Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

11.07.2019      8:00
Selectium Adriatics d.o.o.

HPE in Windows Server 2019 – to sta pravi par

With the latest hardware and software, Windows Server 2019 enables direct business benefits—like better data analysis and enhanced security—as well as the flexibility to migrate to the cloud.   With the latest hardware and software, Windows Server 2019 enables direct business benefits—like better data analysis and enhanced security—as well as the flexibility to migrate to the cloud.

Za strežniški operacijski sistem Windows Server 2019 ima Microsoft visoka pričakovanja. In prav je tako, saj bo ta v prihodnje predstavljal programske temelje za marsikatero poslovno aplikacijo in fizično ali virtualizirano IT-okolje. A še tako vrhunski kos programske opreme za svoje delovanje potrebuje izjemno zanesljivo in zmogljivo strojno opremo – tu pa v enačbo vstopi HPE.

Prejšnja različica operacijskega sistema Windows Server, Windows Server 2016 velja za najhitreje sprejeto v družini Windows Server, saj je poskrbela za masovno pridobivanje strank. Zato ni presenetljivo, da Windows Server 2019 gradi na sorodnih temeljih. A programska oprema z letošnjo letnico prinaša marsikaj novega in izboljšanega, kar vam predstavljamo v nadaljevanju. V pripravah na novo izdajo sistema Windows Server je Microsoft želel dobiti resnično razumevanje prihodnjih izzivov podjetij in spoznati smernice razvoja v industriji. Razvijalci in programski arhitekti so porabili veliko časa za pogovore in resnično prisluhnili strankam. Te so jim izpostavile štiri teme, ki so jih nato uporabili kot temelje razvoja Windows Server 2019: hibrid, varnost, aplikacijska platforma in hiper konvergenčna infrastruktura (HCI). Poglejmo, kako so ta področja vključena v nove in izboljšane funkcije sistema

Windows Server 2019.

Hibridno naj bo

Microsoft razume, da se v podjetjih vse bolj uveljavlja hibridni pristop na področju informatike, ki združuje lokalna IT-okolja in oblačna okolja. Imeti nekaj pri sebi in nekaj v oblaku se zdi podjetjem najbolj smiseln scenarij – od tod hibrid. Z operacijskim sistemom Windows Server 2019 je Microsoft poskrbel, da je preprosteje in lažje povezati obstoječe namestitve Windows Server s storitvami Azure. Nova tehnologija strankam omogoča preprosto integracijo storitev Azure (npr. Azure Backup, Azure File Sync, obnovitev poslovanja po nesreči in še več) in njihovo rabo brez prekinitev delovanja poslovnih aplikacij ali spreminjanja IT-infrastrukture. Hibridna okolja so prihodnost računalništva.

Vedno prisotna varnost

Skupaj s rastjo hibridnih okolij je Microsoft poskrbel še za številne nove in izboljšane varnostne funkcije, vključno s posodobitvami zaščite virtualiziranih sistemov (Shielded VM so bili prvotno predstavljeni v sistemu Windows Server 2016). Poleg tega Microsoft v novem operacijskem sistemu že privzeto zagotavlja zaščito pred različnimi nevarnostmi Windows Defender (ATP), ki nudi preventivno zaščito, zazna napade in ščiti pred ranljivostmi ničtega dne. Varnostni mehanizmi so vgrajeni v vse dele operacijskega sistema, ščitijo tako jedro kot pomnilnik, saj preprečujejo nedovoljeno spreminjanje sredice sistema. Windows Server 2019 je najvarnejši okenski operacijski sistem ta hip.

Do razvijalcev prijazna platforma

Skupina razvijalcev sistema Windows Server se je močno osredotočila tudi na izkušnje razvijalcev programske opreme. Microsoft je uvedel številne izboljšave aplikacijske platforme predvsem na področju dela z zabojniki Windows Server, ki so zelo zanimive za skupnost razvijalcev. Te izboljšave vključujejo zmanjšanje obsega osnovnega strežniškega jedra (na tretjino njegove prejšnje velikosti), kar v praksi znatno pohitri čas prenosa, snovalci pa so z dodatnimi optimizacijami razvijalcem omogočili še hitrejši razvoj novih aplikacij. Nadgrajeno je tudi področje orkestracije zabojnikov, zato bodo skrbniki IT v podjetjih lažje nadzirali in upravljali njihovo delovanje.

HPE – kratica, ki je sinonim za odlične zmogljivosti

Microsoft je že z operacijskim sistemom Windows Server 2016 uvedel tehnološka partnerstva z več vodilnimi ponudniki strojne opreme, npr. Hewlett Packard Enterprise. Cilj tega sodelovanja je zagotavljanje cenovno ugodnih in hkrati izredno robustnih rešitev s hiper konvergenčno infrastrukturo (HCI) strankam. Model preverjenih kombinacij strojne in programske opreme je Microsoft ohranil tudi v Windows Server 2019, eden ključnih partnerjev pa je prav podjetje HPE, katerega strežniki skrbijo za odlične zmogljivosti, visoko zanesljivost delovanja, skalabilnost same platforme in podjetjem nudijo poenostavljeno upravljanje lokalnih in hibridnih visoko zmogljivih okolij HCI.

Tako kot pri prejšnjih OEM Windows Server različicah, so ob nakupu novih strežnikov na voljo tako prednameščene različice kot tudi posebej dobavljive in sicer za tiste kupce, ki želijo celotno nameščanje operacijskega sistema opraviti samostojno. Tako imenovane ROK licence lahko tržijo le uradni HPE partnerji in sicer skupaj z dobavo novih strežnikov in pripadajočih sistemskih storitev. Seznam HPE partnerjev v Slovenije najdete tukaj.

*By maximizing technology and infrastructure investments with Windows Server 2019, forward-facing businesses can capture direct business benefits, including higher sales and profitability, lower costs, and better data analysis.

Sponzorirano

Si ljubitelj Facebooka ali pač ne?

Stol, na katerem boste vedno sedeli pravilno 1
Urle  |  Ga uporabljam že 16 let in ga ne zamenja...
Zaradi pametnega mobilnega telefona Android s... 2
Esad  |  Neumnost. Tudi če jim dam geslo za vstop...