Računalništvo, telefonija
13.12.2019 14:45

Deli z drugimi:

Share

Aruba Instant On Wi-Fi

Družina produktov Aruba Instant On
Družina produktov Aruba Instant On

Podjetje Aruba Networks je letos predstavilo novo Wi-Fi platformo Aruba Instant On. S cenovno ugodno rešitvijo Aruba Instant On je preprosto vzpostaviti zanesljivo, varno in hitro brezžično omrežje za zaposlene in goste v mikro, majhnih in srednje velikih podjetjih. Zaradi ugodne cene in enostavnosti uporabe je rešitev primerna tudi za vse, ki si želijo kakovostno domače Wi-Fi omrežje. Upravljanje z omrežjem je centralno in mogoče od kjerkoli, preko mobilne aplikacije ali spleta. Vse funkcionalnosti Aruba Instant On rešitve, ki so predstavljene v nadaljevanju, so uporabniku dostopne že ob nakupu prve brezžične dostopne točke, brez nakupa dodatnih licenc ali naročnine na storitve.

Tehnične značilnosti Aruba Instant On rešitve

Aruba Instant On omogoča povezavo (do) 25 brezžičnih dostopnih točk Aruba Instant On v enovito omrežje (gruča dostpnih točk) in vzpostavitev osmih brezžičnih omrežij (SSID). Dostopne točke že imajo vgrajene varnostne mehanizme, samodejno prilagajajo radijske kanale, omogočajo neprekinjen prehod povezanih naprav med dostopnimi točkami (“roaming”) in zagotavljajo najboljšo Wi-Fi izkušnjo mobilnim uporabnikom. S Smart Mesh tehnologijo je enostavno brezžično razširiti Wi-Fi omrežje tudi na področja, kjer ni mogoče vzpostaviti kabelske Ethernet povezave do brezžične dostopne točke.

Družino produktov trenutno predstavlja pet modelov Wi-Fi 5 (802.11ac Wave 2) dostopnih točk. Te se lahko napajajo preko PoE (omrežno PoE stikalo ali PoE injektor) ali z ustreznim napajalnikom. Izjema je zunanja dostopna točka AP-17, ki ima možnost napajanja izključno preko PoE. Trije modeli Aruba Instant On so namenjeni notranji uporabi in pritrditvi na strop:

Aruba Instant On AP-11 2×2:2 MU-MIMO (Max. Data Rate: 1167 Mpbs)

Aruba Instant On AP-12 3×3:3 MU-MIMO (Max. Data Rate: 1600 Mpbs)

Aruba Instant On AP-15 4×4:4 MU-MIMO (Max. Data Rate: 2033 Mpbs)

Aruba Instant On AP-11D, po zmogljivostih enaka AP-11, vendar namenjena namestitvi na mizo ali steno. Posebnost modela AP-11D je, da ima na spodnji strani ohišja stikalo s tremi 1 GbE omrežnimi vrati. Preko zadnjih je mogoče tudi PoE napajanje nanj priklopljene naprave.

Aruba Instant On AP-17 2×2:2 MU-MIMO (Max. Data Rate: 1167 Mpbs), je trenutno edini model za uporabo na zunanjih površinah. Ker je dostopna točka ustrezno zaščitena in certificirana za delovanje pri ekstremnih temperaturah (od -40°C do +50°C) in je lahko izpostavljena neugodnim vremenskim vplivom, bo idealna za razširitev omrežja na zunanje površine restavracije, kavarne, manjšega hotela, celotno površino kampa ali za uporabo v hladilnicah ali bazenih. Zaradi ugodne cene bo primerna tudi za razširitev Wi-Fi omrežja na vrt domače hiše.

Aruba Instant On Wi-Fi dostopne točke imajo enoletno garancijo, z možnostjo nadgradnje garancije z dodatnimi podpornimi storitvami na obdobje treh let. Nadgradnje programske opreme so avtomatične in vključene v ceno nakupa brezžične dostopne točke (»always up-to-date«).

Namestitev, upravljanje in nadzor omrežja – v oblaku

Namestitev brezžičnega omrežja Aruba Instant On poteka v nekaj enostavnih korakih. Prvo brezžično dostopno točko se priključi v omrežje, na mobilni telefon se prenese aplikacijo za upravljanje in nastavitev zaključi po vodenem postopku. Pri nastavitvah Wi-Fi omrežja je mogoče nastaviti:

  • ime omrežja (SSID),
  • način prijave v omrežje (geslo z WPA2/WPA3 Personal, RADIUS, vstopni portal),
  • IP in VLAN nastavitve,
  • dneve in čas, ob katerem bo omrežje dosegljivo uporabnikom,
  • maksimalno dovoljeno pasovno širino za povezane naprave.

Na enak način se lahko vzpostavi tudi omrežje za goste s preprostim vstopnim portalom. Personalizacija vstopnega portala je mogoča kar preko mobilne aplikacije. V kolikor bo omrežje sestavljalo več brezžičnih dostopnih točk, se jih s kratkim postopkom preprosto dodata v centralno upravljanje, dostopne točke pa avtomatično pridobijo nastavitve omrežja. Skrbnik različnih Aruba Instant On omrežij lahko vsa omrežja nadzoruje centralno. Omrežje ima lahko več skrbnikov, ki se jih v upravljalsko orodje doda z vpisom elektronskega naslova.

Mobilna aplikacija Aruba Instant On skrbnika omrežij v realnem času, preko potisnih sporočil (»push notifications«), obvesti o dogodkih, ki potrebujejo njegovo pozornost. Ob zagonu aplikacije je skrbniku na voljo izbira omrežja oz. lokacije (v kolikor je skrbnik več kot enemu omrežju). Osnovne informacije o stanju omrežja, kot so:

  • opozorila in status omrežja,
  • informacije o aktivnih SSID-jih,
  • informacije o povezanih mobilnih napravah,
  • status brezžičnih dostopnih točk,

so enostavno dosegljive. V enem koraku je mogoče pridobiti še podrobnejše informacije in dostopati do nastavitev omrežja. Aruba Instant On omogoča skrbniku 24-urni zgodovinski pregled nad aplikacijami, do katerih so dostopali uporabniki preko Wi-Fi omrežja. Skrbnik pa lahko uporabnikom omrežja tudi onemogoči dostop do nezaželenih vsebin (kot npr. do vsebin za odrasle, iger na srečo, nasilja itd.).

Ne pozabite na žice

Temelj kakovostnega Wi-Fi omrežja je robustno in hitro žično omrežje, zgrajeno s kakovostnimi omrežnimi stikali. Aruba Networks v segmentu rešitev za majhna in srednje velika podjetja ponuja cenovno ugodna gigabitna stikala Aruba OfficeConnect, serije 1620, 1820, 1850, 1920s in 1950, ki so preprosta za namestitev in upravljanje.

Kako do najboljše ponudbe?

Aruba Networks izvaja redne promocijske ponudbe omrežnih rešitev. Pri svetovanju in pripravi ponudbe vam lahko pomaga vaš izbran Hewlett Packard Enterprise in Aruba partner.

V decembru Aruba Networks ponuja še dodatne ugodnosti ob nakupu rešitev Aruba Instant On in Aruba OfficeConnect. Za promocijsko ponudbo se obrnite na uradne distributerje v Sloveniji: ALSO Technology Ljubljana, M SAN Grupa in Veracomp.

Več informacij najdete na spletni strani www.arubainstanton.com.

Klemen Mihelčič

HPE Slovenija


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več