Računalništvo, telefonija
03.11.2020 21:43
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GIGAMON – S kom komunicirajo moje aplikacije?

“Ne vemo, katere aplikacije se med seboj pogovarjajo,” je rekel zaskrbljeni strokovnjak za IT na Gigamon stojnici, med veliko konferenco v Las Vegasu leta 2019. Glavna skrb njegove ekipe je bila, da so v njihovem kompleksnem večplastnem okolju storitve na voljo prek komponent aplikacije, ki se pogovarjajo z drugimi aplikacijami prek klicev API.
GIGAMON – S kom komunicirajo moje aplikacije?
GIGAMON – S kom komunicirajo moje aplikacije?

Ekipa pa je bila popolnoma slepa za to komunikacijo med aplikacijami. Pridobivanje popolne prepoznavnosti je bilo zato ključnega pomena pri zagotavljanju varnosti aplikacij in njihove učinkovitosti na ravni pričakovanj. Želeli so tudi vedeti, kateri del prijavnega razmerja je bila “Ahilova peta”, ko je storitev propadla. Brez vidnosti je bilo varovanje aplikacij ali odpravljanje napak težka naloga.

Prevrtimo naprej do leta 2020, kjer se znajdemo v bolj zapletenem delovnem okolju z veliko več zaposlenimi, ki delajo od doma. Podjetja so bila prisiljena pospešiti prizadevanja za digitalno preobrazbo, da ostanejo sposobna preživeti. Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je pred kratkim dejal: “V dveh mesecih smo videli dve leti digitalne preobrazbe.”

Poleg tega uporabniki niso samo zaposleni v podjetju, temveč tudi partnerji, kupci in roboti. Uporabniki uporabljajo tudi svoje naprave z eksplozijo oblačnih aplikacij po brezžični in žični infrastrukturi. In kot da to ne bi bilo dovolj, naprave IoT same kličejo API za storitve, ki jih ponujajo. Aplikacije niso več monolitne, temveč sestavljene in se vedno razvijajo z novimi potrebami po digitalni preobrazbi. Arhitektura aplikacij postaja vse bolj zapletena, saj prijetni API-ji podjetjem omogočajo integracijo v različna fizična, navidezna, zasebna ali javna oblačna okolja. Promet aplikacij nima več oboda. Glede na vse to je nujno ne le odkriti, katere aplikacije so v okolju, temveč tudi ugotoviti, kakšna komunikacija poteka pod pokrovom na ravni aplikacije.

Toda to je mogoče le, če ima nekdo popolno vidnost vseh omrežnih sredstev v katerem koli omrežnem okolju. Zahteva zajem celotnega prometnega prometa v celotni fizični in navidezni infrastrukturi, ne da bi pri tem puščali slepe točke, in nato zagon analitike, da se odkrije celostni pogled na komunikacijo med aplikacijami.

Za ta zelo zapleten problem se je Gigamon, svetovni voditelj na področju vidnosti in analitike, združil z vArmourjem, vodilnim na področju upravljanja odnosov z aplikacijami. Skupaj zdaj ponujajo celovito in razširjeno rešitev za upravljanje odnosov z aplikacijami za stranke v katerem koli okolju, vključno s fizičnim, javnim oblakom, hibridnim oblakom, zasebnim oblakom ali virtualnim – za izjemno vidnost in nadzor aplikacij v celotni infrastrukturi.

Gigamon ThreatINSIGHT ™, rešitev SaaS za odkrivanje in odzivanje omrežja, zbira omrežni promet za odkrivanje groženj. Med tem postopkom senzorji ThreatINSIGHT ustvarijo podatke o toku in identificirajo aplikacije 7. ravni s pomočjo preverjanja metapodatkov, namesto da bi predpostavljali, da aplikacija temelji na ciljnih vratih. S to identifikacijo lahko nadzornik aplikacij vArmour natančno poroča o vrsti prometa med odnosi aplikacij.

Na koncu se podatki o toku, ki jih ustvari ThreatINSIGHT, shranijo v vedro AWS S3, kjer jih nato zbere in prevzame vArmour Application Controller – prinaša bogato novo telemetrijo in vpoglede v vArmourjev odnosni graf. vArmour uporablja te in druge podatke za ustvarjanje bogatih zemljevidov vseh vaših aplikacij, ne glede na okolje ali lokacijo, ki bogatijo doseg vidljivosti in nadzora aplikacij.

Gigamon in vArmour ponujata vodilno rešitev za vidljivost in nadzor brez primere v omrežni infrastrukturi s skupno integracijo ThreatINSIGHT in Application Controller, ki je ključnega pomena za varnost različnih poslovnih informacijskih in varnostnih okolij. VArmour in Gigamon, ki se uporabljata skupaj, omogočata ekipam za operacijsko in informacijsko varnost možnost delovanja, zaznavanja in odzivanja ter optimiziranja svojih aplikacijskih okolij za čim manjše tveganje.

Za več informacij nas kontaktirajte tu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več