Računalništvo, telefonija
25.01.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Dilema pri izbiri kartuše? Nič več.

Zakaj bi kupovali originalna črnila in tonerje za vaš tiskalnik, ko pa lahko za manj denarja tiskate bistveno več?
Dilema pri izbiri kartuše? Nič več.
Dilema pri izbiri kartuše? Nič več.

Ste tudi vi vedno, ko je treba kupiti nove kartuše za vaš tiskalnik, v dilemi, ali vzeti originalno kartušo za vaš tiskalnik ali tisto cenejšo, ki je obešena poleg originalnih in je ne poznate? Razlika v ceni je včasih kar precejšnja. Pa je tako tudi v kvaliteti? V tem članku vam bomo skušali približati kompatibilni potrošni material in vam predstaviti ActiveJet črnila in tonerje, ki jih lahko najdete tudi pri nas v vseh bolje založenih trgovinah z IT opremo in pa pri večino spletnih trgovcih. Na podlagi spodaj napisanega, pa boste sami presodili, ali se jih splača kupiti namesto originalov ali ne.

Torej, predstavljamo vam ActiveJet kompatibilna črnila in tonerje, ki se ponašajo z večjimi kapacitetami od originalov oz. v primeru iste kapacitete, stanejo cca 30% manj kot originali. Kvaliteta tiskanja je praktično enaka.

Najbolje, da se za začetek vrnemo k osnovam in se naučimo ločiti med različnimi vrstami tonerjev:

  • Originalni oz. OEM – to so tonerji, ki jih proizvede proizvajalec tiskalnikov (HP, …)
  • Kompatibilni – to so popolnoma novi tonerji s strani neodvisnega proizvajalca. V našem primeru je to ActiveJet.
  • Obnovljeni – so tonerji,katerih ohišje je že enkrat ali večkrat bilo uporabljeno. Takšni tonerji se ponavadi očistijo, zamenjajo se vsi vitalni deli ter se ponovno napolnijo s strani proizvajalca.
  • Napolnjeni – se samo očistijo in se ponovno napolnijo s tonerjem (prahom).

Zdaj, po vsem tem, se nam nakup novega tonerja lahko zdi kar precej zapleten. Pa vendar temu ni tako. Na vas je odločitev, ali ste pristaš izključno originalom ali vas morda zanima tudi cenejša alternativa. Ob tem je potrebno poudariti nekaj pomembnih točk, ki jih ponavadi proizvajalci kar pozabljajo in sicer:

  • Originalni tonerji so bistveno dražji, saj proizvajalci tiskalnike ponujajo po izjemno ugodnih cenah in računajo na to, da bodo večji del zaslužili kasneje ravno s prodajo tonerjev, prav tako so dražji zaradi stroškov razvoja in vrednosti blagovne znamke in ne toliko zaradi same kvalitete.
  • Med različnimi znamkami kompatibilnih tonerjev so lahko ogromne razlike že v kvaliteti sami.
  • Uporaba kompatibilnega tonerja nikakor ne more biti krivec za morebitno okvaro tiskalnika.
  • Izpis s kvalitetnim kompatibilniim tonerjem je lahko praktično enak originalu ali pa je razlika za veliko večino ljudi tako majhna, da lahko rečemo kar zanemarljiva.
  • Zelo majhen odstotek porabnikov dejansko potrebuje tisto najvišjo kakovost tiska (arhitekti, oblikovalci, …).
  • Kompatibilni tonerji so lahko tudi do nekajkrat cenješi od originalnih.
  • Kakovosten kompatibilen toner natisne enako število kopij kot originalni oz. v nekaterih primerih celo več!

Smo vas že prepričali?

Dotaknimo se še reklamacij in kakovosti izdelave:

Po nekaterih statistikah se nezadostna kakovost in s tem razlog za reklamacijo pri originalih giblje okoli 0,5% pri zelo dobrih kompatibilnih tonerjih oz. črnilih pa je se lahko giblje okoli 1-2%. Za tako majhno razliko se definitivno splača razmisliti o alternativi.

Elkotex d.o.o. je uradni zastopnik in distributer kompatibilnih črnil in tonerjev znamke ActiveJet za območje Slovenije. Spada med kvalitetnejše blagovne znamke in je na tržišču že več kot 15 let. (vse od 2002)

Izbirate lahko med črnili in tonerji za praktično vse blagovne znamke tiskalnikov: Canon, Epson, HP, Brother, Xerox, Samsung, Lexmark, Kyocera, …

ActiveJet je bil leta 2017 že drugič izbran kot najboljši alternativni toner v priznani reviji PC WORLD.

Definitivno se boste zdaj lažje odločili za nakup kompatibilnih tonerjev in črnil.

Uvoznik in distributer:

Na voljo pri vseh večjih spletnih trgovcih:


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ELKOTEX d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ELKOTEX d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ELKOTEX d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več