Računalništvo, telefonija
10.07.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

ESET Enterprise Inspector za zgodnje odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje

.. Podjetje Si splet (ESET Slovenija) je ponudilo poslovno varnostno rešitev ESET Enterprise Inspector za hitro odkrivanje, odziv in odpravljanje posledic zlonamernih programskih kod ..
ESET Enterprise Inspector za zgodnje odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje
ESET Enterprise Inspector za zgodnje odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje

Slovenska srednja in velika podjetja ter javne ustanove lahko z julijem uporabljajo eno svetovno najboljših rešitev za zaščito pred naprednimi in dolgotrajnimi grožnjami ter napadi ničelnega dne ESET Enterprise Inspector (EEI). V podjetju Si splet, ki je generalni zastopnik za varnostne rešitve ESET, so namreč v juniju pridobili ustrezne certifikate za preprodajo licenc in podporo ESET-ovim partnerjem. Poleg tega so oblikovali širok nabor poprodajnih storitev, s katerimi organizacijam olajšajo izgradnjo kakovostne kibernetske zaščite, kot na primer namestitev sistema EEI, zunanji nadzor, poročanje o varnosti v poslovnem računalniškem omrežju in tehnično podporo za skrbnike sistema.

Zaokrožena varnostna rešitev

EEI zaokroža ESET-ovo večplastno rešitev Endpoint Protection Platform, s čimer ponuja kompletno rešitev za preprečevanje, odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje. Istočasno zagotavlja hitro analiziranje in ponovno vzpostavljanje napadenih računalniških naprav, ne glede na to, kakšni varnostni incidenti so se zgodili v poslovnem računalniškem omrežju. Podatki in zmožnosti iz sistema EEI se lahko uporabijo tudi v povezavi s storitvami nadzora nad grožnjami ESET Threat Monitoring in lovljenja groženj ESET Threat Hunting. Podpira operacijske sisteme Windows in macOS ter ponuja aplikacijske vmesnike za dostop in izvoz podatkov o odkritih grožnjah. To je še posebej uporabno za organizacije, ki želijo vključiti zmožnosti ESET-ovega sistema za odkrivanje in odziv na grožnje v že uporabljena varnostna orodja.

Zgodnje odkrivanje kibernetskih groženj

EEI predstavlja dovršeno orodje za odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje, ki se pojavljajo na končnih točkah računalniških omrežij, na primer na osebnih računalnikih, mobilnih napravah in strežnikih. Nadzira in ocenjuje sumljive dejavnosti, ki potekajo v omrežju v realnem času, s čimer skrbnikom za informacijsko varnost omogoča takojšnje ukrepanje.

Visoka zaščita ne moti uporabnikov

EEI preko označevanja objektov skrbnikom omogoča odkrivanje in določanje prioritet incidentov glede na njihovo resnost, vključno z izolacijo končnih točk iz omrežja. Vse to izboljšuje sposobnost lovljenja groženj in odkrivanja incidentov ter odpravljanje povzročene škode oziroma vračanje računalniških sistemov v stanje pred okužbo z virusom ali hekerskim napadom. Rešitev podpira oddaljeno preiskovanje in odzivanje, ki skrbnikom omogoča, da z enega nadzornega mesta pregledujejo sumljive računalniške naprave, brez prekinitve dela uporabnika. Celotna platforma je hkrati zaščitena z več nivojsko overivitvijo uporabnika ob prijavi.

Več informacij: https://www.eset.com/int/business/enterprise-inspector/

#####OKVIRČEK

Raziskovalci potrjujejo kakovost

Radicati je marca letos v poročilu Market Quadrant APT Protection Report uvrstila ESET s sistemom EEI med štiri najboljše ponudnike na svetu. Kot razloge za tako visoko uvrstitev ESET-a so navedli močne zmožnosti za odkrivanje in odziv na grožnje v končnih točkah (EDR – Endopint Detection and Response), poročanje v realnem času, večjezično podporo ter majhne obremenitve za računalnike. Kakovost EEI so prepoznali tudi v raziskovalni hiši Forrester Research, kjer so v poročilu Forrester Now Tech izpostavili učinkovit EDR, ki ga omogoča zanesljiva protivirusna zaščita, učinkovito odkrivanje in samodejno odzivanje na grožnje ter zmožnosti za usklajevanje delovanja zaščite prek skript.

#####OKVIRČEK S SLIKO

Institut “Jožef Stefan” protivirusno zaščito zaupa ESET-u

IJS ima v uporabi 800 licenc za ESET Endpoint Protection, kar pomeni, da je z njimi zaščitena večina računalniško podprtih delovnih mest. “ESET se je pokazal kot performančno najbolj ugodna rešitev, kar se tiče porabe virov na računalniku. Z upravljanjem je zelo malo dela, praktično je treba reagirati samo na tistih nekaj varnostnih opozoril,” je povedal Mitja Lasič, ki med drugim skrbi za sistemsko podporo v Službi za poslovno informatiko IJS. Med ključnimi prednostmi je izpostavil kakovostne zmožnosti in zanesljivost pri odkrivanju zlonamernih programskih kod, opozarjanje na problematične spletne strani, obveščanje o posodobitvah operacijskega sistema ter predloge za premik problematičnih programov v karanteno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več