Programska in razvojna orodja
09.09.2020 10:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google si gradi nov dom z bazeni, parki, restavracijami in stanovanji

Google gradi novi dom, z bazeni, parki, restavracijami in stanovanji
Google gradi novi dom, z bazeni, parki, restavracijami in stanovanji

Google je oddal predlog novega kampus, ki bo po prvih scenarijih zgrajen v bližini obstoječega sedeža v Mountain View, v Kaliforniji. Novi kampus, ki se bo imenoval Middlefield Park, bo vseboval parke, športne površine, prodajalne, restavracije in cenovno dostopna stanovanja. Google si želi, da bi novo “mesto v malem” bilo karseda prijazno za zaposlene in prebivalce, načrtujejo pa takšno postavitev, da bo vse na razdalji maksimalno 10-ih minut hoje.

Torej, poleg omrežja parkov, prodajnih in pisarniških površin, bi naj novo Googlovo domovanje ponujalo tudi javne bazene in športna igrišča, poleg tega pa več kot 1.850 stanovanjskih enot. 20% od teh bi naj bilo posebej cenovno ugodnih. Ta stanovanjska zaveza je nadaljevanje milijardne pogodbe in obljube, ki jo je Google z območjem Bay Area sklenil lansko leto. Google se je zavezal, da bo intezivno začel spreminjati namen uporabe določenih objekotv, poleg tega pa, da bo ustvaril 15.000 novih domov, ki bodo primerni za različne stopnje prihodkov.

Google načrtuje novi kampus ravno v času, ko je prihodnost organizacije dela in klasičnih pisarn zelo negotova. Za zdaj še nobeno od velikih tehnoloških podjetij v ZDA ni vpoklicalo svoje zaposlene nazaj v pisarne. Tudi Google je podaljšal ukrep dela od doma oz. dela na daljavo vsaj do julija 2021. Po drugi strani pa Google ni edini, ki načrtuje razvoj fizičnih objektov. Prejšnji mesec je Amazon naznanil, da načrtujejo širitev fizičnih pisarn v svojih šestih “tehnoloških središčih” po ZDA. Amazon bi naj v ta projekt investiral 1,4 milijarde dolarjev, dodatno pa naj bi zaposlili okrog 3,500 ljudi.

Kljub temu, da je Googlov novi kampus še v zelo zgodnjih fazah, imamo že prve podobe, kako naj bi zgledal ede najmodernejših sedež podjetja na sploh.

Google je v svoj veliki načrt zapisal, da si želi ustvariti “celostno skupnost”. Kot že rečeno bi naj bili vsi objekti in storitve znotraj kampusa oddaljenih pičlih deset minut hoje. V kampusu bi naj bilo približno 120.000 kvadratnih metrov pisarniških površin, 2.800 kvadratnih metrov restavracij in različnih storitev, nekaj manj pa bo tudi skupnih prostorov, ki bodo namenjeni druženju in preživljanju prostega časa.


Kot že omenjeno bo Googlov kampus temeljil na “zelenih” površinah, katerih središče bo sestavljalo omrežje šestih med seboj ločenih parkov. V teh bodo ljudje lahko našli igrišča, zunanje fitnes naprave, kolesarske poti, bazene, športna igrišča in pasja igrišča. Po podatkih časnika Mountain View Voice ima območje Middlefield Park trenutno veliko površin namenjenih parkiranju vozil. To bo Google v večini nadomestil z zelenimi površinami – vozila pa bodo svoj prostor našla v kar 12-ih novih garažnih hišah.

Predlog Googla za svoj novi dom je še v zelo zgodnjih fazah. Mnogo zgradb, ki bodo krasile kampus, še ni niti oblikovanih. Zanimivo je morda tudi to, da nobena od zgradb ne bo višja od dvanajstih nadstropij, predvsem zaradi bližnjega letališča.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več