Računalništvo, telefonija
29.10.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Epson zna: vrhunski tiskalnik z nizkimi stroški tiskanja

Tiskanje večjih količin dokumentov ob nizki porabi električne energije in minimalni količini odpadkov je sedaj dostopno vsem.
Epson dokazuje, da je tudi tiskanje velikega obsega lahko izjemno dostopno.
Epson dokazuje, da je tudi tiskanje velikega obsega lahko izjemno dostopno.

Povezava med velikostjo podjetja in obsegom tiskanja je lahko zelo očitna. Rast natisnjenih dokumentov pogosto pomeni več računov, dobavnic in drugih dokumentov, torej tudi rast prihodkov in drugih kazalnikov uspeha. Prav zato so bile v preteklosti najboljše tiste tiskalniške rešitve, razvite za velika podjetja, ki so uspele znatno znižati stroške tiskanja, nekoliko manj praktične in učinkovite pa so bile tiskalniške rešitve za manjša podjetja in okolja, ki nimajo tako dobro razvite informacijske infrastrukture. Sčasoma je razvoj tehnologij, predvsem brizgalnih tiskalnikov, privedel do demokratizacije tehnologije, prizadevanja japonskega podjetja Epson, vodilnega inovatorja na področju brizgalne tehnologije, pa so prednosti brizgalnih tiskalnikov naredila dostopna podjetjem vseh velikosti.

Vsestranska učinkovitost in nizki stroški? Epson brizgalnik naj bo.

Družina tiskalnikov Epson WorkForce Pro WF-C879 dokazuje, da je tiskanje velikega obsega lahko izjemno dostopno, stroškovno učinkovito (tako z vidika stroškov tiskanja kot porabe energije) in prijaznejše do okolja (manj odpadkov). Omenjeni tiskalnik zmore z enim polnjenjem natisniti kar do 86.000 črno-belih in 50.000 barvnih strani. To je zasluga inovativnega sistema RIPS, kjer se velike količine črnila hranijo v posebej zasnovani embalaži, kar drastično zmanjša količino odpadkov (beri: praznih kartuš in tonerjev) v primerjavi s klasičnimi tiskalniki. Poleg tega osebje porabi bistveno manj časa za posege v tiskalnik (menjava kartuš), celoten sistem pa je že z vidika zasnove zanesljivejši.

Druga velika prednost omenjene družine tiskalnikov je tudi tehnologija tiskanja brez segrevanja medija (t. i. Tehnologija Heat-Free), zaradi katere se tiskalnik pred tiskanjem ne rabi ogreti, kar prinaša znatne prihranke energije in denarja, zelo dobrodošlo pa vpliva tudi na učinkovitost tiskanja. Po vklopu tiskalnik prvo stran izpiše že po vsega 5,5 sekunde (FPOT). Če bi primerjali postopek tiskanja laserskega tiskalnika in sodobnega brizgalnega tiskalnika Epson, bi opazili, da laserski tiskalnik potrebuje kar 8 korakov, od katerih dva vključujeta uporabo velike količine toplote, preden izpiše stran. Brizgalni tiskalnik Epson pa potrebuje le tri korake, vse to pa drastično vpliva na vse parametre tiskanja. Predvsem na bistveno nižjo porabo energije, a tudi na preprostost zasnove, ki posledično potrebuje manj sestavnih (in nadomestnih) delov ter zagotavlja večjo zanesljivost delovanja.

Delo brez pomoči tiskalniškega strežnika

Dodatna velika prednost tiskalnikov iz družine WF-C879 je zagotovo zmožnost dela brez pomoči osrednjega tiskalniškega strežnika, kar bodo cenila vsa srednje velika podjetja, v katerih ima večje število zaposlenih potrebo po tiskanju in drugih funkcijah večopravilnih naprav, vendar kljub temu podjetje ne želi ali ne more vlagati večjih sredstev v IT-infrastrukturo, ki je prvenstveno namenjena velikim korporacijam. Omenjeni tiskalniki vključuje t. i. Epson Print Admin (EPA) sistem brez strežnika, ki omogoča lokalno upravljanje tiskalniških naprav, kar podjetjem omogoča, da lokalno nadzorujejo stroške tiskanja in varnost tiskalnikov.

Lep primer je pooblastilo za tiskanje, kjer zaposleni pošlje na tiskalnik potencialno občutljive dokumente, vendar jih tiskalnik dejansko izpiše šele, ko zaposleni pristopi k tiskalniku in se identificira s svojo službeno kartico. Tako je sistematično poskrbljeno, da dokumenti ne pridejo v napačne roke, vsaka raba tiskalnika s strani zaposlenih je natančno evidentirana. Dodaten pogostejši primer rabe naprednejše funkcionalnosti v pisarniških okoljih pa je, da večopravilna naprava za vsakega zaposlenega ve, kam mu poslati optično prebrani dokument, da ta ne pristane na napačnem mestu, hkrati pa prihrani čas (označevanja in potrjevanja lokacije) in zmanjša možnost morebitnih zapletov. Poleg naštetih koristi obstaja še veliko drugih, vključno s podrobnim poročanjem o obsegu in stroških tiskanja (po oddelkih, zaposlenih, projektih ipd.).

Izberite Epson

Družina tiskalnikov Epson WF-C879 zagotovo prinaša nekatere velike prednosti, ki so bile prej rezervirane le za velika poslovna okolja, podjetjem vseh velikosti. Zagotavlja znatne prihranke stroškov tiskanja in električne energije, blesti na področju učinkovitosti in udobja ob rabi tiskalnika. Več kot tiskate, več s takšnim tiskalnikom prihranite. Velja omeniti, da so vsi modeli pripravljeni tudi na prihodnje nadgradnje, kar omogoča enostavno integracijo tiskalnika v IT-okolje podjetja.

Več najdete na POVEZAVI.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več