Računalništvo, telefonija
28.02.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Fakulteta, ki te pripravi na digitalno prihodnost

.. Kakovostno izobraževanje, prepleteno z vsebinami in veščinami, na katerih bo temeljila industrija prihodnosti, je tisto, kar danes iščemo ..
Fakulteta, ki te pripravi na digitalno prihodnost
Fakulteta, ki te pripravi na digitalno prihodnost

Svet se vrti vse hitreje in vse bolj pomembno je, da smo pripravljeni na delovna mesta, ki se odpirajo z digitalizacijo na vseh ravneh. Za kakovostno izobraževanje in za izzive, ki nas čakajo v prihodnosti, potrebujemo moderno institucijo, ki poleg vsega naštetega kot eno izmed svojih prednosti ponuja tudi medgeneracijski transfer znanja in individualni pristop. Le ta zagotavlja visoko stopnjo prilagajanja študija posameznikovim življenjskim okoliščinam: družini, delu ali čemur koli drugemu. Študij na MLC Fakulteti za management in pravo Ljubljana je bil med drugim ustvarjen prav z mislijo na optimizacijo samega izobraževanja z upoštevanjem morebitnih predhodno pridobljenih znanj in prakse.

Tekom študija se študenti pripravljajo za delovna mesta prihodnosti, ki bodo tako ali drugače povezana z digitalizacijo.

Fakulteta uspešno sodeluje s podjetjema BISNODE, ki se ukvarja s poslovno analitiko, in SAP (System Analysis and Program Development), ki je eno od vodilnih podjetij na področju poslovnih aplikacij. Študentje v okviru študija pridobijo certifikat o usposobljenosti za delo na programski opremi SAP in certifikat BISNODE za področje Managementa poslovnih tveganj in področje Managementa poslovne rasti za uporabo poslovne analitike v razvojne in marketinške namene. Študij obenem vključuje možnost spoznavanja uporabe veščin spletnega pojavljanja in marketinga poslovnih subjektov ter njihovih aktivnosti.

Edinstvena kombinacija

Študij na MLC poteka ob spoznavanju poslovnih problemov iz prakse in sodobnih načinov njihovega reševanja. Trojček, ki ga predstavljajo management, poslovno pravo in omenjeno digitalno poslovanje, zagotavlja prihodnost, v kateri se bodo študenti odlično znašli. V Sloveniji so edini, ki nudijo to kombinacijo, saj se zavedajo, da je študij treba prilagoditi času, v katerem živimo. Med drugim preko ekskurzij in povabljenih predavateljev, ki so uspešni managerji in podjetniki, izobraževanje povezujejo z neprecenljivimi izkušnjami iz prakse. Tako bodo tudi študenti po koncu izobraževanja lahko razumeli potrebe sodobnega poslovnega okolja, osebnostno rasli in postali dobri vodje.

Kako zrasti v dobrega vodjo

Študij na MLC so zastavili tako, da ga minimizirajo in hkrati optimizirajo. Zavedajo se namreč, da je čas od zaposlitve posameznika v nekem podjetju do tega, da je za podjetje dejansko uporaben, bistvenega pomena za delodajalca, pa tudi prednost za zaposlenega. Tako lahko nekdo, ki je končal srednjo šolo, hitro, učinkovito in celo ob delu pridobi znanja, s katerimi bo napredoval in ostal zanimiv na trgu delovne sile.

Na študiju je ena izmed mnogih prednosti za študente ta, da lahko obveznosti začnejo opravljati kadar koli, naj bo to januar, maj ali oktober, saj jim prav sistem, prilagojen vsakemu posamezniku, to omogoča.

Magistrski program temelji na prej omenjenem trojčku, tako da združuje management in poslovno pravo ter ju nadgrajuje z aktualnimi digitalnimi vsebinami. Namenjen je tistim, ki se bodo srečali z vodenjem in podjetništvom, a v dodiplomskem izobraževanju niso bili seznanjeni s težavami managementa in s pravnimi vprašanji. To v praksi zelo koristi tudi vodjem ali bodočim vodjem družinskih ali lastnih podjetij, ki se bodo s pridobljenim znanjem znali spopasti z izzivi. Kdo se poleg diplomantov poslovnih in pravnih ved vpisuje v program? Nadvse pisana druščina, od diplomantov tehničnih, medicinskih, umetniških programov, do filozofskih, športnih in drugih.

Študentje torej pridobijo znanja podjetniškega prava, managementa in vodenja ter praktičnih znanj za potrebe podjetništva. Z omenjenimi znanji postanejo dobro usposobljeni poslovneži, poznavalci analitike in spletnega marketinga ter uspešni vodje.

MLC za izpopolnjevanje ali za nov začetek

Razvoj IKT, avtomatizacija in robotizacija danes in v prihodnosti terjajo od vseh, da se vseživljenjsko izobražujemo. Spoznavanje SAP, Bisnode in druge BIG DATA tehnologije ter nastopanje v spletnem okolju je za vse, ki mislijo na aktivno in ustvarjalno delo v prihodnosti, nujno. Zato ne odlašajte, naj gre za izpopolnjevanje ali nov začetek – MLC Ljubljana je pravi naslov za vas. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MLC LJUBLJANA
Za več informacij so vam na voljo pri MLC LJUBLJANA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MLC LJUBLJANA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več