Računalništvo, telefonija
22.04.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

ESET med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev Advanced Persistent Threat Protection

Raziskava Advanced Persistent Threat (APT) Protection- Market Quadrant 2020 je podjetje ESET uvrstila med štiri najboljše svetovne ponudnike varnostnih rešitev za zaščito pred naprednimi in dolgotrajnimi grožnjami.
ESET med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev Advanced Persistent Threat Protection
ESET med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev Advanced Persistent Threat Protection

Tehnološko raziskovalno podjetje The Radicati Group je na osnovi analize tržišča povezanih rešitev za odkrivanje, preprečevanje in zmanjšanje groženj ničelnega dne in dolgotrajnejših napadov z zlonamernimi kodami uvrstila rešitve vodilnega evropskega proizvajalca ESET med najboljše na svetu. V poročilu Advanced Persistent Threat (APT) Protection- Market Quadrant 2020 so obravnavali dvanajst vodilnih svetovnih ponudnikov kibernetske varnosti, pri čemer so se osredotočili na dva glavna kriterija: funkcionalnosti in strateška vizija. ESET je sploh prvič, odkar v Radicatiju izvajajo analizo tega segmenta varnostnih rešitev, pridobil naziv »Najboljši ponudnik«, skupaj s še tremi podjetji: Kaspersky, Cisco in Symantec.

Zakaj ESET tako visoko?

Raziskovalci so v poročilu še posebej izpostavili ESETove zmožnosti za odkrivanje groženj, filtriranje podatkov s poročanjem v realnem času, zmožnosti za izolacijo ter izvajanje tveganih programskih kod v peskovniku v oblaku, za upravljanje enostavno osrednjo upravljavko konzolo, lovljenje groženj, zmožnosti za ukrepanje in izboljšanje zaščite ter sisteme večjezične podpore.

»Radicatijevo poročilo odkriva trenutno vodilna podjetja na tržišču, ki zagotavljajo tako celovitost in dovršenost funkcionalnosti kot tudi trdno vizijo za prihodnost. To so ponudniki, ki oblikujejo tržišče in narekujejo trende, in to seveda ne postaneš čez noč. Podjetje ESET se je recimo kot eden vodilnih ponudnikov poslovnih varnostnih rešitev uveljavil v zadnjih treh letih,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si Splet (ESET Slovenija).

V podjetju ESET so se na imenovanje za Najboljšega ponudnika odzvali z navdušenjem, saj odraža njihovo posvečenost vrhunskim varnostnim rešitvam in potrjuje njihovo zavezo k inovacijam. Polje kibernetske varnosti se namreč nenehno razvija in postaja vse bolj kompleksno, po drugi strani pa so napredne in dolgotrajne grožnje ter izrabljanje ranljivosti za napade ničelnega dne postali realnost za podjetja vseh velikosti.

Kaj sploh so napredne in dolgotrajne grožnje?

Pri naprednih in dolgotrajnih grožnjah gre za podaljšane in ciljne kibernetske napade, v katerih napadalec pridobi dostop do omrežja in ostane neodkrit daljše časovno obdobje. Nekateri napadi APT so izredno kompleksni in zahtevajo poln delovni čas sistemskih skrbnikov, da bi sploh lahko ohranili delovanje sistemov in programske opreme v napadenih omrežjih.

S tem ko postaja izbruh SARS-CoV-2 vse bolj neobvladljiv, se podjetja po vsem svetu srečujejo z izzivi na področju kibernetske varnosti in z vse dolgotrajnejšimi grožnjami. Še pred izbruhom virusa je bila na primer za leto 2020 napovedana 17,5-odstotna rast tržišča varnostnih rešitev za zaščito pred naprednimi in dolgotrajnimi grožnjami (Advanced Persistent Threat Protection – APT), sedaj pa se bo po pričakovanjih povpraševanje le še povečalo zaradi drastičnega povečanja izpostavljenosti podjetij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več