Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

11.08.2020      14:00
Detektivsko varnostna agencija

Anonimnost in varnost oddaljenega dostopa

.. Pomen anonimnosti na spletu in kako zavarovati svoje poslovanje ..

Izbruh pandemije COVID-19 je nazorno, za mnoge tudi boleče izpostavil ranljivosti in tveganja, katerim so podjetja izpostavljena ob delu od doma. Svetovna zdravstvena organizacija navaja petkratno povečanje spletnih napadov v času pandemije. Prav tako Interpol izpostavlja povečano število napadov na podjetja in mednarodne organizacije, pri tem so napadi vedno bolj sofisticirani in prilagojeni trenutni krizi. Dejanski pokazatelji in razsežnosti škode, ki je nastala zaradi povečanega števila spletnih napadov v času krize, bodo vidni šele dolgo po tem, ko krize z virusom ne bo več.

Zagotovo bodo mnoga podjetja zaradi spletnih napadov utrpela ogromno materialno škodo, nekatera bodo celo primorana zaključiti s poslovanjem. Skrb za spletno higieno, varnost dostopa in uporabe podatkov ter komunikacije v podjetju je investicija v trajnostni razvoj podjetja, ki zagotavlja dolgoročen uspeh skozi dvig ugleda in zaščito poslovnih skrivnosti, tako lastnih kot tudi vaših strank.

Detektivsko varnostna agencija se skozi leta svojih izkušenj zaveda pomena anonimnosti na spletu in varne komunikacije. Zagotavljanje varne komunikacije skozi anonimnost in s pomočjo posebnih tehničnih rešitev nudi podjetjem dodatno stopnjo varnosti in konkurenčne prednosti. Delo z občutljivimi podatki in poslovnimi skrivnostmi zahteva posebne ukrepe, če želimo poslovne skrivnosti ohraniti kot skrivnosti.

Anonimizacija je storitev, ki jo v Detektivsko varnostni agenciji nudijo svojim strankam ravno z namenom dviga nivoja varnosti v podjetju in s tem zmanjšanja števila varnostnih incidentov. Postopek anonimizacije je zasnovan tako, da ne nudi zaščite le na enem koraku, ampak skozi več slojev zaščite nudi najvišjo stopnjo varnosti. Rešitev je vedno tudi individualno prilagojena potrebam posameznika in organizacije. Individualna prilagoditev tudi zagotavlja najučinkovitejšo zaščito v odnosu z uporabnostjo.

Sama potreba po anonimizaciji se je v Detektivsko varnostni agenciji pokazala že pred leti saj delo detektiva zahteva visoko stopnjo diskretnosti in varovanja poslovne skrivnosti, tako zaradi varnosti in zaupnosti strank kot tudi zasebnosti in pravic preiskovanih oseb. Zakonitost in strokovnost detektivskega dela je osnova, tako je tudi anonimizacija komunikacije integralni del tega.

Potrebo po anonimizaciji lahko jasno portretiramo tudi v preostalem gospodarstvu, saj poleg konkurenčne prednosti, zagotavlja tudi nujno varnost. V tem kontekstu varnosti ne smemo razumeti zgolj kot zaščito pred nepooblaščenim dostopom do občutljive komunikacije, ampak jo moramo razumeti v širšem kontekstu, saj z anonimizacijo preprečimo dodaten sekundarni izpad dohodka, ki bi nastal ob izpadu komunikacije, zmanjšanju ugleda, razkritju morebitnih poslovnih skrivnosti ali drugih sekundarnih posledicah napada na informacijski sistem podjetja.

Rešitev

Anonimizacija predstavlja kombinacijo posebej prilagojenih VPN rešitev, kombiniranih s posebno strojno opremo ter uporabe posebnih aplikacij, ki nudijo šifriranje komunikacije od uporabnika do uporabnika. Prav tako v Detektivsko varnostni agenciji nudijo posebne predelave mobilnih naprav in računalnikov tako, da le-te naprave zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti in preprečujejo odtekanje informacij in zmanjšajo možnost napadov. Integracija šifrirnih poštnih storitev in varne komunikacije preko aplikacij, ki nudijo šifriranje pogovorov v lastno navidezno zasebno omrežje in vzpostavitev pravilnika za uporabo takšnega sistema, nudi večplastno rešitev, ki zagotavlja varno komunikacijo.

V Detektivsko varnostni agenciji se zavedajo, da implementacija in uporaba takšnega sistema končnemu uporabniku lahko predstavlja nepotreben stres. Zato svojim naročnikom nudijo izobraževanje na področju anonimizacije in varne uporabe ITK tehnologij. Tako zagotavljajo rešitev anonimizacije in varne uporabe spletnih tehnologij za varno oddaljeno komunikacijo, na ključ. Za več informacij obiščite https://www.detektiv-dva.si. (P.R.)

Povezave:Detektiv-dva

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Prepogljiv električni skiro za zelo zanimivo ... 1
Tomaž Safran  |  Kaka golazen novinarska neprofesionalna,...
Kakšne načrte ima Apple s tehnologijo microLE... 1
slo81a  |  novico o microled tehnologiji sem zasled...