23.05.2019 11:00

Bančno poslovanje digitalne dobe

.. Bančno poslovanje se spreminja. Danes je čakanja »pri okencu« vse manj, sčasoma lahko pričakujemo, da bo to postalo preteklost. Uslužbenci se preusmerjajo na svetovanje in pomoč komitentom ..
Bančno poslovanje digitalne dobe

Preobrazba bančnih poslovalnic

Branch transformation (BT) ali preobrazba bančnih poslovalnic je strateški projekt za načrtovanje, izvajanje in kontrolo sprememb bančnega poslovanja. Cilja sta bolj kakovostno, hitrejše izvajanje bančnih storitev in transakcij ter zniževanje stroškov.

BT v naslednjih desetih letih za banke prinaša veliko sprememb. Večino dela, ki ga trenutno opravljajo bančni uslužbenci “za okencem”, bodo zamenjali bankomati oziroma samopostrežni kioski znotraj podružnice. Uslužbenci se bodo preusmerili na svetovanje, pomoč komitentom in trženje bančnih storitev.

Bančne transakcije za komitente in nekomitente

Bančne transakcije delimo na transakcije za komitente (on-us) in transakcije za nekomitente (off-us).

V primeru transakcij za komitente lahko bankomat ali samopostrežni kiosk komitentu ponudi ogromno dodatnih storitev. Se sprašujete, katere so te storitve? Naštejemo jih lahko celo vrsto, kot na primer prenos sredstev med računi posameznika, hitri krediti, spremembe limita, ciljano trženje ustreznih storitev in pomoč, uporabniška izkušnja po meri komitenta, odplačilo kredita ali plačilo položnic. Med te storitve lahko štejemo tudi polnjenje predplačniških kartic, uporabo mobilnega keša preko QR kode ter pripravo različnih izpiskov za pošiljanje po elektronski pošti, pa tudi pripravo in pošiljanje QR kode po SMS sporočilu, s katero lahko prejemnik dvigne denar na bankomatu. Možnosti je torej ogromno.

Za nekomitente so možnosti seveda omejene. Med drugim prikažejo ciljane ponudbe trženja (zamenjava banke, ugodnosti in storitve za nekomitente …) z možnostjo vpisa kontaktnih podatkov. Nekomitent ima ob tem na voljo le klasične bankomatske storitve (izpis stanja, dvig, polog …).

Rešitev BT je v celoti razvita znotraj Printec skupine z najnovejšimi varnostnimi standardi in tehnologijo.

V trendu na nenehno razvijajočem trgu

Podjetje Printec S.I. je ponudnik rešitev in storitev za digitalizacijo poslovanja, ki tako finančnim ustanovam kot trgovcem optimizira in poenostavlja poslovanje ter obenem izboljšuje uporabniško izkušnjo. So ena izmed 16 podružnic korporacije Printec Group, ki je lani praznovala že 30 let svojega uspešnega poslovanja in vodilnega tržnega položaja v centralni in vzhodni Evropi. V Sloveniji, kjer jim kupci zaupajo že več kot 25 let, so tradicionalno poznani kot ponudnik NCR samopostrežnih rešitev (bankomatov, hitrih blagajn …) z več kot 65 % tržnim deležem na področju bankomatov.

Sledijo trendom na nenehno razvijajočem in spreminjajočem se trgu rešitev, ki digitalizira poslovanje. Obenem pa skupaj s strankami skrbijo za nenehne izboljšave uporabniške izkušnje.

Z uspešno implementacijo rešitve se lahko v po pohvalijo že v Srbiji in Bosni in Hercegovini, prav tako pa je že v pripravi projekt še v eni izmed držav nekdanje Jugoslavije. Konkretno se lahko torej pohvalijo s sodelovanjem z Raiffeisen Srbija, Telekom Srbija, mts Srbija ter Raiffeisen Bosna in Hercegovina.

Za več informacij obiščite www.printecgroup.com/sl.

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

PROLON d.o.o.