21.10.2020 11:49

Asterix & Obelix XXL – Romastered

Asterix & Obelix XXL - Romastered

Lično prebarvana inačica nekoliko starejšega prvenca v seriji Asterix & Obelix XXL se na podlagi slovitih stripov odvija leta 50 pred našim štetjem, ko zahodnoevropski pokrajini Galiji (danes bi obsegala Francijo, Belgijo, zahodni del Italije, večino Švice in nekaj Nemčije ter Nizozemske) vladajo Rimljani. Podredili so si celotno ozemlje razen vasice, kjer vaški vrač Panoramiks vari čudežni napoj, ki Galce spreminja v neprekosljive vojščake. Življenje rimskih soldatov v bližnjih trdnjavah tako ni lahko. Toda Rimljani si nekega dne drznejo požgati vas in ugrabiti vaščane. Asteriks in Obeliks se v družbi zvestega kužka podata za napadalci. Pot ju popelje v raznorazne kvatre, od Normandije prek Egipta do samega Rima, kamor je Julij Cezar odpeljal ujete vaščane. Igramo tako, da menjujemo med Asteriksom in Obeliksom in se veliko bojujemo proti Rimljanov Vikingom ter gusarjem. S skakanjem se prebijamo čez prepreke in pobiramo kovance in druge predmete. Starost se igri sicer nekoliko pozna, navsezadnje je mogoče priklicati izvirno grafiko in razlika je zelo očitna. A igranje je še vedno simpatično, vdelani pa so tudi časovni izzivi in ekstremni način s številčnejšimi ter vzdržljivejšimi Rimljani.

Igra je na voljo za PS4, Nintendo Switch in Xbox One.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00