Računalništvo, telefonija
04.07.2019 11:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EdIT – iztočnica za študente, ki si želijo več

EdIT – iztočnica za študente, ki si želijo več
EdIT – iztočnica za študente, ki si želijo več

Bliža se čas poletne šole EDIT 2019, ki že dve desetletji združuje tehnologijo in odlično vzdušje. Vodilna poletna IT-šola v jugovzhodni Evropi, ki jo organizira podjetje Comtrade, odpira svoja vrata med 15. in 26. julijem, tradicionalno pa v Sloveniji poteka v Ljubljani in Mariboru.

Delo na projektu udeležencem omogoča neprecenljivo in hkrati brezplačno praktično izkušnjo, saj so vpeti v reševanje konkretnega izziva iz tehnološkega sveta. Letos se bodo študentje v Ljubljani ukvarjali s storitvami v oblaku, v Mariboru pa bodo iskali rešitve za pametno uporabo stare tehnologije.

Poletna šola EDIT poteka že od leta 1996 in je v prvi vrsti namenjena študentom, ki želijo svoje akademsko znanje dopolniti s praktično izkušnjo. Možnost za prijavo imajo tudi študentje iz drugih držav. Udeleženci prihajajo pretežno iz informacijsko-tehnoloških voda, nekateri pa tudi z drugih področij, kar jim mogoča, da združijo različna znanja in se naučijo dela v ekipi. Do danes je šola prerasla v največjo in najbolj zaželeno poletno šolo s področja informacijskih tehnologij v regiji in se odvija na več lokacijah – v Beogradu, Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banjaluki, Kragujevcu in Čačku. Podjetje Comtrade s poletno šolo tako že več kot dvajset let pripravlja prihodnje generacije tehnoloških strokovnjakov in s tem povečuje zaposljivost.

Letos bodo udeleženci kot običajno obravnavali aktualna področja informacijskih tehnologij, ki jih narekujejo globalni trendi, in jih ob zaključku šole na obeh omenjenih lokacijah predstavili zainteresiranim zaposlenim.

Tematika poletne šole v Ljubljani nosi naslov Dotaknimo se oblakov, saj bodo udeleženci dobili priložnost za vpogled v delovanje različnih oblačnih storitev. Z uporabo pomočnika Google Assistant bodo vpeljali svoj portal za obveščanje, pri tem pa bodo spoznali in uporabljali različne storitve, ki jih ponuja storitev Google Cloud. Končna aplikacija bo uporabnika obveščala o poljubnih tematikah, upravljati pa jo bo mogoče kar s tehnologijo Google Home.

V Mariboru bodo študentje iskali rešitve za pametno uporabo stare tehnologije. Poizkušali bodo raziskati razsežnosti programske opreme s pomočjo vizualizacije in umetne inteligence ter jih uporabiti pri starejših napravah, s čimer postanejo pametne in ohranijo korak s časom. Najprej bodo pridobili osnovno znanje o delovanju igralnih avtomatov in se soočili z osnovami grafične predstavitve podatkov ter snovanja vmesnikov programske opreme. Pri tem bodo uporabili sposobnost kritičnega mišljenja in različne tehnologije, kot so REST/Websocket, tehnologije uporabniških aplikacij in grafični prikaz podatkov.

Dodaten dokaz, da lahko udeleženci iz šole odnesejo kar največ je, da jih skozi celoten projekt usmerjajo mentorji, ki o letošnji šoli razmišljajo takole:

Matic Plut, študent v podjetju Comtrade in mentor poletne šole EDIT v Ljubljani: »Za vse tiste, ki radi sanjajo in dovolijo svojim idejam izstrelitev visoko med oblake, bo letošnja poletna šola EDIT pravi kraj za preživljanje vročega poletnega julija. V dveh tednih bodo študenti v praksi spoznali delo v skupini na zanimivem projektu, v sklopu katerega bodo uporabljali najsodobnejše Googlove oblačne storitve. Za marsikoga izmed njih bo to prvi stik z delom v podjetju. To je zelo lepa priložnost, ki jo je vredno izkoristiti. Za nas mentorje pa pomeni veliko odgovornost, ki smo jo sprejeli z veliko mero pozitivne energije in zagnanosti.«

Uroš Brumen, razvijalec programske opreme v podjetju Comtrade in mentor poletne šole EDIT v Mariboru: »Ker so v današnjem času že vse naprave pametne, bomo letos v poletni šoli EDIT nadgradili uporabnost elektromagnetne naprave v novo in pametno uporabnost. V dveh tednih bodo študentje spoznali, kako poteka delo v podjetju, se seznanili s skupinskim delom in omogočili stari elektromagnetni napravi, da bo ulovila korak z današnjim časom. Za nas mentorje je velika odgovornost, da udeležencem v dveh tednih učinkovito predstavimo, kako se v praksi lotimo projekta in ga nato uspešno zaključimo.«


Poletna šola EDIT je torej odlična iztočnica za študente, ki si želijo več. Odlikujeta jo tradicija in drugačnost. Vsekakor gre za neprecenljiv izziv, kjer študentje dobijo aktualno znanje in izkušnje iz prakse, podjetje pa lahko začuti, kako razmišlja in ustvarja nova generacija.

Spremljajte tudi na Facebooku in Instagramu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več