Računalništvo, telefonija
25.09.2020 13:54
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson predstavlja svoj prvi tiskalnik velikega formata, ki uporablja črnila Resin Ink na osnovi smole

64-palčni SureColor SC-R5010 ponuja natančne, barvno skladne in hitro sušeče se izpise na najrazličnejše podlage.
Epson predstavlja svoj prvi tiskalnik velikega formata, ki uporablja črnila Resin Ink na osnovi smole
Epson predstavlja svoj prvi tiskalnik velikega formata, ki uporablja črnila Resin Ink na osnovi smole

S predstavitvijo tiskalnikov iz družine SureColor SC-R5010 Epson širi nabor svojih tiskalnikov velikega formata z modeli, ki uporabljajo črnila Resin Ink na osnovi smole. Izjemni rezultati izpisa na različne podlage bodo navdušili ponudnike tiskalniških storitev, kreativnim oblikovalskim agencijam pa novi tiskalnik omogoča, da z okolju prijaznim tiskanjem ustvarijo široke palete aplikacij visoke vrednosti.

Nova družina tiskalnikov »R« naslavlja obstoječe industrijske izzive pri delu s črnili Resin Ink na osnovi smol, Epsonove dolgoletne inovacije na področjih upodabljanja, upravljanja barv in nadzora medijev pa zagotavljajo idealno rešitev.

Zahvaljujoč tiskalni glavi PrecisionCore Micro TFP novi 64-palčni tiskalnik ponuja izjemno zmogljivost tiskanja in nadzor barv. Natančen nadzor temperature, ki jo spremljajo štirje temperaturni senzorji, zagotavlja skladnost barv od roba do roba in od zgoraj navzdol. Tri neodvisne ogrevalne enote (predgretje/plošča za topel nanos/toplota po strjevanju) zagotavljajo enakomernost barv in pravilno ravnanje z mediji.

Učinkovit postopek sušenja in strjevanja omogoča laminiranje izdelka in dostavo isti dan, zato lahko uporabniki tiskalnika skrajšajo čase priprave in izdelave velikih izpisov in tako zaslužijo več.

Tiskalna glava PrecisionCore Micro TFP z dolgo življenjsko dobo prinaša natančen in ponovljiv izpis barv – od prve do zadnje. Ker Piezo tiskalne glave niso izpostavljene toplotni degradaciji, brizgane kapljice ohranijo svojo postavitev in velikost skozi celotno življenjsko dobo tiskalne glave. Ko je tiskalno glavo treba zamenjati, lahko ta poseg opravi uporabnik, s čimer se podaljšata čas delovanja tiskalnika in produktivnost dela.

Vrhunski napredni samodejni nadzor napetosti medija (Ad-ATC) ponuja zelo natančno dimenzijsko stabilnost, potrebno za dela s ploskimi mediji, kot so izložbeni zasloni in stenske obloge. Ta dosledna ponovljivost prinaša več prihrankov, saj je manj odpadnega materiala, čas namestitve je krajši, tiskalnik pa stranki zagotavlja brezhibne rezultate.

Nova 6-barvna črnila UltraChrome RS Resin Ink iz smolne snovi na vodni osnovi so brez vonja in so primerna za uporabo v vseh okoljih, tudi okoljih, kot so šole, bolnišnice, hoteli in notranji prostori. Tiskalnik SC-R5010L ima možnost uporabe 1,5-litrskih vrečk s črnilom, ki zadošča za srednje velike tiskalne projekte, prav tako pa podpira tudi dva kompleta črnil Resin Ink in njuno zamenjavo med delovanjem – ta postavitev je primernejša za velike količine tiskanja.

Ana Bajagić, vodja marketinga v podjetju Epson Europe za jadransko regijo, pravi: “Prisluhnili smo strankam in razumeli povpraševanje po kakovosti, produktivnosti, zanesljivosti in stabilnih barvnih lastnostih, ki jih iščejo uporabniki tiskalnikov s črnili Resin Ink na osnovi smole. Predstavljeni tiskalnik SC-R5010 izpolni vse te zahteve. Celovit nabor pripomočkov, kot so eko-topila, UV in smole, zagotavlja, da Epson na enem mestu nudi vse, kar podjetja potrebujejo za zahtevnejše izpise, označevanje, predstavitev prodajnih mest in tisk s področja notranje opreme.”

Ključne lastnosti tiskalnika SC-R5010 so:

  • Črnila Epson UltraChrome RS – črnilo Resin Ink iz smole s širokim barvnim razponom
  • Visoka stopnja odpornosti na praske
  • Certifikati GreenGuard Gold, AgBB in VOC (Francija)
  • Natančen sistem podajanja in vlečenja medijev – zagotavlja možnost tiskanja na več rol papirja in izjemno produktivnost
  • Napredni samodejni nadzor napetosti (Ad-ATC) za natančno in stabilno podajanje medijev
  • Gradniki, ki jih lahko zamenja uporabnik (uporabnik lahko zamenja tiskalno glavo)
  • Novo zasnovan grelec s tremi enotami (predgretje/plošča za topel nanos/toplota po strjevanju)
  • Vrečke s črnilom kapacitete 1,5 litra za uporabnike s srednjimi zahtevami glede tiskanja in dve vrečki s črnilom Resin Ink kapacitete 1,5 litra za uporabnike z velikim obsegom tiskanja, podprta je funkcija zamenjave črnila med delovanjem
  • 4,3-palčni na dotik občutljivi zaslon za intuitivno upravljanje
  • Programska oprema Epson Edge Print RIP za enostavno namestitev

SC-R5010 bo na voljo od decembra 2020 v zahodni Evropi in spomladi prihodnje leto v jadranski regiji.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več