Aplikacije in dodatni programi
07.10.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar morate vedeti o novi aplikaciji DRAJV

Vse, kar morate vedeti o novi aplikaciji DRAJV
Vse, kar morate vedeti o novi aplikaciji DRAJV

Od 1. oktobra naprej je na voljo prenovljena mobilna aplikacija DRAJV, ki jo vsak mesec redno uporablja več kot 51.000 voznikov. Z novimi funkcionalnostmi bo uporabnike še naprej spodbujala k varnejši vožnji in jih nagrajevala z raznolikimi ugodnostmi.

Prva zavarovalniška rešitev na področju telematike oziroma avtomobilskega zavarovanja na podlagi voznikovih navad je bila v Sloveniji predstavljena leta 2015, ko je Zavarovalnica Triglav razvila prvo mobilno aplikacijo za pametne telefone z imenom DRAJV. Po petih letih spodbujanja in nagrajevanja varnosti z uporabo aplikacije, ki si jo je do zdaj naložilo že več kot 150.000 uporabnikov, mesečno pa jo redno uporablja dobrih 51.000 voznikov, pa je, kot pove Špela Jereb Planinšek, višja strokovna sodelavka v službi za inovacije in digitalizacijo poslovanja Zavarovalnice Triglav, osvežitev aplikacije zelo dobrodošla, nove funkcionalnosti pa celo nujno potrebne.

Spomnimo, rešitev je bila razvita predvsem z namenom, da na nevsiljiv, a korekten in čim bolj relevanten način vpliva predvsem na zmanjšanje prekoračitev hitrostnih omejitev, spodbuja varnejšo vožnjo in predvsem vožnjo z manjšim številom prometnih nesreč. Dejstvo je, da sta neprilagojena hitrost in pomanjkanje pozornosti dva izmed najpogostejših vzrokov prometnih nesreč s hujšimi posledicami

Prenovljeni DRAJV z letošnjo jesenjo prinaša številne novosti, kot je denimo spremljanje napak pri vožnji v realnem času, pri čemer takojšnje povratne informacije o načinu vožnje uporabniku omogočajo nenehne izboljšave.

Med enega najpogostejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč sodi tudi uporaba telefona med vožnjo, zato aplikacija še posebej strogo ocenjuje vsak premik telefona in s tem spodbuja voznike k večji osredotočenosti med vožnjo.

Nova aplikacija uporabnika opozarja o vseh hitrostnih omejitvah in morebitnih napakah, ki se dogajajo med vožnjo, kar nam je lahko v veliko pomoč pri izboljšanju vožnje in voznih navad,” pravi Jereb Planinškova.

Nove funkcionalnosti za še varnejšo vožnjo

Aplikacija, ki ima za seboj že kar nekaj kilometrine – skupno kar 530 milijonov prevoženih kilometrov – nove uporabnike vabi, da se pridružijo varnim voznikom in si tudi sami vsak mesec privozijo razne ugodnosti.

Med prednostmi novega DRAJV-a velja izpostaviti:

  • Prikaz trenutne hitrosti in spremljanje omejitev hitrosti med vožnjo.
  • Spremljanje napak pri vožnji v realnem času (uporaba telefona, prekoračitev hitrosti, ostri zavoji ipd.).
  • Možnost nastavitve avtomatičnega snemanja voženj.

Več o novih funkcionalnostih aplikacije si lahko ogledate v predstavitvenem videu.

Z varno vožnjo do 25 % popusta

Novi DRAJV uporabnikom, ki vozijo varno, še naprej prinaša popust na avtomobilska zavarovanja (zavarovanje odgovornosti, zavarovanje voznika in zavarovanje splošnega avtomobilskega kaska) in zavarovanje za mladega voznika. Uporabniki, ki mesečno prevozijo 400 km z rezultatom minimalno 90 točk od 100, si lahko zagotovijo 25 % popusta, manj mesečno prevoženih kilometrov, prinaša nekaj manj popusta. Uporabniki se lahko skozi različne DRAJV izzive potegujejo tudi za privlačne nagrade in ugodnosti, kar daje aplikaciji zanimivost in igrivost, zavarovalnici pa omogoča drugačen način komuniciranja s strankami.

Zavarovalnica Triglav je moči združila s Sygic-om

Pri nadgradnji in razvoju nove aplikacije se je Zavarovalnica Triglav povezala s slovaškim podjetjem Sygic, ki je eno izmed vodilnih podjetji na področju navigacije. Sygic, tako kot Zavarovalnica Triglav, vidi velik potencial v tehnologiji za povečanje varnosti v cestnem prometu.

Prav tako so s sodelovanjem zadovoljni v Zavarovalnici Triglav, saj kot pove Zoran Miloševič, direktor službe za inovacije in digitalizacijo poslovanja, podjetji delita podoben pogled na pomen strateškega razvoja mobilnosti – področje, na katerem želijo v prihodnje razvijati nove rešitve za pametne naprave.

Več o novem DRAJV-u, ki ga že lahko preizkusite, si lahko preberete na https://drajv.triglav.si, aplikacija pa vam je na voljo za prenos v trgovinah Google Play ali App store.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več