Računalništvo, telefonija
21.10.2019 20:10

Deli z drugimi:

Share

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight
Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Spotlight je orodje namenjeno diagnostiki delovanja baznih okolij. Za razliko od Foglighta, je namenjeno predvsem odkrivanju težav in ne toliko rednemu nadzoru. V verziji Spotlight Enterprise, pa omogoča tudi to.

Osnovne lastnosti Spotlighta so:

  • Preglednost – na enem mestu preko legendarnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi osnovne parametre delovanje strežnikov.

  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. Historični podatki so namenjeni bolj sledenju dogajanja na dnevnem nivoju, kot dolgotrajnemu hranjenju zgodovine dogodkov. Če bi želeli boljši vpogled v zgodovino, potem priporočamo uporabo orodja Foglight for Databases.

  • Avtomatsko obveščanje o težavah – vgrajen sistem za obveščanje o težavah, lahko preko elektronske pošte, SMS sporočil ali alarma na konzoli, obvesti zadolženo osebo o napakah v delovanju, pomanjkanju resursov, dolgotrajnih zaklepanjih, itd.

  • Z dodatkom SQL Optimizer in na primer pogledom Top SQL, poiščemo in na preprost način izvedemo optimizacijo najzahtevnejših SQL stavkov.

Bi preizkusili, kako deluje Spotlight v praksi?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Spotlight, se obrnite na podjetje ADM-Adria. Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več