Aplikacije in dodatni programi
03.07.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

S temi aplikacijami bo nakupovanje postalo užitek

S temi aplikacijami bo nakupovanje postalo užitek
S temi aplikacijami bo nakupovanje postalo užitek

Če spadate v tisto skupino ljudi, ki sovraži nakupovanje, iskanje izdelkov med nepreglednimi vrstami polic, hrup v nakupovalnih centrih, popuste in razprodaje, če sovražite nizke temperature pri hladnilnikih in prave prometne zamaške z vozički, naj vas potolažemo, da niste edini. V raziskavah med potrošniki ti pravijo, da je najhuje pri celotni izkušnji nakupovanja, ko pozabijo, kaj so dejansko prišli kupit. Verjetno se je že vsem kdaj zgodilo, da smo si napisali cel kup stvari na listek in ta je potem ostal doma.

Mnogo potrošnikov nakupovanje dojema kot “vojaško misijo”, kjer je potrebno biti natančen, strateško naravnan in dobro pripravljen. Torej, kaj je lahko tisto, kar nam pomaga pri načrtovanju naših nakupovalnih “misij” in zapomnitvi vsega, kar potrebujemo. Ker živimo v času mobilnih aplikacij, je odgovor točno to, pomagajo nam lahko mobilne aplikacije, ki so namenjene nakupovanju. Tako kot na drugih področjih, jih je na trgu precej, med katerimi lahko izbiramo, za vas pa smo izbrali 3, ki so pogosto uporabljane in dajejo dobre rezultate. Pa začnimo z najlažjo, najenostavnejšo in najhitrejšo za namestitev.

Google Shopping Lists

Shopping Lists čisto tehnično gledano ni samostojna aplikacija, ampak je spletna aplikacija, ki je, ko jo uporabljamo na telefonu, del Google Assistanta. Ustvarjanje nakupovalnega seznama na Google Shopping Lists je zelo preprosto. Vse, kar moramo narediti je, da odpremo spletno stran shoppinglist.google.com, se vpišemo v svoj Google račun in začnemo z dodajanjem izdelkov. Če želimo nek izdelek izbrisati iz našega seznama, preprosto podrsamo desno, če podrsamo levo, pa to pomeni, da smo izdelek že kupili. Za še bolj moderno nakupovalno izkušnjo lahko zaženemo Google Assistant in z glasovnimi ukazi dodajamo stvari na naš seznam.

Najboljša stvar pri tej aplikaciji pa je, da lahko dodajamo prijatelje in družinske člane. Tudi oni lahko potem dodajajo in brišejo izdelke iz seznama. Celoten uporabniški vmesnik je narejen na zelo osnovni ravni, vendar je to povsem dovolj, saj dobro služi svojemu namenu.

Microsoft To-Do

Če potrebujete nekaj več funkcionalnosti, je Microsoft To-Do prava aplikacija za vas. Tako kot Google Shopping Lists, To-Do ponuja osnovni vmesnik, ki deluje na principu seznama, ki pa ni primeren zgolj za dodajanje izdelkov za nakup, temveč tudi za ostale naloge, ki si jih zadamo za opravila. Poleg tega nam aplikacija omogoča, da za opravila nastavimo roke, hkrati pa lahko dodajamo tudi “podopravila” ali dodatne manjše naloge k že obstoječemu seznamu opravil.


Tako kot v zgoraj izpostavljenem primeru, lahko v skupine dodajamo prijatelje in družino, je pa pri tej aplikaciji nujno, da jo imajo vsi uporabniki naloženo na svojo napravo. Na domači zaslon telefona lahko med drugim dodamo tudi bližnjice do naših seznamov, s čimer si nakupovanje še dodatno olajšamo.


Out of Milk

Še ena v vrsti alternativ, ena naših najljubših, je aplikacija Out Of Milk. Omogoča nam, da s skeniranjem črtnih kod izdelkov te direktno dodajamo na svoj nakupovalni seznam, poleg tega pa se nam bodo sproti izpisovale cene posameznih izdelkov. Aplikacija je posebej prikladna za vse tiste, ki skušamo karseda ekonomično porabiti svoj denar za živila.

Poleg tega ima aplikacija Out of Milk še eno zanimivo lastnost, in sicer knjigo receptov, če želimo poskusiti kaj novega. Z nekaj kliki lahko izberemo naš najljubši recept in na nakupovalni seznam dodamo potrebne sestavine kar neposredno v aplikaciji.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več