Računalništvo, telefonija
18.04.2019 08:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Električni skiro je za krajše razdalje idealen

.. Danes vedno več prevoznih sredstev poganja elektrika. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo električni skiroji ..
Električni skiro je za krajše razdalje idealen
Električni skiro je za krajše razdalje idealen

Za električnimi skiroji se po cesti več ne oziramo, kot smo se morda še pred leti, saj so postali del našega vsakdana. Čeprav gre za skiroje, hitro pozabimo na to, da smo jih včasih morali poganjati sami, zato je bil naš doseg precej bolj omejen. Prav zaradi elektrike pa so skiroji postali tako priljubljeni.

Električni skiroji so v mestih postali odlična alternativa kolesom. So relativno hitri, izjemno okretni in z njimi zlahka prevozimo nekaj kilometrov do delovnega mesta. Imajo pa še eno veliko prednost: ko pridemo na cilj, skiro enostavno zložimo in ga odnesemo na varno. Tako nepridipravi nimajo nikakršne možnosti, da bi nas okradli.

Če električni skiro primerjamo z avtomobilom na katerega od tradicionalnih pogonov, je teh prednosti še več, ključna pa je, da je električna energija veliko čistejša od motorjev na bencinski ali dizelski pogon. Da ne govorimo o iskanju primernega parkirnega mesta in ceni, ki jo zanj plačamo.

Zložljiv, eleganten, priročen …

Zelo zanimiv primerek je električni skiro Fitrider T2, s svojimi 16 kilogrami lahek za prenašanje, zložljiv in eleganten. Njegova maksimalna višina je 121 centimetrov, v dolžino pa meri dober meter, natančneje 108 centimetrov. Zložite ga lahko v pičlih dveh sekundah, poleg tega je izredno enostaven za upravljanje, vožnjo in nošenje, kadar je to potrebno.

Ima odstranljivo baterijo, tako da jo zlahka napolnite kjerkoli in kadarkoli. Baterija moči 36V 10.4Ah z mehanizmom hitre sprostitve je opremljena s ključavnico, da vas ne bi presenetili nepridipravi in je varno spravljena v skiroju. Proizvajalec zagotavlja 1000 ciklov polnjenj baterije, tako da vam bo vaš najljubši sopotnik lahko dolgo služil.

Fitrider T2 doseže maksimalno hitrost okoli 25 kilometrov na uro, z enim polnjenjem obstoječe baterije pa boste lahko prevozili od 25 do 30 kilometrov, odvisno od načina vožnje, razgibanosti terena, zunanje temperature in podobno.

Odlično so poskrbeli za varnost

Ko se boste vozili na skiroju Fitrider T2, boste občutili, da so njegovi snovalci veliko storili tudi za vašo varnost. Opremljen je z vizualno elegantnim prednjim LED žarometom z visoko svetilnostjo. Vgrajen LED svetlobni vir odlikuje visok doseg svetlobnega žarka. Za vašo varnost so poskrbeli tudi z lučjo na zadnjem blatniku skiroja. LED osvetlitev na ostale udeležence v prometu ne bo opozarjala samo spredaj in zadaj, luči si je proizvajalec zamislil tudi ob straneh, in sicer na ročaju. Ob zaviranju se te obarvajo rdeče.

Imate več kot sto kilogramov? Ni problema!

Sam okvir omenjenega skiroja je iz aluminijeve zlitine, primerne za uporabo v letalski industriji. Celotno ogrodje je CNC rezkano brez varjenja, kar je le še ena prednost tega priročnega električnega skiroja. Poleg že omenjene baterije, ki jo lahko zaklenemo, ima Fitrider T2 tudi zaklep za zlaganje.

Odlikuje ga 350 W brezkrtačni pestni motor, skrit prednji amortizer za udobnejšo vožnjo, najvišja dovoljena obremenitev pa je 120 kilogramov.

Elektrika omenjeni skiro poganja preko zadnjega kolesa, na katerem je kolutna zavora, ki bo poskrbela, da se boste vedno pravočasno ustavili. Kolesa so velikosti 8,5 palca, kar je za lažjo predstavo preračunanih 21,6 centimetra.

Pameten LED zaslon

Za še boljšo uporabniško izkušnjo bo poskrbel pameten zaslon. LED zaslon prikazuje vrsto uporabnih informacij, med drugim trenutno hitrost, stanje baterije in prikaz stanja skupnih prevoženih kilometrov.

Ob nakupu na spletni strani e-skiroji.si je vključena dveletna garancija na skiro in šestmesečna garancija na baterijo. Poleg tega vam zagotavljajo tudi servis. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več