Aplikacije in dodatni programi
15.12.2020 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah

Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah
Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah

Google bo odslej še dodatno olajšal delo z Microsoft Office datotekami. Vsem uporabnikom Gmaila bo omogočil urejanje Office dokumentov neposredno v prilogah elektronskih sporočil – nekaj podobnega, kot je že nekaj časa mogoče pri datotekah Google Docs in Sheets.

Google Workspace (pred kratkim preimenovan v G Suite, ki vključuje Google Docs, Sheets, Slides, Meet in Calendar) nudi kompatibilnost z Office datotekami Word, PowerPoint in Excel že nekaj časa. Do nedavnega pa smo morali dokumente najprej naložiti v Google Drive in šele nato smo jih lahko urejali – medtem ko smo lahko e-mail priloge lahko samo gledali, ne pa tudi urejevali.


Po novem lahko uporabniki Gmaila Office datoteke odpremo in urejamo v Google Docs urejevalniku. Nova funkcija pa ne spremeni Office datoteke v Google Docs, ohrani se originalni format.


Gmail bo z zadnjo posodobitvijo uporabnikom omogočil, da se odzovejo na originalni e-mail in vključijo zdaj posodobljeni dokument (še vedno v Office formatu), ne da bi ga morali najprej prenesti in ga nato ponovno priložiti v sporočilo.


Google med drugim dela na novi fukncionalnosti, s katero bi omogočil bolj tekoče delovanje Office datotek v Google Docs. Izdal je novi “Macro Converter add-on” za Google Workspace, ki je ustvarjen za to, da pomaga uporabnikom in organizacijam pri vnašanju iz Excela v Sheets. Google medtem dela tudi na boljši dokumentacijski orientaciji in podpori fotografij za Google Docs.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več