Računalništvo, telefonija
11.09.2020 15:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HDC.Together 2020: Huawei z novimi tehnologijami do pametnejših rešitev

HDC.Together 2020: Huawei z novimi tehnologijami do pametnejših rešitev
HDC.Together 2020: Huawei z novimi tehnologijami do pametnejših rešitev

Na konferenci za razvijalce HDC.Together 2020, ki je potekala včeraj ob jezeru Shongshan na Kitajskem, je Huawei predstavil glavne prihajajoče posodobitve njihovega ekosistema programske opreme, ki vključuje HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huaweieve mobilne storitve), Huawei HiLink in Huawei Research. Izboljšave bodo razvijalcem in partnerjem ekosistema omogočile, da uporabnikom po celem svetu pomudijo naprednejše in še bolj inovativne rešitve. Na včerajšnjem dogodku je Huawei med drugim predstavil tudi šest novih naprav, ki bodo še dodatno nadgradile Huaweievo celostno uporabniško izkušnjo: prenosna računalnika MateBook X in MateBook 14, pametni uri Watch GT 2 Pro in Watch Fit ter slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro.

Na tridnevni konferenci Huawei združuje razvijalce s celega sveta, ki se lahko vključujejo v številne aktivnosti, od strokovnih pogovorov in okroglih miz do delavnic programiranja. Razgiban urnik razvijalcem ponuja priložnost za mreženje in sodelovanje z drugimi strokovnjaki področja, prav tako pa jim nudi možnost za osvajanje novih znanj, s katerimi lahko dosežejo še več uporabnikov in zanje oblikujejo še bolj dovršene pametne rešitve.

»Huaweiev preboj v razvoju ekosistemov je rezultat močne podpore razvijalcev in partnerjev s celega sveta. Huawei bo razvijalcem omogočil dostop do ključnih tehnologij ter zmogljivosti programske in strojne opreme, saj želi v sodelovanju z njimi še naprej spodbujati razvoj inovacij pametnih rešitev za vsa področja rabe,« je povedal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG. »Zvezde sijejo tudi v najtemnejši noči. Vsak od naših razvijalcev je zvezda. Skupaj pa tvorijo sijajno mrežo, ki bo osvetlila našo skupno pot.«


HarmonyOS 2.0: Razvijalcem še letos na voljo odprtokodna različica

Huawei je svoj operacijski sistem HarmonyOS, ki omogoča hitro odkrivanje naprav, takojšnjo povezavo, sodelovanje strojne opreme in učinkovito deljenje virov med večjim številom pametnih naprav, napovedal že leta 2019. Včeraj pa je Huawei predstavil HarmonyOS 2.0, ki prinaša celovito nadgradnjo njegovih obstoječih porazdeljenih zmogljivosti, vključno na področjih programske arhitekture, upravljanja podatkov in varnosti. Prav tako je Huawei predstavil prilagodljivo ogrodje za oblikovanje uporabniške izkušnje, ki razvijalcem omogoča, da izjemno hitro dosežejo desetine milijonov novih naprav in uporabnikov.

Z najnovejšo posodobitvijo bo HarmonyOS uradno odprtokoden, razvijalci pa bodo imeli dostop do emulatorjev, paketov SDK in orodij IDE. Odprtokodni projekt, ki so ga naredili za organizacijo China Open Atomic Open Source Foundation, bo razvit postopoma, kjer bo kitajskim razvijalcem predvidoma konec leta 2020 sprva na voljo mobilna beta različica sistema HarmonyOS. Richard Yu je v svojem govoru predstavil celoten načrt za HarmonyOS: »Od 10. septembra je HarmonyOS odprt za naprave interneta stvari, ki vsebujejo od 128 KB do 128 MB pomnilnika, kot so pametni televizorji, nosljive naprave, avtomobili in druge. Aprila 2021 ga bomo odprli za naprave s 128 MB do 4 GB pomnilnika, oktobra 2021 pa za naprave z več kot 4 GB pomnilnika.«


Na osnovi porazdeljene tehnologije sistema HarmonyOS, novo izdani EMUI 11 omogoča interakcijo, ki presega pametne telefone. Nov operacijski sistem napravam omogoča komunikacijo z napravami interneta stvari, ki temeljijo na sistemu HarmonyOS, s tem pa uporabnikom nudijo edinstveno izkušnjo rabe, vključno z uporabo kamere večjega zaslona za video klice. Postopek poganja brezstična povezava med pametnimi telefoni in domačimi napravami, ki temeljijo na HarmonyOS, kar omogoča projekcijo zaslona in veliko več.

HMS Core 5.0: Tretji največji ekosistem za mobilne aplikacije na svetu, ki se pospešeno razvija

V enem letu se je nabor podatkovnih kompletov platforme HMS Core 5.0 povzpel iz 14 na 56, medtem ko je število vmesnikov za namensko programiranje (API) poskočilo iz 885 na 12.981. Zmogljivosti HMS Core 5.0, ki zajemajo sedem glavnih področij, pomagajo razvijalcem inovirati in poenostaviti razvoj.

Ogrodje CG na področju grafike na primer poskrbi za izboljšano grafično podobo, kakovost slike in uporabniško izkušnjo, prav tako pa tudi za bolj učinkovito izrisovanje iger na zaslonu. Lokacijsko ogrodje v aplikacijskih storitvah pa zagotavlja do milimetra natančno lokacijsko sledenje.

Huawei je zavezan k temu, da razvijalcem ponudi popoln dostop do ključnih programskih in strojnih zmogljivosti. Z željo po pospeševanju napredka in razvoja aplikacij, je do zdaj poln dostop omogočil že pri programskih storitvah, kot so brskanje, iskanje, zemljevidi, plačila in oglaševalska orodja. Prav tako pa je omogočil poln dostop do zmogljivosti strojne opreme, na čelu z vrhunsko kamero, AR-zemljevidi in komunikacijskimi orodji, kot tudi do rešitev za varnost in zaščito zasebnosti. Na ta način želi Huawei razvijalce opolnomočiti pri ustvarjanju naslednje generacij inovativnih aplikacij.

S podporo več kot 1,8 milijona registriranih razvijalcev po vsem svetu, je HMS v enem letu hitro zrasel in postal tretji največji ekosistem mobilnih aplikacij na svetu. Trgovina AppGallery ima trenutno s sistemom HMS Core integriranih več kot 96.000 aplikacij in več kot 490 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu. Poleg tega pa je med januarjem in avgustom 2020 zabeležila tudi rekordnih 261 milijard prenosov in distribucij aplikacij.

Huawei HiLink: Brezšivno povezovanje in upravljanje milijarde naprav interneta stvari

HiLink kot standardiziran jezik naprav interneta stvari (IoT) odpravlja ovire med napravami različnih blagovnih znamk in proizvajalcev ter s tem zagotavlja enotno platformo na kateri se naprave lahko enostavno povežejo in nemoteno komunicirajo.

HiLink bo v letošnjem letu prejel nadgradnjo na 5 ključnih področjih: povezavi, interakciji, delovanju, ponujenih rešitvah in preverjanju pristnosti. Glavni cilj je zagotavljanje enostavnejšega povezovanja, priročnejšega upravljanja in nadzora ter še bolj brezšivne interakcije milijardam naprav interneta stvari. Trenutno na dnevni ravni 50 milijonov aktivnih uporabnikov skupno poda več kot milijardo zahtev za interakcijo med napravami, aplikacija Smart Life pa skupno beleži že 400 milijonov prenosov.

Eden ključnih segmentov industrije interneta stvari je zagotovo tudi avtomobilizem. Zato bo platforma HiCar še naprej krepila in pomagala razvijati avtomobilsko industrijo. Platformo trenutno podpira več kot 150 modelov avtomobilov, še več pa jih je v načrtu. V novi pametni potovalni izkušnji bo tako lahko že v bližnji prihodnosti uživalo še več voznikov.

Huawei je predan zagotavljanju rasti ekosistema naprav interneta stvari. Z zagotavljanjem dostopa do platforme HiLink večjemu številu naprav, si prizadeva olajšati in izboljšati razvoj interneta stvari, s tem pa tudi podpreti partnerje pri vzpostavljanju vodilne vloge na tem področju.

Huawei Research: Inovativna raziskovalna platforma

Huawei Research omogoča dostop do dveh ključnih funkcionalnosti platforme – raziskovalnega ogrodja in raziskovalnega oblaka. Te zmogljivosti olajšujejo učinkovite inovativne raziskovalne procese, pospešujejo tehnološki napredek in pripomorejo k hitremu preoblikovanje rezultatov. S tem veliko pridobijo znanstveno-raziskovalne ustanove, zdravstvene ustanove, organizacije v tehnološki industriji in drugi partnerji, to pa na koncu omogoča napredek tudi v drugih industrijah.

Na področju aktivnega zdravja je Huawei pomagal pri raziskavah zdravja srca z zagotavljanjem natančno zbranih podatkov. Na področju potovalne varnosti mobilne in nosljive naprave pametno komunicirajo z avtomobili ter z novimi varnostnimi tehnologijami, kot sta sistem za preprečevanje nesreč in oskrba voznika zaradi utrujenosti, prispevajo k večji cestni varnosti.

Huawei bo še naprej razvijal svoj ekosistem programske in strojne opreme. Prav tako bo še naprej omogočal prost dostop do ključnih tehnologij in zmogljivosti ter na ta način skupaj z razvijalci in partnerji s celega sveta ustvarjal nove priložnosti.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808