Računalništvo, telefonija
21.10.2019 20:10

Deli z drugimi:

Share

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight
Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Spotlight je orodje namenjeno diagnostiki delovanja baznih okolij. Za razliko od Foglighta, je namenjeno predvsem odkrivanju težav in ne toliko rednemu nadzoru. V verziji Spotlight Enterprise, pa omogoča tudi to.

Osnovne lastnosti Spotlighta so:

  • Preglednost – na enem mestu preko legendarnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi osnovne parametre delovanje strežnikov.

  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. Historični podatki so namenjeni bolj sledenju dogajanja na dnevnem nivoju, kot dolgotrajnemu hranjenju zgodovine dogodkov. Če bi želeli boljši vpogled v zgodovino, potem priporočamo uporabo orodja Foglight for Databases.

  • Avtomatsko obveščanje o težavah – vgrajen sistem za obveščanje o težavah, lahko preko elektronske pošte, SMS sporočil ali alarma na konzoli, obvesti zadolženo osebo o napakah v delovanju, pomanjkanju resursov, dolgotrajnih zaklepanjih, itd.

  • Z dodatkom SQL Optimizer in na primer pogledom Top SQL, poiščemo in na preprost način izvedemo optimizacijo najzahtevnejših SQL stavkov.

Bi preizkusili, kako deluje Spotlight v praksi?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Spotlight, se obrnite na podjetje ADM-Adria. Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710