14.10.2019 08:00

10. PR teater bo raziskoval komunikacijsko džunglo

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) letos že 10. leto zapored prireja enodnevno študentsko konferenco o odnosih z javnostmi - PR Teater. Ta bopotekala 13. novembra 2019 v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani.
PR teater bo letos praznoval 10. rojstni dan. Foto: PR teater

PR teater velja za največji in najbolj prepoznaven dogodek sekcije. Letos se bo odvijal pod geslom »Komunikacijska džungla: Vstopi. Razišči. Začuti.« Džungla predstavlja sinonim za raznolikost, pestrost, konstantno aktivnost in tudi skrivnostnost. Ustvarjalci dogodka omenjene lastnosti povezujejo s področjem komuniciranja in odnosov z javnostmi. »Komunikatorji pri delu potrebujemo pester nabor raznolikih veščin, moramo biti stalno aktivni, naše misli pa vedno na lovu za dobrimi zgodbami. V svetu komuniciranja ni mirovanja, tako kot ne v džungli, in edina stalnica je sprememba. Poleg tega je kdaj pa kdaj tudi skrivnosten, kar mu prida še dodaten kanček razburljivosti,« so povedali pri organizacijski ekipi PR teatra.

Namen konference je predvsem študentom zagotoviti dodatno znanje o praktičnih primerih in najnovejših trendih s področja komuniciranja in odnosov z javnostmi, obenem pa obogatiti teoretično znanje, ki ga dobijo pri študiju. PR teater, tudi prejemnik dveh nagrad GoldQuill (Zlato pero) za komunikacijsko odličnost, kot izobraževalni dogodek prispeva k višanju konkurenčne prednosti pri iskanju zaposlitve. Poleg tega predstavlja družabni dogodek, kjer imajo mladi odlično priložnost za mreženje ter povezovanje s strokovnjaki njihove stroke.

ŠS PRSS tudi letos zagotavlja pestrost programa PR teatra. Na oder bodo povabili tako slovenske kot tuje predavatelje, ki bodo prek predavanj in praktičnih delavnic delili svoje znanje, izkušnje in nasvete. Sekcija si vsako leto prizadeva konferenco ustvariti še privlačnejšo, ne le za študente študijske smeri odnosov z javnostmi, temveč tudi za študente ostalih študijskih smeri, profesorje ter strokovnjake s podjetij, oglaševalskih agencij in agencij,specializiranih za strateško komuniciranje. S tem namenom se bodo med predavatelji znašli tudi strokovnjakis področij digitalnega marketinga, grafičnega oblikovanja, kreativnosti, organizacije dogodkov in javnega nastopanja.

Med drugimibodo na odru letošnjega PR teatra izvršna kreativna direktorica Grey Ljubljana Petra Krulc, ki bo predavala o kreativnem procesu v oglaševalskih akcijah, Mak Kapetanović, strokovnjak za strateško komuniciranje, bo govoril o hitro spreminjajočem se svetu odnosov z javnostmi, delavnico o osnovah grafičnega oblikovanja pa bo izvedel Tom Petruccelli. To je le nekaj izmed imen, na dogodku pa se bo predvidoma odvilo devet predavanj in štiri delavnice.

Organizacijska ekipa konference obljublja, da bo jubilejni 10. PR teater nekaj posebnega. Obiskovalci bodo v komunikacijski džungli našli pravo zakladnico znanja ter z vsemi udeleženci začutili tropski utrip. Posebna pozornost in zahvala se letos namenja tudi vsem dosedanjim vodjam projekta, izmed katerih je vsaka prispevala velik košček k dogodku, kot ga poznamo danes. PR teater je postal priljubljena študentska konferenca, ki ponuja kakovosten izobraževalni program po študentskemu žepu prijazni ceni. Vsem dosedanjim devetim vodjam projekta je letošnja ekipa tako namenila objavo na Facebook strani konference ter kratek intervju na spletni strani www.prteater.si. Večina je kot ključ do uspešno izpeljanega dogodka na prvem mestu izpostavila uigrano in predano ekipo, ki si zaupa in ima skupno vizijo za dogodek. K usklajenemu delovanju stremi tudi letošnja organizacijska ekipa 28 prostovoljcev, ki ustvarjanje dogodka pod okriljem ŠS PRSS jemlje kot izjemno priložnost za nabiranje izkušenj in mreženje.

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več