki smo jo všečkali v preteklosti. Najboljše od vsega je, da si aplikacija zapomni, katere članke smo že prebrali in nam prikazuje samo tiste, ki jih še nismo. Glede na to, da je RSS bralnik, se lahko direktno iz aplikacije naročimo tudi na YouTube kanale. Aplikacija je kompatibilna z Androidom in iOS-om, obstaja pa celo čisto posebna verzija za iPade.

iOS; Android


the Score

Če ste športni navdušenec – pa naj bo to NFL, NBA, ali kaj tretjega – potem je aplikacija the Score prava za vas. Ponuja ogromne količine informacij, med drugim zelo poglobljeno statistiko, ki jo na podobnih aplikacijah ne bomo našli. Aplikacija nam poleg vsega ponuja še »real-time« rezultate ter dodatne informacije glede ekip in igralcev. Zadovoljil vas bo tudi izpopolnjeni izgled uporabniškega vmesnika. Če torej iščete aplikacijo, ki se specializira za šport, potem je to najboljša izbira na seznamu. Če uporabljate iOS, obstaja tudi Apple Watch aplikacija.

iOS; Android

News360

News360 je verjetno ena najbolj znanih novičarskih aplikacij in to z razlogom. Prvi je odličen izgled aplikacije, ki je zelo jasno sestavljena in ponuja bogato vsebino. Način, na katerega uporabljamo aplikacijo, je podoben zgoraj izpostavljeni aplikaciji Flipboard. News360 deluje hitro, omogoča pa med drugim integracijo z aplikacijo iMessage. Za iOS uporabnike obstaja tudi Apple Watch aplikacija. Aplikacijo lahko povežete še z Facebook, Twitter, in Google Plus računom. Tako kot mnoge druge aplikacija na seznamu nam tudi News360 omogoča shranjevanje novic za poznejše, »off-line« branje.

iOS; Android


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več