Računalništvo, telefonija
12.02.2019 07:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson EB-990U – najboljši nakup v svoji kategoriji

Projektorji so nepogrešljivi del vsake predavalnice, sejne sobe ali dvorane. Z njimi obogatimo prezentacije in povečamo razumevanje ter komunikacijo s kupci, obiskovalci ali učenci.
Dolga življenjska doba žarnice projektorja Epson EB-990U vam bo omogočala, da boste nanjo pozabili za dolgih deset let oziroma približno za 12.000 delovnih ur.
Dolga življenjska doba žarnice projektorja Epson EB-990U vam bo omogočala, da boste nanjo pozabili za dolgih deset let oziroma približno za 12.000 delovnih ur.

Pri projektorjih je poleg zanesljivosti in podpore vse bolj pomembno tudi, da zagotavljajo nizke stroške lastništva in kar najmanj vzdrževanja. Super je tudi, če so povezljivi z ostalimi napravami, predvsem s pametnimi mobilnimi telefoni, ki jih imamo že skoraj po pravilu vedno pri roki oziroma v žepu, na njih pa imamo lahko shranjeno vse, kar je potrebno za dobro predstavitev.

Tudi pri dnevni svetlobi vas ne bo razočaral

Projektor Epson EB-990U omogoča vse omenjeno, poleg tega pa ga odlikuje še vrsta drugih lastnosti. Je večnamenski projektor z osnovno ločljivostjo WUXGA (1920 x 1200). Odlično projekcijo zagotavlja s svetilnostjo 3800 ANSI lumnov in z visokim kontrastnim razmerjem 15.000 : 1. Tako je idealen za poslovno uporabo ali za izobraževanja, saj združuje odlično razmerje med kakovostjo in funkcionalnostjo. Projektor Epson EB-990U vas tudi pri dnevni svetlobi ne bo razočaral, kar mu zagotavlja Epsonova tehnologija 3LCD. Omogoča prilagodljivo sliko zaslona velikosti do 300 palcev oziroma 762 centimetrov.

Epson EB-990U ponuja tudi velik razpon zooma ter samodejni navpični in vodoravni trapezni popravek slike, ki s pomočjo senzorja popravi navpični trapez v pravokotno sliko. Ponaša se z mrežno funkcijo za kontrolo in nadzor, z daljinskim upravljalnikom s funkcijo miške ter z varnostnimi funkcijami z možnostjo zaklepa tipkovnice in nastavitve gesla.

Povezljiv s telefonom in tabličnim računalnikom

Na voljo je tudi ogromno različnih priključkov za povezovanje z digitalnimi in analognimi viri. Med njimi sta dva HDMI in dva VGA priključka. Drugi HDMI omogoča podporo za MHL (Mobile High-Definition Link) za povezavo s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki z operacijskim sistemom Android.

Funkcija, ki vam bo zagotovo kdaj prišla zelo prav, je Split Screen, ki omogoča prikazovanje dveh različnih virov na eni projekciji. Na voljo je tudi USB zaslon za prikazovanje avdio in video vsebin iz računalnika preko USB kabla. Tako brez računalnika omogoča predvajanje vsebin neposredno iz USB ključka. To v praksi pomeni, da svoj USB ključek preprosto vklopite v projektor, in to je dovolj, da predvajate svoje vsebine.

Projektor podpira številne slikovne, video in podatkovne formate, vgrajen pa ima tudi 16 W zvočnik. Če vam to ne bo zadoščalo, lahko uporabite izhodni avdio priklop za priklopitev zunanjega avdio sistema.

Funkcionalnost Wired LAN omogoča kontrolo in nadzor nad napravo ter prikazovanje računalniške slike preko lokalnega omrežja. Prikazovanje vsebin je preprosto s pomočjo programskih oprem Epson Multi-PC Projection in Epson Network Projection.

Ob vsem, kar smo opisali, se zdi cena, ki znaša dobrega evrskega tisočaka, precej razumna.

Če želite še več

Za napredne uporabnike je opcijsko na voljo brezžična Wireless LAN povezava z USB Wireless LAN adapterjem ELPAP10, s katerim boste projektor brezžično omrežili in omogočili mrežno funkcijo za kontrolo in nadzor ter prikazovanje vsebin brezžično preko lokalnega omrežja. Povezava za brezžično prikazovanje vsebin je dodatno podprta z opcijskim ključem Quick Wireless Connection USB Key ELPAP09, ki računalniku omogoča hitro in preprosto brezžično povezavo s projektorjem brez nalaganja dodatne aplikacije na računalnik. S programsko opremo Multi-PC Projection projektor ponuja povezavo z do 50 računalniki. Z razdelitvijo projekcijskega zaslona lahko brezžično projicirate vsebine iz štirih računalnikov hkrati.

Z opcijskim WLAN adapterjem lahko brezžično projicirate dokumente in fotografije iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov preko brezplačne aplikacije Epson iProjection App, ki je na voljo za Applove telefone in tiste z operacijskim sistemom Android. Aplikacija Epson iProjection bo omogočila brezžično svobodo, ki jo pričakujete od svoje mobilne naprave. Preko aplikacije iProjection imate tudi možnost brskanja po spletu z vsemi funkcijami brskalnika. Spletni brskalnik ima standardne kontrole in možnosti (zaznamke, zgodovino in še več). Epson iProjection omogoča dodajanje opomb na projicirano sliko, dokument ali prikazano spletno stran. Vgrajeni gumb za opombe ponuja možnost uporabe peresa, barvnega označevalnika in radirke za hitre in preproste zapiske čez projicirane vsebine.

Dolga življenjska doba žarnice projektorja Epson EB-990U vam bo omogočala, da boste nanjo pozabili za dolgih deset let oziroma približno za 12.000 delovnih ur. Toliko po izkušnjah proizvajalca zdrži tudi brez čiščenja ali zamenjave zračnega filtra. V predavalnici ali sejni sobi ga lahko brez skrbi namestite pod strop, in kar veliko časa bo minilo, preden bo od vas zahteval pozornost.

Večnamenski projektor: Epson EB-990U: http://www.teksel.si/sl/produkti/projekcija/projektorji/vecnamenski-projektorji/vecnamenski-projektor-epson-eb-990u


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več