Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

26.11.2020      14:57
United Group

Forthnet uradno del United Group

Vstop skupine United Group na grški trg je še en mejnik v njeni strategiji rasti v Evropi.Vstop skupine United Group na grški trg je še en mejnik v njeni strategiji rasti v Evropi.

Forthnet S.A., grški telekomunikacijski operater in ponudnik plačljive televizije, je uradno postal del skupine United Group, vodilnega ponudnika telekomunikacijskih storitev in vsebin v Jugovzhodni Evropi.

Vstop skupine United Group na grški trg je še en mejnik v njeni strategiji rasti v Evropi, ki še dodatno utrjuje položaj skupine s sedežem na Nizozemskem v vlogi vodilnega ponudnika v panogi, ki posluje v osmih državah v regiji.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group je ob prevzemu dejala: »Zaposlene podjetja Forthnet z veseljem pozdravljam v skupini United Group. Za to podjetje imamo velikopotezne načrte, ki jih bo uresničila nova vodstvena ekipa. Blagovna znamka Nova podjetja Forthnet je v Grčiji zelo uveljavljena in za poslovanje vidimo veliko potenciala.«

Nato je nadaljevala: »Priložnost imamo, da na grški trg pripeljemo več vsebin in več izbire na področjih zabave in športa ter tako spodbudimo rast storitev plačljive televizije. Prepričani smo, da lahko svoje znanje o vsebinah in tehnologiji združimo s široko ponudbo telekomunikacijskih storitev ter tako zagotovimo vrhunsko uporabniško izkušnjo in uresničimo svoje poslovne cilje.«

Skupina United Group, ki je v lasti sklada BC Partners, je junija najavila dogovor o nakupu začetnega deleža, ki je predstavljal približno 36 odstotkov operaterja Forthnet. Do danes je skupina United Group svoj delež povečala na približno 80 odstotkov. Do konca leta, ko bo podjetje zaključilo preoblikovanje zamenljivega dolga, se bo lastniški delež povečal na približno 85 odstotkov.

Zavezujoča prevzemna ponudba

V skladu z grškimi pravili glede ponudb je skupina United Group izpolnila zahteve za zavezujočo prevzemno ponudbo in bo po pričakovanjih oddala zavezujočo prevzemno ponudbo, ki bo zaključena v prvem četrtletju leta 2021.

Če skupina United Group po zaključku zavezujoče prevzemne ponudbe prevzame vsaj 90 odstotkov običajnih delnic podjetja Forthnet, bo sčasoma pridobila 100-odstotni delež s kombinacijo nakupov delnic prek zavezujoče prevzemne ponudbe in/ali pravice, da iztisne preostale delničarje v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.

Forthnet je ponudnik storitev za domačo zabavo in komunikacijo v Grčiji ter ima približno 1.000 zaposlenih in skoraj 1,4 milijona denarja ustvarjajočih enot. Z blagovno znamko Nova Forthnet svojim strankam prek satelitske televizije nudi več kot 60 programov.

Prevzem Forthneta je tretja večja transakcija skupine United Group v manj kot letu in sledi prevzemoma hrvaškega operaterja Tele2 in bolgarskega Vivacoma. Skupaj so prevzemi velikost skupine povečali na skoraj 1,7 milijarde USD prihodkov.

S poslovanjem na področjih telekomunikacij, medijev in e-poslovanja platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi. Podjetje ima več kot 10 milijonov naročnikov in 11.000 zaposlenih.

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Izjemen porast uporabnikov novega brskalnika ... 2
bojan  |  men je chrome še vedno hitrejši
Kako najbolj enostavno kupiti bitcoin? 50
Matjaz Mraz  |  Preberite si knjigo Črni Labod avtorja N...