Računalništvo, telefonija
26.11.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Ekstremno hitro spletno gostovanje

.. Najbolj zahtevne in obremenjene spletne trgovine ali spletne strani potrebujejo zares hitro in zanesljivo spletno gostovanje. Šele, ko imajo to zagotovljeno, se lahko zares posvetijo svojemu poslu ..
Ekstremno hitro spletno gostovanje
Ekstremno hitro spletno gostovanje

Spletna trgovina je resen posel in težave, ki se lahko pojavijo zaradi velike obremenitve, lahko primerjamo s tem, da pred zaklenjenimi vrati fizične trgovine stoji ogromno potencialnih strank, zainteresiranih za nakup. Stranke so nezadovoljne in lastniku trgovine uhajajo, prav tako pa morebiten zaslužek. Zato je pomembno, da kljub morebitni veliki obremenitvi spletna stran ne deluje upočasnjeno, oziroma da se ne zgodi kaj hujšega, zaradi česar bi bila celo nedostopna.

Z uporabo TURBO gostovanja lahko na zgoraj omenjene težave kar pozabite, saj bo vaša spletna stran oziroma spletna trgovina delovala “kot urca”.

Turbo v vseh pogledih

TURBO gostovanje je zelo hitro spletno gostovanje za velike ali močno obremenjene spletne trgovine, ki navadno na klasičnih deljenih spletnih gostovanjih niso tako učinkovite. Razlog za to so omejitve, kot so količina procesnih enot (CPU), sistemskega pomnilnika (RAM) in drugo. Poleg tega ponudniki v paketih gostovanj v primeru deljenih gostovanj radi omenjajo, koliko RAM-a in CPU-ja ima nek paket, ne omenijo pa, da si morajo naročniki sredstva deliti tudi z ostalimi uporabniki, kar je daleč od optimalnega.

Prav zato v podjetju Webicom to rešujejo drugače. Njihov TURBO paket je pravzaprav virtualen strežnik, ki mu dodelijo določeno količino RAM-a in CPU-ja ter prostora – ta sredstva so dodeljena enemu naročniku in rezervirana le zanj. Z nikomer mu jih ni treba deliti in v vsakem trenutku točno ve, koliko česa ima na voljo. V paketu, ki nudi največ, boste na primer dobili 160 GB SSD disk, 16 GB RAM-a in 10x CPU jedro.

TURBO pakete namestijo na strežnike, ki v svojem okolju nimajo drugih večjih virtualnih strežnikov, ki bi na ta način motili njihovo delovanje. Fizični strežniki, ki skrbijo za delovanje TURBO virtualnih strežnikov, so seveda vrhunski z veliko zalogo RAM-a, hitrimi RAID kontrolerji, veliko predpomnilnika na CPU, enterprise SSD diski … Skratka vrhunska oprema, ki omogoča vrhunske zmogljivosti. Poleg tega vsakemu naročniku TURBO gostovanja v podjetju Webicom nudijo varnostne kopije (backup) za 120 dni. Uporabnik ima tako na voljo 120 dnevnih varnostnih kopij in lahko na svoji kontrolni plošči obnovi karkoli – samo eno datoteko, mapo, bazo, spletno pošto ali morda kar vse. V okviru teh 120 dni lahko obnovi podatke določenega dne ali za več dni.

Gladko delovanje kljub velikim obremenitvam

Paketi so namenjeni naprednim uporabnikom, ki so se posla na spletu lotili resno, spletna trgovina ali portal pa jim predstavljata glavni vir zaslužka in zato potrebujejo zares hitro gostovanje. V podjetju Webicom jim s svojimi storitvami zagotavljajo, da se njihova trgovina ali portal odpirata ekstremno hitro tudi v primeru večjega števila obiskovalcev hkrati, ali pa če je na spletni strani naenkrat prisotnih večje število zaposlenih, ki z delom močno obremenjujejo sistem.

Zakaj je VPS strežnik lahko težava?

VPS strežnik lahko naročniku predstavlja težavo, saj mora imeti na voljo kader, ki se spozna na uporabo operacijskega sistema, nameščenega na VPS strežniku ali pa mu strežnik predstavlja dodatne stroške vzdrževanja. Vse to lahko v primerjavi s TURBO gostovanjem kaj hitro postane precej dražje. Pri Webicomu je s TURBO gostovanjem poskrbljeno, da je strežnik vzdrževan in vedno posodobljen. Vse morebitne težave na samem sistemu odpravljajo oni, tako da imate še eno skrb manj. Sicer se trudijo, da do težav sploh ne pride, če pa se vseeno kje zalomi, jih odpravijo zelo hitro.

In zakaj lahko na težave skoraj pozabite? Ker imajo vse TURBO strežnike postavljene na enak način, saj jih tako lažje in hitreje posodabljajo ali odpravljajo morebitne napake.

Zakaj je to pomembno? Predvsem zaradi tega, ker se lahko naročnik s podporo celovite Webicomove storitve v celoti posveti le prodaji oziroma svoji primarni dejavnosti, ni pa mu treba skrbeti za tehnologijo, ki deluje za sistemom.

Vsak bo našel kaj zase

Vsi njihovi paketi za spletno gostovanje vsebujejo Softaculous za hitro instalacijo WordPressa, Magente, Prestashopa in več kot 450 drugih skript. Vsa gostovanja vključujejo tudi DDoS zaščito, neomejeno število e-mail naslovov, brezplačen SSL certifikat, 60 varnostnih kopij za vsak dan posebej, izbirate lahko med cPanel/WHM ali Directadmin kontrolno ploščo …

Poleg tega nudijo 30-dnevno jamstvo, v kolikor z gostovanjem ne bi bili zadovoljni. Prepričani pa so, da vam te garancije sploh ne bo potrebno uveljaviti.

Več najdete na www.webicom.net (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več