Računalništvo, telefonija
08.04.2019 14:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AKOS: Kdo največ pridobiva?

Na področju mobilne telefonije še naprej najbolj raste Telemach. Kot edini od velike trojice operaterjev je lani zabeležil rast tržnega deleža.
Adrian Ježina, prvi mož Telemacha
Adrian Ježina, prvi mož Telemacha

Telemach je lani svoj tržni delež povečal za kar 2 odstotni točki v primerjavi z letom 2017, s čimer je edini med največjimi tremi ponudniki mobilnih storitev, ki je na letni ravni zabeležil rast tržnega deleža. Ta zdaj znaša 21,2 odstotka. Z več kot 500.000 mobilnimi uporabniki in ponudbo, ki zdaj vsebuje tudi mobilni paket NAJVEČ z neomejeno količino prenosa podatkov, Telemach še naprej raste najhitreje med mobilnimi operaterji.

»Predpogoj za rast tržnega deleža je zavedanje, da se stranke zanimajo le za najboljše storitve, ki so podprte z vrhunsko infrastrukturo ter so obenem cenovno dostopne. Imamo jasno vizijo in načrte, ki jih preko investicij v omrežje in bogato paketno ponudbo uresničujemo iz meseca v mesec,« ob izidu četrtletnih rezultatov pravi predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina.

Rast tudi pri televiziji, internetu in VoIP telefoniji

Po podatkih AKOS-a je Telemach preteklo leto v primerjavi z letom 2017 znatno povečal tudi tržni delež na področju televizijskih storitev, interneta in VoIP telefonije, ki je posledica tako organske rasti kot tudi akvizicije in uspešne integracije podjetja Teleing. V primerjavi s konkurenčnimi ponudniki je z 1,7-odstotno rastjo na trgu televizijskih storitev še nadgradil vodilni položaj.

Na področju zagotavljanja internetnih storitev je Telemach edini v lanskem letu svoj tržni delež povečal za več kot odstotek. 1,7-odstotna rast v zadnjem letu mu prinaša 27,3 odstotni delež na trgu. »Zagotavljanje internetnih storitev je dandanes osnova. Nadgrajujemo GIGA omrežje, ki ponekod po Sloveniji že ponuja internetno hitrost do 1 GB/s. Prizadevamo si, da to omogočimo celotnemu prebivalstvu Slovenije,« izpostavlja Adrian Ježina. Na področju VoIP telefonije je Telemach na slovenskem trgu ravno tako edini znatno povečal svoj tržni delež. Po povečanju v višini 2 odstotkov v zadnjem letu ta zdaj znaša 32,1 odstotka.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več