Računalništvo, telefonija
23.09.2019 19:01

Deli z drugimi:

Share

Foglight for SQL Server omogoča preprost pregled delovanja podatkovnih baz na SQL Serverju

Foglight for SQL Server omogoča preprost pregled delovanja podatkovnih baz na SQL Serverju
Foglight for SQL Server omogoča preprost pregled delovanja podatkovnih baz na SQL Serverju

Foglight for SQL Server – Performance Investigator omogoča širok in preprost pregled nad delovanjem SQL Server baz podatkov. Na enem mestu granularno in v realnem času vidimo najbolj kritične dogodke v okolju, s čemer nam je omogočeno hitro ukrepanje v primeru težav pri delovanju baz podatkov. S prilagoditvijo nadzornih plošč, lahko DBA preda nadzor oddelku za nadzor delovanja IT sistemov, sam pa lahko več časa posveti razvoju, optimizaciji in učenju.


Lastnosti Foglight for SQL Server – Performance Investigator:

  • Preglednost – na enem mestu preko intuitivnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi delovanje strežnikov.

  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. S tem nam je omogočena primerjava izvajanja istega stavka v različnih časovnih okvirih in obremenitvah in nam tako omogoča iskanje vzrokov, zakaj so se performanse izvajanja spremenile ter kako jih izboljšati.

  • Avtomatsko obveščanje o težavah – zaradi vgrajenega sistem sledenja sistema in bogatih zgodovinskih podatkov, Foglight for SQL Server lahko alarmira ne glede na to kako imamo nastavljene pragove pri katerih naj bi se alarm sprožil na primer ob nenadoma nenormalnem povečevanju zasedenosti diskovnega prostora.

  • Planiranje s pomočjo predikativnih metod – DBA mora redno spremljati porabo resursov in pravočasno naročati nove komponente, saj v finančnih oddelkih ne marajo, da DBA preko noči naroča npr. novo diskovje, ampak naj bi bila vsa naročila planirana v naprej.

  • Z dodatkom SQL Optimizer dobimo popolno orodje za nadzor, diagnostiko in optimizacijo baznega okolja.

  • Olajšano poročanje – zaradi vgrajenega orodja za kreiranje poročil, DBA ne izgublja časa z včasih kompliciranim programiranjem poročil za različna vodstva. S preprosto drag&drop metodo, je tako poročilo narejeno v minutah.

Bi preizkusili, kako deluje Foglight for SQL Server – Performance Investigator v praksi?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Foglight for SQL Server – Performance Investigator, se obrnite na podjetje ADM-Adria. Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več