Računalništvo, telefonija
10.12.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

AX ohišja zdaj tudi za zunanjo uporabo

.. Rittal je nadomestil predhodno serijo KS ohišij z novimi plastičnimi ohišji AX in tako popolnoma na novo definiral tehnologijo plastičnih ohišij ..
AX ohišja zdaj tudi za zunanjo uporabo
AX ohišja zdaj tudi za zunanjo uporabo

AX ohišja so osnovana na tehnologiji podjetja Rittal za izdelavo ohišij iz jeklene pločevine in jeklene pločevine iz nerjavečega jekla. Tehnologijo je mogoče uporabiti za učinkovito poenostavitev in pospešitev proizvodnih procesov v proizvodnji NN plošč in stikalne opreme. Zdaj je v plastičnih ohišjih uporabljena tudi ta sistemska tehnologija, kar je zmagovalna kombinacija za načrtovalce proizvodnih obratov. Rezultat je tehnologija ohišij, ki omogoča največjo možno poenostavitev, hitrost in svobodo oblikovanja, hkrati pa izpolnjuje vse predpogoje za največjo varnost in robustnost. Ne glede na to, ali so varno nameščena v proizvodnem obratu ali izpostavljena vetru in drugim vremenskim vplivom, nova plastična ohišja AX lahko prenesejo vse ekstreme.

Bolj zanesljiva

Nova ohišja so nadvse primerna za zunanjo uporabo, saj so izdelana iz plastike, ojačane s steklenimi vlakni in ima sedemkrat večjo odpornost na UV žarke. Zato so tovrstna ohišja primerna za zunanjo uporabo in imajo certifikat UL F1 (UL 746C). Vgrajen tesnilni trak za zaščito pred dežjem na zgornjem in spodnjem robu vrat ščiti tesnilo pred prahom in dežjem ter omogoča dvojno zatesnitev. Zaščitna izolacija razreda II za napetosti do 1000 V AC predstavlja višjo stopnjo zaščite za uporabnike. Izolacija in visoke stopnje zaščite (do IP66 ali NEMA 4X) se ne spremenijo tudi po namestitvi vgrajenih komponent. Ohišje ima tudi certifikat UL 508A in požarni razred UL94 V-0.

Izboljšana učinkovitost

Hitro sestavljanje je zagotovljeno s številnimi pritrdilnimi nosilci in montažnimi kotniki. Končno vratno stikalo se lahko namesti neposredno na nosilce. Dodatno lahko montažne letve enostavno namestite na zato predvidena mesta v ohišju. Montažno ploščo se enostavno privije s sprednje strani s pomočjo predpripravljenih vijakov, pozneje pa izvedete ozemljitev montažne plošče na predpripravljenih izrezih. Smer odpiranja vrat z desne se lahko hitro spremeni v levo odpiranje vrat.

Ohišja vključujejo digitalno opremo in se idealno prilegajo digitalni verigi dodanih vrednosti proizvajalcev NN plošč in stikalne opreme. Poleg visokokakovostnih 3D podatkov in Rittal konfiguratorja, pospešuje postopek izbire in načrtovanja, ter QR kode na montažni plošči ohišja. Vse to omogoča vrhunski digitalni nadzor v vseh fazah – od prejema blaga do končnega izdelka.

Večja prilagodljivost

Rittal je s plastičnim ohišjem AX prvič preoblikoval plastično ohišje v sistem ohišij – z večjim poudarkom na notranji namestitvi. Montažne nosilce in letve lahko zdaj s pomočjo univerzalnega nosilca pritrdite na 25 mm okvir. Številni namestitveni nosilci v ohišju in na notranji strani vrat pa omogočajo razširitve po meri.

Neposredna namestitev komponent, kot so montažne letve, perforirane montažne plošče in kabelske trase na vratih predstavljajo dodatne površine za načrtovalce proizvodnih obratov. AX ohišja so lahko opcijsko opremljena z majhnim in komfortnim ročajem za vse običajne in polcilindrične ključavnice.

Matice so integrirane v zadnji plošči ohišja in omogočajo stabilno pritrditev ohišja na steno ali drog. Stenske nosilce je mogoče enostavno pritrditi na zunanjo stran ohišja, saj to ne vpliva na skladnost z UL certifikati. Opcijsko lahko ohišje z vijaki pritrdite tudi na steno ali druge naprave.

Rittal ponuja široko izbiro plastičnih ohišij v 14 različnih izvedbah, od 250 x 350 do 800 x 1000 mm (Š x V). Osem jih je na voljo z zastekljenim okencem in šest brez.

Več na www.rittal.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več