21.03.2019 15:30

Brezplačne delavnice uporabe pametnih telefonov za starejše

Simbioza Genesis, socialno podjetje, si že od leta 2011 prizadeva za vključujočo digitalno družbo z brezplačnimi izobraževalnimi delavnicami digitalnih veščin za vse generacije. Posebna pozornost pa je namenjena širjenju digitalne in medijske pismenosti med starejšo populacijo (55 plus).
Brezplačne delavnice uporabe pametnih telefonov za starejše

V okviru programa Tretja kariera je starejšim preko brezplačnih učnih delavnic omogočen stik z modernimi tehnologijami, med njimi tudi z mobilno telefonijo. Skokovit in hiter razvoj le-te večini uporabnikom prinaša številne prednosti, povezane z novimi vsebinami in storitvami. Starejšim pa nenehne novosti predstavljajo tudi nemalo težav in preglavic, celo strahu pred uporabo, opozorja Katja Pleško, direktorica Simbioze Genesis, socialno podjetje ter dodaja, da je prav zato na dvostopenjskih tečajih (začetni in nadaljevalni tečaj uporabe pametnega telefona) poseben poudarek dan prav na premagovanje strahu, ne le pred mobilno telefonijo pač pa tehnologiji nasploh.

Sicer pa se na tečajih, ki jih vodijo usposobljeni predavatelji, specializirani za delo s starejšimi, udeleženci spoznajo predvsem s praktično in koristno rabo pametnih telefonov, ki jim olajša komunikacijo in na ta način dviguje kvaliteto življenja, še dodaja Pleškova.

Na brezplačne delavnice, ki potekajo vsak teden v Simbioza BTC City Labu v Ljubljani (spodnja etaža Emporium), se je potrebno predhodno prijaviti na telefon: 040-778-475 oziroma po elektronski pošti: info@simbioza.eu

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.
Za več informacij so vam na voljo pri SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIMBIOZA GENESIS, so.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

iPROM d.o.o.